Що робити, коли біль мучить вночі: молодий стоматолог з Тернополя про власну клініку і про війну

Що робити, коли біль мучить вночі: молодий стоматолог з Тернополя про власну клініку і про війну
  • Батьки — медики, бабуся та дідусь — медики і сам він теж не уявляє життя без цієї справи. 28-річний Артур Ремезюк розповів, як рятує від зубного болю навіть посеред ночі, які перешкоди чекали його на шляху до омріяного власного стоматологічного кабінету. А ще пригадав нелегкий період, коли разом з іншими лікарями був на війні. 
  • “20 хвилин” продовжують розповідати історії молодих тернопільських медиків, яким ще немає 30-ти. 

Із паном Артуром журналістку “20 хвилин” знайомить його батько, друг редакції, знаний у Тернополі хірург лікарні швидкої допомоги Едуард Ремезюк. Його історію ми розповідали у зворушливому матеріалі: “На війні — між небом і землею. Повернутись було важко": інтерв'ю із тернопільським хірургом.

Ще тоді лікар розповідав про те, що в час мобілізації вирішив іти рятувати життя наших медиків на фронті. І пішов не сам, пішов з сином. За нього переживав більше, ніж за себе… 

Сам Артур Ремезюк каже, що ця сторінка була чи не найважчою в його житті, але по-іншому вчинити не міг: піти на війну змусила совість. Адже лікар — це більше, ніж просто робота. Лікар — це про покликання рятувати життя. 

Відео дня

Медик у третьому поколінні

Освіту чоловік здобував в Тернопільському Національному медичному університеті. Інтернатуру проходив в Луцьку, на базі місцевої поліклініки.

Війна досі сниться…

Одразу після інтернатури чоловік разом з батьком поїхав на фронт. Його батька, пана Едуарда мобілізували у 2014-му, а пан Артур сам поїхав за ним за три роки.  

Із Тернополя тоді на фронті було чимало медиків. Спочатку пан Ремезюк працював з батьком в одній бригаді, де Ремезюк-старший був хірург та основний лікар, був ще анестезіолог. Жили більшість часу “на нулі”, в Мар'їнці. 

На Сході чоловік відслужив шість ротацій по сорок днів: три із батьком, потім ще три окремо. 

Артур Ремезюк з батьком хірургом Едуардом Ремезюком

Артур Ремезюк каже, що повернутись до мирного життя було непросто. А війна і досі сниться… 

 

Повернувся з фронту і розпочав власну справу 

Додому чоловік приїхав перед новим 2018-им роком, а вже 5 січня зустрів свою майбутню дружину і вирішив жити і будувати країну тут. Другу половинку пан Артур називає своєю винагородою за все, що пережив. І вона чудово вписалась в родину Ремезюків, адже зараз студентка медичного університету. А крім того працює разом з чоловіком. Поряд із стоматологічним кабінетом пана Артура, розташований кабінет депіляції, у якому працює його дружина.

На виклики навіть серед ночі 

Ургентну допомогу пацієнтам чоловік надає 24 години на добу сім днів на тиждень за попереднім записом. Це означає, що на виклики він виїжджає вдень і вночі, у будні та у вихідні. 

Стоматолог каже, що був місяць, коли з 30 ночей 12 провів у своїй клініці, лікуючи зуби.

Ми запитали в пана Артура як на нічні виклики на роботу реагує дружина. 

Ми попросили стоматолога порадити що робити, у випадку, коли зубний біль застав зненацька серед ночі. 

Довідка 

У стоматології “Archident” діє знижка 60% на всі послуги для учасників бойових дій. Саме цю ініціативу власник клініки Артур Ремезюк запровадив на знак вдячності всім, хто захищав Україну в час АТО та ООС. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up