Пробите міною серце захисника з Тернополя продовжувало битись. Як рятували воїна

Пробите міною серце захисника з Тернополя продовжувало битись. Як рятували воїна

У Хмельницькому обласному серцево-судинному центрі рятували серце пораненого військового з Тернополя.

37-річний захисник України з Тернополя зазнав тяжких поранень під час виконання бойового завдання на Дніпропетровщині. Уламок від вибухової міни діаметром понад 1 см потрапив прямісінько у серце військового. Фронтові медики оперативно надали йому невідкладну допомогу та відправили до Хмельницького обласного центру серцево-судинної хірургії.

– За результатами обстеження, ехокардіоскопії та комп’ютерної томографії, нашими фахівцями була встановлена точна локалізація – у товщі міокарда правого шлуночка, – розповідають хмельницькі лікарі.

Відео дня

Для порятунку життя тернополянин потребував невідкладної операції на відкритому серці. Цю складну процедуру проводила бригада медиків у складі кардіохірургів Андрія Кланці та Валерія  Сухарєва, асистентки Ангеліни Гаврілової, лікаря-анестезіолога Михайла Ільницького, операційної медсестри Ольги Драч. Вони успішно видалили металевий уламок  з серцевого м’яза та виконали реконструктивне втручання. Під час проведення складної операції серце захисника продовжувало невпинно битись.

У центрі повідомляють, що чоловік нормально переніс оперативне втручання. Його стан швидко вдалося стабілізувати. Після необхідної терапії пацієнта перевели до військового шпиталю для подальшої реабілітації.

Під час війни українські лікарі міцно тримають свій фронт і невпинно, у цілодобовому ритмі, рятують життя наших військових. Хтось із медиків залишився на цивільній варті, хтось відправився на передову, але від того їх основна місія залишилась незмінною – спасіння заради перемоги життя над смертю.

Раніше ми розповідали вам історії парамедика «Лісовика» з тероборони та Віталія Гакала – молодого фельдшера з Тернополя, які попри всі складнощі гідно тримають свої позиції.

 

Читайте також:

«Діяти потрібно швидко»: історія парамедика «Лісовика» з тероборони

21-річний фронтовий медик-доброволець Віталій Гакало повернувся до цивільної роботи

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Нина Лейша

    Слава БОГУ, ЖИВИЙ. АНГЕЛА ОХОРОНЦЯ ТОБІ за ПЛЕЧИМА.🙏🙏🙏
  • Ореся Шепелюк

    Ангел охороняв з небес, Боженька допомагав ангела на землі робити свою роботу. Слава лікарям
  • Оксана Сенишин

    Господи Боже візьми його під свою опіку.
  • Anna Sushko

    Боже помилуй солдата виздорови його.Дай йому життя.

keyboard_arrow_up