Не вірив, поки не заночував: як виглядає «будинок з привидами» на Дружбі. Що кажуть власники?

Не вірив, поки не заночував: як виглядає «будинок з привидами» на Дружбі. Що кажуть власники?
  • Кажуть, у цьому будинку мешкала, а можливо, продовжує мешкати нечисть. Про невеликий будинок на масиві «Дружба» ходить багато чуток, однак вказати, де саме він розташовувався, може мало, а ще менше людей бачили його.

  • Ми ж віднайшли для вас цю оселю, поспілкувалися з мешканцями сусідніх домів і з власницею даного помешкання.

  • Чи насправді в будинку щось нечисто, або ж це просто чутки, дізнавався журналіст «20 хвилин».

Одразу зазначимо, що у вільних джерелах немає точної його локації. Та й світлин будинку теж ніде немає. За описами у матеріалах наших колег, оселя знаходиться у «бермудському трикутнику» вулиць Лучаківського та Волинська. 

Ще одна складність в пошуку будинку з привидами на «Дружбі» полягала в тому, що в інтернеті замість нього були світлини будинку «колійовців» на вулиці вояків дивізії «Галичина» та оселі на Новому світі за адресою вул. Броварна, 35.

Читайте також, Чи є привиди у старому будинку «колійовців» біля Шостого магазину? Перевірили, що всередині (ФОТО)

Відео дня

Крики і літаючий посуд в домі

Пошуки ж нашого будинку тривали понад годину. Нам пощастило зустріти тернополянку Надію, яка і вказала точну локацію помешкання. 

– Та люди говорять всяке, але чи то правда, не знаю. Там вже хтось живе, – каже жінка.

Також пані Надія розповіла, що в будинку довгий час ніхто не мешкав. Тільки кілька років тому в нього заселилася родина, нібито колишнього власника. А той виїхав з будинку, мовляв через привида. 

– Наскільки мені розповідали, то в тій оселі щось нечисто. Коли там раніше жили люди, то звідти чутно було якісь крики і кажуть, що в домі сам по собі літав посуд. Я в такі байки не вірю, але з власної волі там би не жила, – підсумувала співрозмовниця.

Не вірив у містику, поки не заночував 

Перед самим будинком зустрічаємо ще одного перехожого та запитуємо, чи чув він щось про будинок з привидами і де він знаходиться.

– Та он же він, перед вами, – каже чоловік, який представився Миколою Омеляновичем і додає. – А я тут одного разу ночував. То вже багато років тому було, коли дім був закинутий. Бо ж тут тільки пару років люди живуть, минулий власник оселі кудись виїхав. Відтоді дурна слава за будинком повелася.

Пан Микола пояснив, що тривалий час дім пустував. Потім у нього в’їхали нові мешканці. Коли оселя пустувала, чоловік посперечався зі своїм товаришем, що привидів у тому домі немає, а щоб пересвідчитися, сам наважився заночувати у цій оселі, переконує.

– Не вірив у то. Але стало дійсно страшно, коли в спокійну ніч, ночуючи там, почув як у вікно щось стукає. Дивлюся, а за ним нічого немає, ні людини, ні дерева, бо думав, може то яка гілка. І так повторилося кілька разів. Тому у містику довелося повірити, – розповів чоловік.

Хто наразі в домі живе, пан Микола не знає. Але пояснює, що після того як в містичний будинок заселилися жителі, нічого надприродного про нього не чув.

У будинку дійсно зараз мешкає родина. Його адресу ми не вказуємо. Сама оселя виглядає доглянутою. Видно, що її перебудовували, подвір’я також доглянуте.

Журналісту вдалося поспілкуватися і з власницею дому на ім'я Наталя. Вона спростувала будь-які чутки про містику у її помешканні.

– За те, що говорять про будинок, чула, але запевняю, нічого такого у ньому насправді немає, – каже вона. – Сусіди колись хотіли забрати дім, але їм того не вдалося. Через що і пішла легенда про привидів у домі. Сусіди пустили такі чутки, бо їм не продали дім. У нас була інша квартира, тут жив мій батько, а після нього і ми. 

Пані Наталя розповіла, що будинок збудували орієнтовно 40 років тому. За цей час нічого надприродного у своїй оселі не помічала.

 

А ви вірите у привидів? Пишіть у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up