Складаємо гардероб на всі випадки життя

Складаємо гардероб на всі випадки життя

Тернопільський стиліст показала, як з 12 речей скласти різні комбінації одягу, який можна носити мінімум два тижні на роботу, зустрічі з подругами та побачення.

- Часто жінки кажуть: «У мене стільки всього в шафі, але прокидаюся зранку і немає чого одягнути», - розповідає стиліст Юлія Остапчук. - Але насправді у нас в шафах просто забагато одягу!

Фахівець дала поради, як не одягати одне і те ж, коли шафа повна речей та як обрати в магазині стильний одяг на всі випадки життя з мінімальними витратами. Адже маючи декілька базових речей у своєму гардеробі, можна скласти оригінальні комбінації одягу на всі випадки життя. 

Обдумайте шопінг

Юлія Остапчук каже, що часто жінки мають у шафах стільки одягу, що можуть відкривати власний магазин. Часто ми скуповуємо все підряд, особливо під час розпродажів. А потім не одягаємо ці речі, бо нема з чим їх носити. Саме тому до шопінгу потрібно ставитися обдумано.

Відео дня

- Зазвичай ви купуєте річ, приносите додому і одразу знаєте до чого її одягнете? Ні, - каже стиліст. -  Переважно купуємо, бо це гарна блузка чи спідниця, бо були знижки, які так всі люблять. Але якщо правильно підходити до покупок, можна не лише гарно одягатися, а ще й економити. Адже насправді нам непотрібно стільки речей.

Юлія Остапчук показала 12 речей, з яких можна зробити багато комбінацій на різні випадки життя, просто міксуючи їх між собою. Серед них - чорна сукня прямого покрою, спідниця, чорні класичні штани, світла блузка, біла сорочка, біла футболка, піджак, коротка шкіряна куртка.

- Це правильно вибрані речі, - пояснює стиліст. - Поєднуючи їх, ви матимете що одягати як мінімум на два тижні. Раціональний гардероб – це коли речі в ньому легко комбінуються між собою.

Розділіть одяг на дві купки

Юлія Остапчук дає корисні поради, які допоможуть не робити помилок під час формування гардеробу.

Найперше, потрібно навести порядок у шафі. Адже якщо там безлад - ми не бачимо всіх речей. Що лежить зверху, те й одягаємо. Ще одна порада  - свій образ на завтра потрібно обдумувати звечора. Тоді зранку у вас залишиться час на сніданок, каву та інші справи.

Аби навести лад у своєму гардеробі, варто переглянути речі і викинути зайві. Як розібрати свій гардероб?

- Потрібно витягнути з шафи весь одяг та поділити його на кілька купок, - радить стиліст. - На одну купку складайте речі, речі які вам подобаються, які викликають у вас приємні емоції і які ви любите одягати. А є речі, які навпаки вам не подобаються і ви не хочете їх одягати, чи вони вже не модні. Їх - на другу купку. Одяг з другої непотрібної купки викидаємо або віддаємо. Це треба зробити. Ви звільняєте місце для нових речей. І ви вже будете знати, якщо наступного разу купите річ, не будете її носити і вам доведеться її викинути, ви добре подумаєте купувати чи ні. Це психологічний прийом, щоб зупинити вас від непотрібних покупок.

Також треба викидати речі, які не підходять за віком. Наприклад, в мене ще були такі речі, які я ще носила в школі. І вони наче хороші і так шкода їх викинути. Але ж  нам вже не 17 років. Час йде і трохи дивно виглядає, коли жінки носять такий одяг. Навіть коли він у хорошому стані, то віддайте його комусь. Ще в ту купку варто викинути речі на випадок «я схудну». Схуднете – купите нове.

Позитивну купку теж розбираємо, продовжує Юлія Остапчук. Можливо, там є речі, яким треба пришити ґудзик, підігнути, розігнути, попрати. Ви з тою купою маєте навести лад і бажано це зробити швидко. Бо якщо ви ґудзик не пришиєте в той момент, то краще кофтину відкласти в другу купку, бо ви вже того не зробите.

- Другий крок: згадуємо всі випадки в житті, коли нам не було що одягнути, - каже стиліст. - Приміром, ви йшли з подругою на каву, зустріч, корпоратив, хотіли щось одягти і не знайшли. Що саме ви не знайшли в той момент? Наприклад, це були круті штани – раз, а нема до них блузки. Або є блузка, але штани до неї не пасують. Записуєте всі речі, яким би вам хотілося докупити. І цей список покупок дозволяє дуже круто економити гроші і не важливо, чи є розпродаж у магазині. Якщо у вас пише, що треба купити білу футболку, то крім неї в магазині ви більше нічого не купуєте. Навіть якщо розпродаж дуже великий.

Оберіть базові речі

Є базові комплекти одягу, які варто мати в гардеробі, розповідає стиліст. Є таке правило, що на кожну одиницю поясного одягу – спідниці та брюки, має бути три чотири «верхи». Тоді ви легко можете робити різні комбінації. Тобто якщо у вас є джинси, до них має бути три-чотири кофтини. Є спідничка - ще плюс три-чотири.

Базовий гардероб складають: біла сорочка, чорне плаття, водолазка, класичні джинси, чорні штани, спідниця, тренч, піджак, шкіряна куртка-косуха. Це основні речі. Причому на базові речі не треба шкодувати коштів, ці речі ви носитимете довго.

- Але навіть коли ми говоримо про базовий гардероб, це не означає, що всі ці речі мають бути в кожної жінки одинакові, - каже Юлія Остапчук. - Приміром, не обов’язково мають бути класичні чорні штани. Це можуть бути просто інші штани, які будуть комбінуватися з вашим гардеробом. Припустимо, ви фітнес-тренер і любите вільний спортивний стиль одягу. Для чого вам класичні чорні штани? Зараз є тенденція на штани в клітинку з білою смужкою збоку – вони такій жінці більше підійдуть за стилем.

А ще треба пам’ятати: базові речі мають бути з мінімальним декором, бажано однотонні. Серед кольорів може бути - чорний, білий, синій, бежевий, хакі, коричневий, бордовий. Хоча приміром, клітинка, смужка чи гусячі лапки – це базові принти. Їх можна комбінувати. А заклепки та замки на шкіряній куртці мають бути абсолютно нейтральні, а не золотисті чи сріблясті. Інакше вони можуть не поєднуватися з нарядами.

Чорна сукня

Юлія Остапчук наводить приклад, як маючи одну чорну сукню, можна виглядати по-різному. Приміром, в такій сукні ви можете піти з подругами на каву, одягнувши зверху чорну шкіряну куртку-косуху. Піти на роботу, одягнувши до сукні пальто. Піти на вечірку, взявши сумочку і туфлі на підборах.  Можна і кросівки до такої сукні взути: буде і гарно, і зручно, і жіночно. Одна і та ж сукня може абсолютно по-різному виглядати.

Чорна сукня має мати мінімум прикрас. Її варто вибирати під свій тип фігури. Можливо, комусь підійде пряма сукня, комусь - приталена, комусь - А-силуету.

Біла сорочка

В базовому гардеробі також обов’язково має бути біла сорочка.

- Це моя улюблена річ, - каже Юлія Остапчук. - Така сорочка має бути максимально наближеною до чоловічої.  Навіть деякі жінки, які не можуть знайти хорошої білої сорочки, просто йдуть в чоловічий відділ і купують сорочку під свій розмір. До речі, така сорочка має бути якісною, бюстгальтер не повинен просвітлюватися. Всі звикли, що білу сорочку треба заправити в спідничку чи штани. Насправді є багато варіантів. Таку сорочку можна одягнути поверх спідниці, до джинсів. Цікаво виглядає, коли під розстібнуту сорочку одягти майку білизняного стилю.

Спідниці та джинси

Спідницю потрібно обирати за типом фігури, яка в кожної жінки різна. Носити спідницю можна з кросівками, туфлями, светром, блузкою, футболкою, косухою. Перестаньте бачити класичну спідницю лише з блузкою та туфлями.

Класичні джини мають бути темно-синього кольору, бажано, щоб не було видно рижих, оранжевих ниток, вони мають бути нейтральні. Можуть бути і чорні джинси. Головне, щоб вони пасували до фігури.  

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо потім він добровільно мобілізувався 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up