Шашлики у кораблі і ретро-автомобілі: коваль із Кременця створює унікальні мангали (ФОТО)

Шашлики у кораблі і ретро-автомобілі: коваль із Кременця створює унікальні мангали (ФОТО)
  • Ярослав Єфремов з Кременця власноруч виготовляє оригінальні ковані мангали.
  • У ретро-автомобілі чоловік шашлики готує сам, велетенський корабель-гриль встановив біля подвір'я, щоб перехожі могли сфотографуватись, а деякі роботи продає у різні регіони України.

Кованими виробами кременчанин Ярослав Єфремов займається понад десять років. Спочатку працював помічником коваля у Кременці. Чоловік розповідає, що коли починав тим займатись — робота йому не дуже подобалась. Але через кілька років відкрив власну справу, понад два роки тому почав робити оригінальні мангали. Зараз він без ковальства свого життя не уявляє.

Поки що чоловік зробив кілька таких незвичних мангали. Але подібних не знайти в жодному магазині. 

— Воно якось саме до мене прийшло, — каже про свої роботи пан Єфремов. — Раніше я робив прості мангали, а потім побачив десь в мережі, що їх можна зробити такими незвичайними і думаю: чому б ні?

Відео дня

Креслення для виробів кременчанин теж створює сам. Він каже, що ця частина роботи найскладніша. Коли він планував зробити перший такий мангал то попросив через соцмережі креслення у колеги-іноземця, але той відмовив. Тоді пан Ярослав вирішив сам собі довести, що може зробити це і без сторонньої допомоги. Першим серед оригінальних мангалів він зробив корабель.

— Дуже багато часу йде на виготовлення деталей, — каже коваль. — На один виріб йде від кількох днів до кількох тижнів. Наприклад, у кораблях — дуже багато деталей. Там мініатюрні гармати треба зробити, штурвал, був юнга металевий там зверху. Наприклад, на мангал-потяг я витратив близько двох з половиною місяців.

Біля виробів люди фотографуються

Майстер каже, вироби робить більше для себе, ніж на замовлення. Шашлики готує на мангалі-автомобілі. А біля його подвір'я  стоїть мангал-корабель. Ярослав Єфремов розповів, коли повз нього проходять люди, то обов’язково зупиняються: розглядають та фотографують.

— Спочатку усі ці вироби я робив для себе, не думав продавати їх, — говорить майстер. — Потім так вийшло, що корабель поїхав на Львівщину. Зараз я роблю й інші ковані вироби. Маю достатньо замовлень. Ціну виробів поки не хочу озвучувати. Адже кожна робота оцінюється індивідуально. Та й займаюсь я цим більше для душі, а не для заробітку.

Чоловік любить те, чим займається і каже, що ніколи не береться за роботу без натхнення. Йому важливіше, щоб виріб був гарно зроблений, ніж те, щоб він був зроблений швидко. У нього була мрія зробити корабель. Зробив, людям сподобалось. Як каже пан Ярослав, то чому б не розвиватись у цьому напрямку. 

А ви б хотіли такий оригінальний мангал біля свого дому? Відповідь залишайте у коментарях.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Богдан Ярома

    Красава!! Розумник і молодець!! Так тримати Ярославе!!
  • Сергі Когут

    Яка ціна
  • Ненза

    Роботи гарні,але для чого одну і ту ж статтю давати кілька разів протягом року??
  • Марина

    Мангал має бути функціональним, зручним , мангалом! Навіщо на нього наварювати играшкові моделі? Це не дитяча іграшка, не дитячий майданчик і т. ні. На майданчику такі речі також небезпечні, залізо, гострі елементи.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:02 Про блуд, зради і церковний шлюб. Отець Олексій Філюк відповідає на гострі питання про сім'ю photo_camera 21:01 На війні загинув захисник з Почаївської громади Віталій Сімора, якого вважали зниклим безвісти photo_camera 20:01 Тернопільські поліцейські отримали нові авто 19:04 У кого можуть вилучити авто, за новим законом про мобілізацію Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 18:03 У Тернополі відкрили виставку до річниці першої згадки про місто photo_camera 17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільська модель, студентка ЗУНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up