Я поїхала у Зарваницю — і сталось диво. Сестра Романа Сасанчина розповіла, як врятували маму від ковіду

Я поїхала у Зарваницю — і сталось диво. Сестра Романа Сасанчина розповіла, як врятували маму від ковіду
  • Непроста історія боротьби за життя мами переможця телешоу "Голос Країни" Романа Сасанчина зворушила всю Україну. 19-річний співак із сльозами на очах просив небайдужих про підтримку на молитву...
  • Зараз мамі Романа, пані Євдокії, вже легше, а сестра хлопця Надія Сасанчин розповіла історію нелегкої боротьби за життя, яка триває й досі. І каже, що маму практично диво "повернуло з того світу".

"Моя мама Сасанчин Євдокія у важкому стані через COVID. Лікування дуже дороге, тому прошу в вас підтримки". Таке звернення на власній сторінці в Instagram опублікував переможець шоу "Голос країни" та "Голос Країни. Діти" Роман Сасанчин із Заліщицького району наприкінці березня. 

 Допомагали родині хлопця і рідні, і чужі люди. Підтримували і читачі "20 хвилин". І, на щастя, майже за півтора місяці, жінці стало краще. Проте, рідні кажуть: ту підтримку, яку отримали у складний період, не забули. І звернулись до редакції з проханням подякувати усім за допомогу. 

Спочатку захворіла сестра Роми, потім мама, а далі і сам він

Про складний час боротьби за життя розповідає Надія Сасанчин, рідна сестра Романа. 

Відео дня

— Кілька місяців тому нашу родину спіткала складна ситуація, яка стала випробуванням сил, віри, терпіння і, насамперед, довіри до Бога. Все розпочалося із мого "позитивного тесту". Захворювання раптово переросло у двобічне враження легень, —  згадує дівчина. —  Я тоді лежала на лікарняному ліжку, перелаштованому під Covid-19, дитячого відділення Заліщицької ЦРКЛ. То був "пік" захворюваності. І навіть для мене місце ледь знайшли у переповненму медзакладі. Тоді була спокійна, бо знала, що я в надійних руках лікарів. Для мене робили усе необхідне, прогнозували "молода", все витримаєш, а вдома молились батьки, рідні, друзі, духовні брати і сестри.  Так, було нелегко, але ще тоді я не очікувала, що це тільки перша стежинка нашого випробування, яке потім стане досвідом Божого милосердя...

Сама Надійка згадує, що дихати було важко, іноді доводилось брати кисневу маску, і саме в один з таких моментів їх зателефонували зі словами: "Мамі погано". 

— Тепер ми обоє були у різних палатах "ковідного відділення". Але мені 27, а мамі значно більше. Після двох тижнів лікування мене виписують, а мамі гіршає, вона часто каже: "Моліться за мене, діти". Тато вдома з братом не знаходить собі місця. Хворе серце, і події, коли з палати виносять тіла мертвих, не додає сили одужати. Зізнаюсь, було страшно,  — каже дівчина.

"Повернули маму з того світу"

У Тернопільський тубдиспансер мама Романа та Надії потрапляє  швидким реанімобілем із сатурацією 46. І вже, як потім виявили, з 90% ураженням легень. Майже 1,5 місяці мама була в реанімації, де їй щоденно рятували життя.

—  Ми безмежно дякуємо усім лікарям. Вони ніби хапають людей і витягають з того світу... Чотири кисневих балони, втрата ваги майже на половину, обличчя синюватого кольору, і постійна боротьба, особливо молитовна. Мама тепер згадує, що їй тоді здавалось, що вона задихається від маски, до якої приєднано 40 літрів кисню, та насправді сатурація падала, і вона прощалася з життям, — зі сльозами на очах згадує донька Євдокії Сасанчин.

І в цей час у лікарню потрапляє сам Роман і його тато. Також Covid-19.

—  Важко передати, що я пережила. Сама, ще ослаблена після хвороби, щоденно долала немалі відстані від однієї лікарні до іншої. Бо мама у Тернополі, брат і тато в Заліщиках. Без підтримки людей, священнослужителів, і всіх, хто молився не витримала б. Я справді дякую усім від імені моєї сім'ї за цю підтримку, —  каже дівчина. 

Зі сльозами просила: "Матінко Божа, врятуй мою маму"

Надія згадує той момент, коли в розмові з лікарями почула, що потрібно бути готовим до різного. Маму дівчини хотіли ввести в коматозний стан, бо легені не справлялись самостійно...

— Я молилась так, напевно, як ніколи досі, я просила молитви у всіх знайомих....Маму готують, але ще не підключають. В один момент сатурація піднімається трошки вище смертельної норми. І тоді я зрозуміла, що усе в руках Божих.  До кого ж, як не до Бога, бігти за поміччю? — каже вона. 

Тоді дівчина вирішила, залишити усе та поїхати молитись до Зарваницької Божої Матері. Розповідає, що і раніше часто їздила на молитву у Святе місце, але цього разу це було останнім порятунком, водою в пустелі, світлом в кінці тунелю...

Немає опису.
Євдокія Сасанчин на фото справа.

—  До Зарваницької Матері Божої прямувала сама (брат і батько ще були в лікарні). Коли матуся лежала під кисневими апаратами, у Зарваницю я прийшла зі слізьми, але з глибоким миром і вірою що все буде добре, —  згадує Надя Сасанчин. —  Освятивши вервицю, ікону і молитовник, набравши цілющої водички, одразу в той самий день передала її в палату реанімації. З проханням "Матінко Божа, врятуй мою маму, і дозволь нам повернутися до Тебе знову". Ми щиро вірили, що все так і буде. Наступного дня, як сказали лікарі, у мами з'явилася надія. І найбільше вразило те, що медики сказали: "Ви продовжуйте молитися".

Дякую лікарям і Богові...

Саме молитва допомогла вийти мамі з такого важкого стану. І це стало справжнім дивом для родини. Надія каже, що ікону Зарваницької Божої Матері передали у палату мамі. І досі вона відчуває ту милість, яку отримала завдяки щирим молитвам. 

—  З того моменту і з кожним днем далі, стан здоров'я мами ставав кращим. Це було справжнє чудо для моєї родини... Диво Богоматері, — ділиться Надія. — Нас чекав ще непростий шлях: кількатижневе лікування в пульмонології, кардіологія. Турбота тата,  який попри перенесену хворобу, кинувся доглядати за мамою. Але все це згуртувало нас та засвідчило вияв Божої любові до нашої сім'ї. 

Дівчина просить передати слова вдячності усім лікарям, медсестрам та всьому персоналу лікарень, де лікували її брата, тата. Мама і досі під наглядом лікарів. У неї ще проблеми з серцем, досі вона ходить, опираючись на палицю, COVID не минув безслідно. 

—  Зараз мама у лікарні і передати словами, як ми вдячні медикам за те, що вони опікуються її здоров'ям, дуже важко. Це невимовна праця. І щиро хочу подякувати кожному, хто робить її з любов'ю, —  говорить вона. 

Немає опису.
Надія Сасанчин із квітами, які принесла у лікарню мамі у свято Дня матері

Також сім'я Сасанчиних просить передати вдячність усім людям, які відгукнулись на їх прохання про допомогу. Дякує за молитву, за добре слово, за кошти, які дуже допомогли придбати необхідні ліки.

— Коли ти стоїш на межі, то Бог — твоя єдина надія. І я дякую Йому, що він не залишив нас. Хочу сказати кожному, у кого хтось із рідних зараз у важкій ситуації: моліться, моліться щиро, і Бог Вас почує, — говорить дівчина. 

Слова вдячності, зокрема і читачам "20 хвилин", за підтримку та допомогу передав і сам співак Роман Сасанчин. До слова, у їх родині щастя. Хлопець нещодавно зробив пропозицію руки та серця своїй кохані Іванці. Тож у родині готуються до весілля. Історію кохання молодят читайте згодом.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (182)
  • Марія Захарко

    Господи допоможи
  • Oksana Lukye

    Низький уклін лікарям, чиїми руками керує Бог))
  • Уляна Лобода

    +++++
  • Анна Фляк

    Дай Боже здоиов,я пані Євдокіі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина Від читача 10:01 Набір до патрульної поліції Тернопільської області триває 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up