Роман Яріш зі 105-ї готує «вибухові подарунки» для рашистів

Роман Яріш зі 105-ї  готує «вибухові подарунки» для рашистів
  • До війни він працював у броварні, а 24 лютого 2022 року – стояв серед передовиків до військкомату.
  • Зараз батько двох дітей Роман Яріш – командир стрілецького взводу 105 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ.
  • Він хотів завдати ворогу якомога більше шкоди, щоб наблизити нашу перемогу, тому опанував фах оператора БПЛА.
  • І зараз вправно керує дроном, нищить «лігво» рашистів на Харківщині.

Без бойового досвіду рвався на фронт

Роман до початку російсько-української війни не мав жодного бойового досвіду. Але це йому не завадило у перший же день добровольцем піти захищати Батьківщини. Як розповідає сам боєць 105-ї бригади, одразу у нього не вийшло реалізувати свої бажання:

– Про вторгнення рашистів в Україну я дізнався 24 лютого, коли приїхав на роботу, а вже після обіду був у тернопільському військкоматі. Там була величезна черга, тож потрапити до лав окремої бригади територіальної оборони зміг лише наступного дня.

Він був у складі тих, хто прагнув скоріше потрапити на фронт. Хоча вдома Роман залишав дружину і двох дітей, але розумів, що йде захищати Батьківщину заради їхнього майбутнього.

Відео дня

Вже 10 березня чоловік боронив кордони Сумщини, бо була небезпека ворожого наступу на Полтаву з цього напрямку. На щастя, цього не сталося, тому хлопців відправили назад до Тернополя. Тут вони виконували тилові завдання. А з жовтня 2022 року бригаду перекинули на передові позиції Харківщини.

Його «бойові пташки» вже двічі розбили ворога

Роман очолив стрілецький взвод, який вважається легкою піхотою. Військові, що до неї належать, мають бути добре обізнані в діях ворога, щоб вчасно його знешкоджувати. Роман зрозумів, що йому для цього треба.

– Я хотів завдати ворогу якомога більше шкоди, щоб наблизити нашу перемогу, тому опанував фах оператора БПЛА. За допомогою волонтерів ми придбали дрон, до якого докупив та модернізував системи скидання для пострілів від АГС-17, – говорить військовий.

Модернізований коптер під чітким управлінням його керманича вже двічі успішно скидав на голови ворога «вибухові подарунки». Тим самим допомагав відбивати масовані атаки.

– Перший випадок успішного використання дрона був, коли росіяни групою близько 40 осіб намагалися штурмувати позиції сусіднього взводу. Я кілька разів підіймав коптер та скидав гранати. Він добре їх налякав, а вогонь побратимів довершив справу. Подібна ситуація нещодавно склалася й на позиціях мого взводу. Ворожа група в кількості близько 20 осіб намагалася вибити нас із наших позицій. Я підняв дрон та маю відео, де підтверджено ураження двох росіян, один з яких від завданих ран згодом помер, – зазначає Роман Яріш.

«Роблю все, на що здатен для нашої перемоги»

Звісно, захисник дуже сумує за родиною, але жодного разу не пожалкував про свій вибір. Інакше вчинити він не міг, совість не дозволила.

– На війні мені, як і багатьом, морально та фізично важко, але совість моя спокійна, бо роблю все, на що здатен для нашої перемоги, – стверджує командир. – Особисто для мене перемога – це звільнення всіх наших земель та вихід на кордони 1991 року. Окреме бажання – це повний розпад росії, бо, як свідчить історія, вони і самі не живуть, і нам не дають нормально жити. Я хочу, щоб загроза нападу росії більше ніколи не стосувалася нашої держави, а мої діти – щоб жили у вільній та незалежній країні.

Гідні вчинки, беззаперечні аргументи і рішучі дії наших військових обов’язково приведуть Україну до перемоги. Нам було цікаво познайомитись з історією звичайного тернополянина, який зараз безстрашно нищить окупантів. Сподіваємось і вам теж. Нагадаємо, що ми і раніше ділились подібними фронтовими нотатками з військових полів. Писали про кулеметника з позивним «Клап» з тієї ж 105-ї бригади, а також молодого фельдшера Віталія Гакала, який у свої 21 врятував сотні поранених у гарячих точках.

 

Читайте також:

«Клап» знає як бити окупантів. Кулеметник з Тернополя захищає Харківщину

Таке не кожному під силу: у 21 фельдшер із Тернополя рятував важко поранених бійців на фронті

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Валентина Приймачок

    Дякуємо за боротьбу з ворогом!
    Нехай вас всіх
    Бог береже!
  • Galina Kuhar

    Бережи ГОСПОДИ НАШИХ ЗАХИСНИКІВ!!!

keyboard_arrow_up