Що відомо про долю військового з Тернопільщини Михайла, якого вивели з «Азовсталі»

Що відомо про долю військового з Тернопільщини Михайла, якого вивели з «Азовсталі»
  • 16 травня з маріупольського «Азовсталю» розпочалась евакуація українських захисників. Дехто з бійців був доправлений у госпіталь, понад 200 наших хлопців окупанти вивезли до російської колонії у підконтрольному селищі Оленівка, що під Донецьком.  
  • Ми дізналися про те, де зараз наш земляк, один зі сміливих оборонців металургійного заводу – тернополянин Михайло.

Нагадаємо, що російські війська оточили Маріуполь ще в перші дні повномасштабного вторгнення. Українські підрозділи, серед яких і полк «Азов», мужньо чинять опір ворогу вже третій місяць.

Героїзму Захисників «Азовсталю» не можливо оцінити й описати! Незважаючи на штурм окупантів усім можливим озброєнням, попри поранення, нестачу антибіотиків, антисанітарію, відсутність медикаментів та продуктів харчування, наші хлопці не здавалися й тримали оборону заводу до кінця, виконуючи наказ.

Серед відважних «Кіборгів», які у підземеллях Маріуполя захищали рідну землю до кінця, був і житель нашого міста – боєць Михайло.

Відео дня

Його життєвому шляху й здобуткам ми присвятили цілий матеріал 12 травня, хоча про подвиги цього військового можна написати не одну книгу.

Читайте також: Він важко поранений, але в строю. Історія бійця з Тернопільщини, який сміливо обороняє «Азовсталь»

Де Михайло зараз?

До слова, 16 травня з «Азовсталі» поступово почали евакуйовувати українських військовослужбовців. Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста протягом трьох днів зареєстрували сотні українських «військовополонених» із метзаводу в Маріуполі й допомагають їм підтримувати зв’язок зі своїми сім’ями.

Зокрема, відомо, що 53 тяжкопоранених бійці доправили до медичного закладу в Новоазовську. Ще 211 наших захисників через гумкоридор перевезли до Оленівки, яка наразі перебуває під контролем бойовиків так званої «ДНР». Цих військових невдовзі обіцяють повернути на підконтрольну Україні територію через стандартну процедуру обміну.

Серед 211 захисників, на щастя, є і тернополянин Михайло. Про це редакції повідомив чоловік його рідної сестри – пан Юрій, й надіслав фотографії з різних російських медіа та сайтів, на яких можна побачити Мішу.

– Надійшла інформація, що він в СІЗО на фільтрації. Надіємось і молимось за його якомога швидше повернення додому, – говорить Юрій.

Президент України Володимир Зеленських у вечірньому відеозверненні за 19 травня наголосив, що зробить усе можливе задля порятунку наших військових.

Він продовжуватиме й надалі залучати впливові світові сили для порятунку українських Героїв з маріупольського «Азовсталю».

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (93)
  • Іван Мельничук

    0979817062
  • Михайло Піговський

    Тріщать по телевізору і втішають мужі з  великих кабінетів, а хлопці  у ворога. Потрібно всю цю компанію брехунів та злодюг обміняти на  хлопців, а потім нехай проводять брифінги і витягують злодюги самі себе.

    Olga Boyko reply Михайло Піговський

    Підтримую

    Olha Boichuk reply Михайло Піговський

    Менше ляпайте язиком поки хлопцв не звільнили
  • Yaroslava Trach

    Молимося інадіємося
  • Роман Сабан

    Менше ляпайте язиками,поки його і др. Не звільнили

keyboard_arrow_up