"Блаженство дихати, блаженство бути вдячним!" Вчителька з Тернополя пропонує допомогти лікарням

"Блаженство дихати, блаженство бути вдячним!" Вчителька з Тернополя пропонує допомогти лікарням
  • Тернопільська вчителька Лілія Бакало перехворіла на коронавірус. Вона вдячна медикам за допомогу. На власні очі жінка бачила, як медичні працівники роблять усе можливе і неможливе, аби рятувати людські життя. 
  • Тож педагог вирішила підтримати лікарні, адже ресурси не безмежні, а хворих справді багато. Вона просить небайдужих допомогти, але наголошує, що школа, у якій вона працює, не має жодного відношення до її власної ініціативи. 
  • Ми також запитали директорів лікарень, чого бракує у закладах.
10 квітня на сайті третьої школи з'явилося оголошення, де йдеться про те, що лікарні повністю забезпечені необхідними медикаментами та киснем. Але кількість хворих росте, тож бракує штативів та постільної білизни.

Ініціатором збору допомоги виступила вчителька Лілія Бакало. Усі кошти вона обіцяє передати на потреби лікарень Тернополя та області. Після розмови з педагогом нам стало відомо, що благодійна допомога закладам – це винятково її ініціатива, навчальний заклад ніяких грошей не збирає. 

Як пояснюють у школі

Директорка школи №3 Руслана Петрокушин розповіла, що ідея збору коштів виникла у вчительки Лілії Бакало.

Відео дня

– Вона й сама перехворіла на коронавірус, на власні очі бачили ситуацію в лікарнях. Тому в неї виникла ідея допомогти їм, – каже директорка. – Педагог відкрила благодійний рахунок та звернулася до мене з письмовою заявою, щоб я посприяла розміщенню інформації на сайті школи.

Вчителька Лілія Бакало пояснила журналісту "20 хвилин", що вирішила допомогти, адже, на її думку, зараз хворих більше, тому потрібно підготувати лікарні. 

Напередодні вона опублікувала такий допис на своїй сторінці у Фейсбук. 

Вчителька обіцяє, що всі гроші передасть одній лікарні, або ж розподілить на всі лікувальні заклади міста. Залежно від того, скільки вдасться зібрати.

– Я буду звертатися в бухгалтерію закладів, аби мені прозвітували, куди витратили кошти і про все пізніше напишу на сторінці в Facebook. Скільки вже вдалося назбирати? Цього сказати не можу, боюся, що до мене знову почнуть телефонувати аферисти та намагатимуться ці гроші забрати, – додала жінка.

Як коментують у медзакладах

Ми також поцікавилися у керівників медичних закладів Тернополя, чого їм зараз найбільше бракує, чи можуть тернополяни долучитися до збору необхідних речей. 

Юрій Лазарчук
Директор КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня №3»

– Наша лікарня повністю забезпечена не тільки медикаментами, але й штативами та постільною білизною і всім необхідним. 

Станом на 13 квітня, у закладі перебуває 89 пацієнтів, хворих на COVID-19. Лікарня розрахована на 125 ліжок, і біля всіх них є кисневі концентратори чи кисневі точки.

 

Андрій Артимович
Директор КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня»

– У нашій лікарні зараз є все необхідне – від медикаментів до білизни та штативів.

У закладі зараз перебуває 11 дітей з підтвердженим діагнозом COVID-19. Загалом, під ковідних хворих ми передбачили 70 ліжок. Окрім того, у лікарні є 8 апаратів ШВЛ, а також 39 кисневих точок та концентраторів.
 

 

Ярослав Чайківський
Директор КНП «Тернопільська міська лікарня швидкої допомоги»

– Ми всім забезпечені. Але якщо говорити, наприклад, про постільну білизну, це речі, які потребують постійного оновлення.

У нас зараз є 103 хворих на ковід, лікарня розрахована на 160 ліжок. Щодо апаратів ШВЛ та кисневих концентраторів, їх вистачає. Апаратів ШВЛ у нас 19 та 84 кисневих концентратори.

 

 

Мар'яна Зварич
Речниця міськради

– Заклади оновлюють м‘який інвентар по мірі необхідності, зараз дійсно більше зношується постільна білизна, бо постіль в ковідних відділеннях більше потребує прання і більше зношується.

Медичні заклади забезпечуються міською радою по мірі можливості. Зокрема, на попередньому засіданні виконавчого комітету на придбання медичного обладнання (концентраторів та моніторів спостереження) для міської лікарні швидкої допомоги спрямовано 450 тис. грн та ще понад 1 млн грн – для міської комунальної лікарні №2. Окрім того, 250 тис. грн з бюджету громади направляється на відшкодування вартості медикаментів для хворих на діабет.

 

Якщо ви знаєте, яка насправді ситуація у закладах, напишіть про це у коментарях. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Lilia Pohyla

    ???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up