Віра, яка народилась без рук , встановила рекорд України. Про що мріє і як сама виховує двох діток?

Віра, яка народилась без рук , встановила рекорд України. Про що мріє і як сама виховує двох діток?
  • Віра Омельчук з Шумщини доглядає за домашнім господарством, вирощує вазони, вишиває, виховує двох дітей та навіть встановила рекорд України з допомогою... ніг.
  • Історія особливої жінки, яка своїм приладом надихнула сотні людей. Головне: вірити в себе, каже вона. 

Про цю сильну духом та завжди оптимістичну жінку вся Україна довідалася завдяки журналістам. Віра вправно себе обходить. Її ноги замінили руки. З їх допомогою вона навчилася робити абсолютно усе –  пере, прибирає, доглядає за вазонками, віртуозно набирає номери на мобільному телефоні та спілкується із великою кількістю друзів через соціальні мережі.

А ще Віра Омельчук чудово вишиває, як і її мама Антоніна Фещук. Віра також навчилася робити макіяж, і тепер до неї звертається дівчата Залісців чи то перед дискотекою, чи то перед святкуванням дня народження, чи з нагоди інших празникових оказій. 

Відео дня

Встановила рекорд України

Про захоплення мистецтвом макіяжу Віри тепер знають у всій Україні. У 2021-му році Віру Омельчук запросили для участі в передачі «Стосується кожного» на одному з центральних телеканалів. 

— Вправно і якісно лише за 12 хвилин 48 секунд Віра Омельчук із Тернопільщини зробила макіяж у стилі кежуал… ногами! Народжена без рук, Віра з дитинства навчилася доглядати за собою, поратися по господарству і навіть вишивати хрестиком тільки за допомогою ніг. Макіяж освоїла з підліткового віку, а наразі це — її професія. Рекорд Віра Омельчук установила в студії ток-шоу «Стосується кожного» і присвятила його сину та доньці. Так рекордсменка підкреслила неймовірну силу волі людей з інвалідністю, — йдеться на офіційному порталі Національного Реєстру Рекордів України. 

Сама пані Віра каже, що рекорд став для неї несподіванкою. Про те, що його встановлюватиме, дізналась уже в студії телешоу. 

На зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять, у приміщенні та текст

—  Я приїхала в Київ і уже прямо перед зйомкою мені сказали, що я буду встановлювати рекорд. Для мене зробили сюрприз, я, звісно, була в шоці, — розповідає вона. — Після передачі отримала дуже багато вітань, люди згадували про це ще дуже тривалий час. Але не це головне. Головне, що я змогла показати людям те, що вони здатні на більше, ніж самі могли подумати.

Вишиває з восьми років

Зараз пані Віра сама виховує двох дітей. Із чоловіком вони розлучились. Жінка каже, що допомагає їй лише мама. Вона стала і найкращою поміччю і підтримкою, і розрадою. 

Стимулом залишатись сильною співрозмовниця називає  дітей. Старшій Евеліні в цьому році виповниться 10 років, молодшому Михасику зараз 7. 

—  Я стараюсь усе робити сама. Раніше у нас було чимале господарство, але два роки тому загинув мій батько, тож без нього, нам з мамою вдвох було не впоратись. Зараз тримаємо лише кури. Але біля будинку робота є завжди, — каже жінка. — Тішусь, що діти допомагають. Вони в мене молодці. 

Ще одне захоплення жінки: вишивка. Це мистецтво вона освоїла ще в дитячому віці. 

— У мене мама вишиває, думаю любов до цього мистецтва в мене від неї. Вишиваю рушники, серветки, одяг. Хоча зараз часу на це, зізнаюсь, бракує, — каже жінка. — Навчилась ногами тримати полотно, сама заселяю голку. Хтось каже, що мої стібки виходять ще акуратніші, ніж тих, хто вишиває руками.

Віра зізнається, що інколи ноги втомлюються фізично, адже більшість роботи виконує з їх допомогою. Але так вона звикла: ноги замінили руки.

«Я не комплексую»

— Бувало всяке. Особливо в цей підлітковий період були моменти, коли реагувала на негатив в свій бік. Але, зрештою, все стає на свої місця. Я своє місце знайшла, — говорить вона. — Та зараз на вулиці часто можна побачити здивовані або співчутливі погляди. Але я навчилась не комплексувати. Я звикла вже. Мене вже тут, у районі, всі знають. 

На зображенні може бути: стоїть, повітряна кулька та у приміщенні

Зараз пані Віра не лише власним прикладом вселяє віру в себе людям з інвалідністю. Часто вона спілкується з ними. Каже, у соцмережах має чимало «особливих людей» і кожному з них вона повторює: «вірте в себе».

— Немає чого боятись. Переступайте свою зону комфорту, не бійтесь, шукайте своє захоплення і спілкуйтесь з людьми. Головне, щоб була віра в себе. І якщо ти повіриш в себе — світ в тебе повірить у відповідь, — говорить вона. 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Ліля Бозкурт

    Оля Ярема наскільки я знаю то вона з Заложців а в статті написали Шумчини

    Світлана Шишко reply Ліля Бозкурт

    Оля Ярема Залісців

    Оля Ярема reply Ліля Бозкурт

    Ліля Бозкурт вона з Залозців
  • Читач68

    Шановна  авторко,

    Прохання уважно переглянути текст преміум статті, оскільки наступна цитата з тексту не зовсім адекватна через банальну помилку  друку....

    "Історія особливої жінки, яка своїм приладом надихнула сотні людей. Головне: вірити в себе, каже вона."
  • Оля Ярема

    Знаю її особисто...захоплююсь нею
  • Орест Облудник

    Щастя тобі, прекрасна жінко!!!

keyboard_arrow_up