Софія Чіп складає кубик Рубіка за декілька секунд

Софія Чіп складає кубик Рубіка за декілька секунд

12-річна Софія Чіп за декілька місяців занять вдома навчилась складати кубик Рубіка менше ніж за півхвилини. Також школярка грає у збірній Теребовлі з волейболу.

Софії Чіп 12 років, дівчинка живе у Теребовлі. Вона навчається у сьомому класі Теребовлянської школи №1. Школярка відмінниця, багато уваги приділяє навчанню та старається отримувати найвищі бали в школі.

 - Я ще не задумувалась, ким стану у майбутньому, - каже Софія. - Але мені більше вдаються точні науки, я обожнюю вивчати математику та хімію.

У вільний від навчання та відвідування секцій час, школярка любить гуляти з друзями. Софія надає перевагу активному відпочинку. Влітку вона любить кататись на велосипеді, а взимку їздить на лижах. Але найбільше після уроків Софія любить вивчати нові формули для складання кубика Рубіка.

Відео дня

Потрібно 19 секунд

Софія неповний рік займається складанням кубика Рубіка, але за цей час вона досягла високих результатів. Дівчинка неодноразова учасниця змагань із швидкісного складання відомої головоломки. Зараз у дівчинки особистий рекорд - 19 секунд.

 - Одного разу я цілком випадково знайшла в Ютубі відео, як майстри складання кубика розгадували цю головоломку всього лише за декілька секунд, і я захотіла навчитись так само, - розповідає школярка. – На наступний день купила собі кубик Рубіка, та почала розбиратись у схемах.

Дівчина розповідає, що перший раз їй було важко розібратись з цією головоломкою.

 - Свій перший кубик я складала близько п’яти хвилин. Але, звісно, перед тим як почати складати головоломку я передивилась багато відео та прочитала багато матеріалів, - пояснює школярка. - З кожним разом я вдосконалююсь, та зараз я складаю кубик набагато швидше.

Зараз дівчинка знає більше 20-ти формул для складання цієї головоломки, але на цьому дівчинка не збирається зупинятись.

 - Я хочу стати рекордсменом Тернополя із швидкісного складання кубика Рубіка, а в майбутньому і України, - каже Софія. - У всіх моїх починаннях найбільше мене підтримує старший брат. Він завжди знаходить слова підтримки у правильний момент та заохочує мене працювати над собою.

Мріє грати за збірну України з волейболу

Талановита дівчинка займається волейболом у Теребовлянській спортивній школі. Софія вже третій рік поспіль є учасницею дитячої Теребовлянської команди з волейболу. Маленька спортсменка розповідає, що волейбол – це такий вид спорту, де кожен гравець має свою спеціалізацію на майданчику. Найважливішими якостями для гравців у волейболі є стрибучість для можливості високо піднятися над сіткою, реакція, координація, фізична сила для ефективних ударів.

 - Я записалась на волейбол, бо моя найкраща подруга відвідувала цю секцію. З першого ж тренування я зрозуміла, що хочу цим видом спорту займатись й надалі, - пояснює Софія. - Коли я тільки починала свою спортивну кар’єру, то було дуже важко. Бо, щоб досягати успіхів у спорті потрібно цьому приділяти багато часу та зусиль.

Спортсменка відвідує тренування тричі на тиждень по декілька годин. Каже, що на кожному тренуванні вона старається викладатись на повну.

 - Заняття спортом мене загартовують, роблять більш витривалою та виховують у мені цілеспрямованість, - розповідає спортсменка. - Також у спорті важливу роль відіграють тренери. Мій тренер старається виховати у мені лише найкращі якості та вкладає всі свої знання у кожного учня.

Зараз дівчинка грає за Теребовлянську збірну з волейболу. Розповідає, що цьогоріч вона планує розпочати грати за збірну Тернополя.

 - Я буду посилено тренуватись, і пробувати себе у збірній Тернополя, - каже Софія. - А от найбільшою моєю мрією є грати за збірну України. Я думаю, якщо я буду продовжувати у тому ж дусі, то в майбутньому в мене все вийде.

За три роки занять волейболом дівчина брала участь у багатьох змаганнях, у більшості місцевих змагань її команда займала призові місця. А для того, щоб перемагати на всеукраїнському рівні їм потрібно ще багато працювати, вважає спортсменка.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up