Важко повірити, що ці букети не в’януть: теребовлянка навчилась робити неймовірні квіти з мила

Важко повірити, що ці букети не в’януть: теребовлянка навчилась робити неймовірні квіти з мила

Дивовижно, але квіти, які ви бачите на фото, не куплені у квітковому магазині чи зібрані у корзинки досвідченим флористом. Насправді ж вони зроблені з… мила руками жінки з Теребовлі пані Оксани. 

Сама теребовлянка про своє захоплення говорить дуже скромно. Каже, що навіть більшість знайомих не знають, що мильні кошики, які красуються на фото в мережі, зробила саме вона. Мовляв, за популярністю не женеться, а композиції виготовляє більше для власного задоволення, ніж на продаж.

У кошечки жінка збирає кольорові троянди, гортензії, тюльпани, півонії та ромашки. І найголовніше, що такі квіти не зів’януть за кілька днів, а пахощі від них наповнюватимуть кімнату не один місяць. 

Відео дня

— Коли мені дарували живі квіти завжди шкода було за кілька днів їх викидати. Тому хотілось зробити такі квіти, які б довго зберігали запах та красивий вигляд, — розповідає пані Оксана. — Робота мені приносить неймовірне задоволення. Інколи працюю ночами, лише щоб закінчити розпочату справу. Бо інакше точно заснути б не змогла. 

Крім мильних квітів, жінка створює і інші вироби цікавих форм. Вони видаються на справжні картини, чи навіть декоративні гіпсові сувеніри.

На зображенні може бути: їжа

Перший букет зробила для батьків

Квіткове мило теребовлянка почала робити у жовтні минулого року. Каже, що одразу не усе вдавалось, але методом спроб та помилок вдосконалює свої вміння постійно.

— Свій перший букет я зробила в подарунок для батьків на річницю весілля. Уже минуло понад рік, а він і досі зберігається в них. Кажуть, що вмиватись такою красою шкода. Щоправда, з часом квіти зменшуються в розмірі, адже мило має здатність втрачати вологу, — каже майстриня. 

Загалом створення одного букета може зайняти і більше ніж тиждень роботи. Адже процес миловаріння клопіткий та довготривалий. 

— Спочатку мило треба наварити, далі дати вистоятись та затвердіти.Спочатку роблю заготовки квітів, для них теж треба особливі умови зберігання. І аж потім я починаю вормувати з них букети, — говорить вона. 

Робота для душі

На одну композицію йде близько кілограма мила. Аромати жінка вибирає ті, які до вподоби їй: фруктові чи квіткові. Каже, що важливо, аби вони добре компонувались в одному букеті. Але під час процесу аромат розноситься по всьому будинку. 

До мильної основи жінка додає лише натуральні ефірні олії. Жодної хімії, бо це не лише краса, а й засіб гігєни.

— Витрат на матеріал є чимало: треба і форми придбати, і основу. А от ціни я вирішила ставити не надто високі. Мені і самі покупці кажуть, що як для такої роботи ціни невисокі. Хоча не раз сиджу до 1-2 години ночі, але мені така робота до душі. Хоча повторюсь, я тільки вчусь робити такі квіти. Читаю багато публікацій про процес, дивлюсь навчальні відео. Люди хвалять, але я не звикла приймати компліменти, — ділиться вона.

Раніше жінка працювала в одній з місцевих держструктур, а після скорочення на роботі, практично весь час присвятила творчості. І каже, що в цій справі знайшла віддушину від буденних проблем.

— Мої букети вже поїхали і до Польщі, і до Німеччини, і ще в кілька країн. І кожному з людей, які оцінили і захотіли такий букетик собі чи в подарунок завжди тішусь, — продовжує співрозмовниця. 

За кілька місяців жінка створила кілька сотень мильних квітів. Каже, що коли додає до композицій щось нове завжди радіє. Ці композиції Можна використовувати ,як декор вдома, а якщо набридне ,тоді і буденний процес вмивання перетвориться на справжнє свято.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up