Тернополянка на виборах влаштувала показ вишиванок

Тернополянка на виборах влаштувала показ вишиванок
  • Шість вишиванок і дві сукні змінила на виборах член виборчої комісії однієї з дільниць тернополянка Орися Березюк. Жінка прийшла на роботу у вишиванці, а потім ще сім разів змінювала одяг - увесь - вишитий власноруч.
  • Вишивка – її хобі. Загалом 67-річна жінка має у своєму гардеробі 65 вишитих речей – це сорочки та сукні.

Орися Березюк часто працює членом виборчої комісії і завжди приходить на вибори у вишиванках. Цього року у першому турі виборів Президента вона працювала на виборчій дільниці в Будинку Праці на вул. Текстильній, а в другому турі – в школі №14 на Клима Савури.

- Я все брала на вибори багато одягу переодягнутися, десь по 5-6 сорочок, - розповідає пані Орися. – А цього разу взяла ще більше речей, і ще один раз ходила додому переодягнутися. Мала два плаття і кілька вишиванок, рахуйте скільки їх було, вони всі є на фото.

Пані Орися одягала сукні з маками, герберами, а також вишиванки з тризубами, братчиками і трояндами.

Відео дня

Жінка каже, що хотіла вразити усіх своїм одягом і продемонструвати, як потрібно вишивати і носити вишиті речі. Пані Орися до кожної вишиванки обирає за кольором ще й відповідного кольору спідницю чи камізельку, або комбінує жовті і блакитні речі, щоб ансамбль був у патріотичному стилі.

- Ви бачили б, які усі охкали, коли бачили мої сорочки і плаття, - каже жінка. - До речі, на дільниці на Текстильній тільки я була у вишиванці, а в школі вишиванку мала ще тільки голова комісії.

Жінка попросила членів виборчої дільниці сфотографувати її у всіх строях. А наступного дня після голосування вона навіть роздрукувала усі фотографії і прийшла з ними у редакцію "20 хвилин".

Орися Березюк розповідає, що одну річ вишиває 1,5-2 місяці. Це дуже клопітка праця, але вишивка – її захоплення, тому вона і далі вишиває собі одяг. Невдовзі тернополяни зможуть побачити її в сукні у фіолетових тонах.

Читайте також На кожне свято тернополянка має іншу вишиванку

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, TelegramInstagramViber та YouTube.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Світлана Галущак

    Пані Орися - вишивальниця вправна. Всі свої строї виготовляє власноруч. Фантазії, працьовитості та патріотизму цієї жінки варто повчитися.
  • Лариса

    найшла, де свої вироби просувати. У мене сусідка вже роки вишивкою займається, але то на Віоліті продає, то знайомим через знайомих, Треба і їй порадити частіше вдягати свої вироби, аби більше людей взнали про них
  • Это Яяя Тоже Яяя

    Реклама двигатель торговли)))
  • Анжела Кушнір

    Це що подіум чи показ вишиванок? Все ж таки дільниця
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up