Силу духу зібрала в кулак та стала опорою для доньки і п’яти онуків

Силу духу зібрала в кулак та стала опорою для доньки і п’яти онуків
  • Дві виробничі травми та 65% втрати працездатності не стали причиною опустити руки переселенці із Донецька Лідії Ведерніковій. На перших у житті змаганнях з дартсу 66-річна жінка отрмала 4 місце.
  • 20 хвилин розпочинають серію історій про «Сильних духом», які отримали виробничі травми і повернулися до активного життя.

Вона посміхається та вправно намагається спілкуватися із журналістами  українською. Привітна та жвава Лідія Ведернікова вперше приїхала на змагання людей, що отримали виробничі травми «Сила духу».

Духовну силу жінці доводиться проявляти чи не щодня: у 2014-у разом з чоловіком вона переїхала із окупованого Донецька до доньки у м.Заліщики. Через кілька років після переїзду чоловік відійшов у вічність.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Через війну - життя з чистої сторінки

- Я народилась і все життя прожила в Донецьку. Війна в нас все забрала, - розповідає пані Лідія.  – У 64 довелося починати життя з чистої сторінки. Важко було, бо отримала дві травми, коли працювала на заводі хімреактивів. Першу - в 1976 році, то була черепно-мозгова травма. Другу – через кілька років – перелом хребта.

Невдовзі сім’ю Лідії Ведернікової спіткало ще одне непоправне лихо.

 – Раптово помер мій зять, - зі сльозами на очах розповідає жінка. – Моя дочка залишилась з п’ятьма дітьми на руках. Силу духу довелося знову зібрати в кулак, щоб підтримати доньку та піклуватися про онуків.

Пережити довелось немало

- Лідія Петрівна – надзвичайно турботлива бабуся, - розповідає завідувач  сектором роботи з потерпілими на виробництві Борщівського відділення Леся Касараба. – Дочці пані Ліди було дуже важко після смерті чоловіка. Тільки мама стала їй підтримкою. Наше відділення працює з цією чуйною жінкою з часу її переїзду в Заліщики. Їй немало довелося пережити, але ви тільки подивіться яка вона енергійна та жвава.

На іграх нескорених пані Лідія отримала четверте місце у змаганнях з дартсу, незважаючи на те, що на змаганнях вона вперше. Окрім того, жінка захоплюється вокалом і навіть танцює.

- Я співаю все життя, відколи себе пам’ятаю, - каже Лідія Петрівна. – З відділення нашого мене відправляють в санаторії різні, то я там завжди на сцені виступаю, - сором’язливо ділиться жінка.

Онучці – найкраще весілля

П’ятеро онуків обожнюють бабусю Лідію, а вона – їх. Нещодавно найстарша онучка вийшла заміж – бабуся допомагала з організацією весілля. Працівники фонду соцстрахування діляться враженями, про сукню нареченої, кажуть, що її допомагала вибирати бабуся.

- Такого файного плаття в Заліщиках не бачили, все весілля було дуже гарне. Бабуся і грошима допомогла і сама весілля відгуляла всім ворогам назло, - кажуть працівники фонду.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Воля

    яким ворогам назло?
  • Ричард Франков

    Дай Боже, щоб хоч внуки побачили життя на Тернопільщині розповідали історію свого роду.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up