Помер священник УГКЦ Іван Марщівський

Помер священник УГКЦ Іван Марщівський

24-го квітня помер священник Тернопільсько-Зборівсьокї архиєпархії УГКЦ отець Іван Марщівський.

Священник народився 2-го вересня 1960 року в селі Мала Плавуча, Козівського району, Тернопільськоі області, – розповіли в пресслужбі єпархії. За інформацією пресслужби, у часи запеклого атеїзму, у душі молодого хлопця Івана, почала визрівати цікавість до Божого слова та бажання служіння у Божому винограднику. Тому він вступає у семінарію, а відтак отримає ієрейські свячення.

У 1991-1994 роках отець Іван обслуговував парафії сіл Курівці, Воробіївка, Серединці, Висипівці, Нестерівці, Кокутківці.

Відео дня

Разом із дружиною Марією виховали двох синів Миколу та Василя.

У єпархії повідомляють, що чин священничого Парастасу відбудеться завтра, 25 квітня, о 18.30, у храмі св. Параскеви с. Висипівці.

Архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк, єпископ-помічник Теодор Мартинюк, працівники курії архиєпархії, усі священники та вірні висловлюють щирі співчуття родині покійного. Нехай Всемилостивий Господь прийме душу о. Івана в Небесні Оселі, де всі святі і праведні спочивають, – зазначають у єпархії.

До слова, раніше «20 хвилин» розповідали, що у квітні на Тернопільщині в останню путь провели священника Йосифа Янішевського. У засвіти також пішов професор Тернопільського медуніверситету Тарас Грошовий. Попрощались і з відомим адвокатом  Валерієм Міщенком.

 

Читайте також:  

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up