Поліцейський офіцер громади Андрій Шеременда: до мене люди йдуть не тільки по допомогу, але і за порадою

Поліцейський офіцер громади Андрій Шеременда: до мене люди йдуть не тільки по допомогу, але і за порадою

Працівник поліції повинен любити свою роботу, а не просто ходити на службу. Інакше, не буде ні авторитету серед людей, ні поваги від них. У цьому переконаний капітан поліції Тернопільського районного управління поліції  Андрій Шеременда. Він один з нових тернопільських шерифів, котрі пройшли відбір на посади поліцейських офіцерів громади в рамках реалізації проєкту Нацполіції.

Історію тернопільського шерифа розповіли в поліції Тернопільської області.

Ранок поліцейського офіцера  розпочинається з громади. Андрій Шеременда виріс та проживає у Тернополі, однак увесь робочий час приділено проблемам сільської місцевості. З 2022 року він працює на поліцейській станції у Селі Іванківці Тернопільського району. Зона обслуговування поліцейського 10 сіл громади протяжністю у понад 90 кілометрів. Для успішного виконання своїх обов'язків правоохоронець забезпечений автомобілем та відповідним спорядженням.

Має додаткові повноваження

Головне у роботі – орієнтуватися на потреби місцевого населення, забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми. У вирішені усіх цих питань необхідна співпраця з органами місцевого самоврядування. Відповідальна місцева влада завжди зацікавлена у забезпеченні правопорядку на своїй території.

Відео дня

Щоденна робота не насичена оперативними затриманнями та розкриттям резонансних злочинів, однак зараз поліцейський офіцер виконує не лише функції дільничного, але й додаткові повноваження: може регулювати дорожній рух, виписувати штрафи за порушення, працювати з дітьми та проблемними родинами, дбати про благоустрій. Від рівня безпеки в громаді залежить і добробут людей. Поліцейський на своїй території тісно взаємодіє з муніципальними інспекторами, які задля збереження місцевих водойм, контролюють Серетський заказник на території громади.

Частково і психолог, і соціальний працівник

Андрій Шеременда приступив до виконання своїх посадових повноважень у нелегкий воєнний час. Тож, окрім вирішення проблемних питань місцевих жителів, офіцер допомагає людям, які постраждали від війни та змушені були переїхати до безпечного регіону. У модульному містечку для переселенців, що у селі Малашівці вже знають, що до поліцейського офіцера можна звернутися за допомогою у будь-який час. Для них він частково і психолог і соціальний працівник.

Попри нові обов’язки, робота Андрія  як і в часи дільничних вимагає насамперед непереривного спілкування з населенням. Жити чужими проблемами, вміти знайти підхід до різних людей – це складно. Однак, капітан поліції каже, що саме так найкраще реалізовує себе як поліцейського.

«Кожного дня спілкуюсь з десятками людей і зараз як ніколи відчуваю важливість своєї професії — бути потрібним громаді. До мене йдуть за допомогою та підтримкою. Звичайно, не без труднощів, але коли бачиш, що твої зусилля і щоденна праця приносять користь – це найвища винагорода» – зазначає поліцейський.

Нагадаємо, раніше 20 хвилин розповідали історію тернопільської поліцейської-психолога.

 

Читайте також:

Після окупації люди хотіли говорити про пережиті жахіття: тернопільська поліцейська Віра Мотелюк

Поліцейський-медик із Тернополя рятує життя

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олександр Яворський

    Офійер? Якесь нове знання 😁😁😁

keyboard_arrow_up