Cестри з Теребовлянщини, які хворіють на ДЦП, створюють неймовірні картини та іграшки

Cестри з Теребовлянщини, які хворіють на ДЦП, створюють неймовірні картини та іграшки
  • Сестри Оля та Марія Загребельні з Теребовлянщини від народження хворіють ДЦП, проте це ніяк не заважає дівчатам реалізовувати себе у творчості. 
  • Марія створює неймовірні в'язані іграшки, а її сестра — унікальні алмазні картини. Дівчата розповідають, що ці заняття стали віддушиною для них, а спілкування з людьми, для яких створюють свої вироби, приносить море задоволення.

Ці іграшки нікого не можуть залишити байдужими: кольорові тваринки, з допомогою техніки "в'язка гачком" створює Марія Загребельна з села Кривки, що на Теребовлянщині. Наша журналістка поспілкувалась з дівчиною, і виявилось, що у неї ще й сестра — творча та креативна.

Оля Загребельна створює великі картини за допомогою техніки "алмазна вишивка". Це клопітка робот,  у результаті якої з'являються справжні і сяючі твори мистецтва.

Відео дня

Обом дівчатам ще в дитинстві діагностували церебральний параліч, обоє перенесли по кілька операцій. Завдяки допомозі лікарів Марічка тепер може ходити, а Оля через хворобу, залишається у інвалідному візку. Але дівчатка не втрачають віри у краще та прагнуть реалізовуватись у власних захопленнях.

Іграшки, які приносять радість

Робити іграшки 20-річна Марія почала близько двох років тому. Усе вчилась робити сама.

— Першу іграшку навчилась в'язати з перегляду відеоуроків. Це було перед Новим Роком, тому я вчилась в'язати свинку, - розповідає Марія Загребельна. — У мене багато що не виходило, над першою іграшкою сиділа дуже довго, але результат не залишив байдужим: всі рідні були в захваті. 

Дівчина каже, що вже зробили усі можливі тваринки: гусеницю, ведмедика, каченя та інших. Але найбільше людям до вподоби зайченята із довгими вухами.

— Схеми шукаю в журналах, багато їх є в інтернеті, — ділиться дівчина. — На одну іграшку, залежно від її розміру та складності роботи, іде 2-3 дні. Я люблю сам процес і люблю ту реакцію людей, які отримують роботу. Мої іграшки приносять радість.

Усе — з натуральних матеріалів

Для своїх виробів Марія використовує  матеріали, що замовляє в мережі. Звірят робить із дитячої грушевої нитки, наповнювач теж обирає натуральний, аби батьки не боялись дарувати іграшки навіть найменшим малюкам.

— У роботі забуваю за свою хворобу, — каже дівчина. — А ще так я можу реалізувати себе і принести комусь радість. Бачити, як хтось радіє твоїй творчості — це дуже приємно. Я отримувала дуже багато фотовідгуків про свою роботу. І це найприємніше. 

Окрім іграшок, дівчина не в'яже більше нічого. Каже, що обрала іграшки, то розвиватись буде саме у цьому напрямку. 

Марія розповідає, що її іграшки розлетілись в різні частини України, а деякі навіть "живуть" за кордоном.

"Годинами творить картини"

Своє захоплення вже роками розвиває Оля Загребельна. "Алмазна вишивка" стала захопленням всього її життя. Дівчина не може ходити через ДЦП. На жаль, операції, які їх провели в дитинстві, не дали результату. Але оптимізму дівчина не втрачає. Розповідає, що робота її заспокоює та дає сил.

Світлина від Олі Загребельної.

— Це дуже клопітка робота, кожну деталь потрібно поставити на своє місце у картині, з допомогою спеціальної ручки, — розповідає Оля. — Спочатку було важко, руки не слухались, але з часом це настільки захопило, що я просто не можу зупинитись. 

За рік Оля створила понад десяток картин і готова вже робити нові, але вдома вони вже не поміщаються. 

Тож дівчина хоче якнайшвидше продати свої роботи, лише, щоб мати змогу купити нові картини. 

— У мене вже назбиралось біля п'яти готових робіт, — каже дівчина. — Мені подобається процес, я так відпочиваю, а робити нові поки що немає змоги, бо заготовки досить дорогі, то я вирішила продавати готові картини. Можливо, комусь вони стануть окрасою дому.

Довідка

Замовити роботи дівчат та підтримати їх можна, зв'язавшись з ними за номером: 050-55-05-715. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (21)
  • Надія Перець

    Нехай Матінка Божа Тебе охороняє а Ісус Христос здоров'я посилає на довгі роки життя 💕💖💝💞💞
  • Анна Чепукайтес

    Здоров"я і щастя.
  • Лина Фролова

    Дівчата талановиті, розумнички, нехай вам щастить у всьому! Люди з ДЦП часто дивують усіх здібностями - і часто прекрасні спеціалісти, або дуже талановиті! 🌺🌺🌺
  • Oxana Pavluk

    +++++++

keyboard_arrow_up