Тернопільські брати-фотографи розповіли як стали відомими в Україні та за кордоном

Тернопільські брати-фотографи розповіли як стали відомими в Україні та за кордоном

Про життя і справи розповідає cпівзасновник тернопільської фотостудії MONRO Photography Віталій Шпеник

– Коли відкрили фірму? Чому вирішили зайнятися цим бізнесом?

– Наше з братом захоплення фотографією почалося з дитинства, коли ще вибір фототехніки був значно вужчий. Батьки підтримували наше захоплення, і водили нас в різноманітні фотогуртки. Спочатку кожен рухався у своєму напрямку, і це було лише підробітком та хобі. Згодом зрозуміли, що фотографією можна непогано заробляти, якщо займатись цим серйозно. Тому 10 років тому ми вирішили створити щось своє, і ми з братом об’єднались у фотостудію „ MONRO Photography ”. Тепер це спосіб життя.  

–  Яка специфіка вашої роботи?

Відео дня

– До будь якої справи потрібно підходити професійно. Це завжди несе за собою витрати, а у фотосправі це можуть бути і тисячі доларів. Ми з братом вкладаємо гроші у власний саморозвиток: відвідуємо тренінги, семінари, конференції тощо.  А також проводили власні майстер-класи для фотографів з України. Найбільше мені подобається працювати з людьми. Фотограф – це людина, яка бачить світло, і одночасно це психолог, який вказує клієнтам, як важливо бути собою. Часто люди хочуть бачити на фото щось протилежне, що для них невластиво. Наша справа знайти справжні емоції, тому наш  девіз - в пошуках  емоцій.

–  Розкажіть про ваш колектив.

– Наша мета – об'єднати багатьох талановитих фотографів в одній студії. Наразі в команді крім нас з братом працює ще один фотограф та монтажник. Також  з нами співпрацюють чимало фрілансерів, які вміють виконати замовленя згідно наших стандартів. 

–  Які перспективи такого бізнесу в Тернополі?  

– Цей ринок поділяється на три сегменти: фотографи-початківці, середній рівень та ті, які роблять якісний фотопродукт. Ці напрями майже не пересікаються, тому на конкуренцію на рівні Тернополя ми майже не звертаємо уваги. Є масовий продукт, а є фотографія для цінителів.

– Хто є вашими клієнтами?

– Минулого року ми поставили собі за мету вийти не лише на український, а й європейський ринок. Беремо участь у закордонних конкурсах, завдяки цьому нас почали помічати, почало працювати так зване «сарафане радіо».  Зараз багато працюємо по Європі. Ми вже фотографували в Італії, Франції, Великобританії, Німеччині та навіть в Китаї.

– Які плани команди на наступний рік?

–  Ми продовжуємо „підкорювати” закордонний ринок. Хочемо створити класне портфоліо, щоб мати можливість показати клієнтам, що ми тут Були і можемо повернутися для вас ще - багато клієнтів переживають чи ми зможемо доїхати. Наша наступна ціль – США.

– Чи є у вас власна формула успіху?

– Займатися тим, що подобається  і ставитись до цього відповідально. Успішний бізнес будується лише на основі хорошої репутації, коли люди довірятимуть бренду на слово.

ДОВІДКА “RIA ПЛЮС”

  • Віталій (1981 р.) та Михайло (1987 р.) Шпеники народилися у Тернополі
  • Сімейний стан – одружені
  • Освіта – закінчили ТНТУ, Віталій за спеціальністю інженер-механік, Михайло - маркетолог
  • Хобі – техніка і природа
  • Контактний телефон: 0973170808 (Віталій Шпеник)
  • Тернополяни визнали фотостудію „MONRO Photography” переможцем в щорічному 12-му конкурсі «Народний бренд 2016».

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up