Я успішна! Кондитерка з Тернополя про те, як бабуся навчила любити випічку і безсонні ночі за роботою

Я успішна! Кондитерка з Тернополя про те, як бабуся навчила любити випічку і безсонні ночі за роботою
  • З теплою посмішкою та сльозами на очах тернополянка Надія Шумліч згадує свою першу випічку, яку готувала разом з покійною бабусею. Жінка каже, що саме ці моменти привили їй любов до кондитерської справи.  

  • Історію власниці домашньої кондитерської читайте у матеріалі з серії "20 хвилин" "Я успішна".

— Я завжди кажу, що любов до випічки у мене від бабусі. Хоча її вже багато років немає з нами, мені здається, що вона завжди зі мною, коли берусь за випічку. Ще коли я була маленькою просто обожнювала допомагати їй на кухні особливо у передвеликодній період, — розповідає Надія Шумліч. 

На зображенні може бути: cake, prairie gentian та текст «Happy A»

Професійно "кондитеркою" жінка займається близько двох років. Вона каже, що у кожен з тортів вкладає лише найсвітліші думки та побажання. Бо саме так робити будь-яку роботу вчила бабуся. 

Відео дня

Бабуся навчила молитись перед роботою

Про свою справу пані Надія розповідає з особливим захопленням. Каже, що навіть фізична втома не забирає любові до того, що робить.

— Бабуся казала, що коли ти вкладаєш у справу душу та любов, то і результат буде вдалим. Рідну людину завжди згадую зі сльозами і спогади тільки хороші. Бо у неї було особливе трепетне відчуття до випічки, особливо до хліба, паски. Мені здається, лише старші люди вміли так цінувати їжу, —  каже жінка. — Бабуся померла у Передвеликодній час. Напередодні вона мені сниться і розказує як ми маємо все готувати з нею і каже: “Не забудь помолитись перед початком”. І ця фраза досі зі мною. На зображенні може бути: cake та у приміщенні

Цього року жінка спекла понад 200 пасочок і щоразу роботу починала з молитви. Так, як і вчила її бабуся. 

Торти — це любов на все життя

Наразі пані Надія працює вдома. Але зізнається: мріє про власну кондитерську. 

— Я починала готувати змалку. Як розповідала, з бабусею. Потім, так, як багато господинь, вдома пекла щось для рідних. А далі почала пригощати друзів. Зараз дивлюсь на перші роботи і думаю: хто міг в мене їх замовляти? Але це все досвід: недоспані ночі, перегляд рецептів, спроби зробити щось власне, — ділиться співрозмовниця. 

За освітою жінка вчитель-філолог. Жодної кондитерської освіти не здобувала. Але любов до тортів виявилась такою сильною, що жінка називає її любов’ю всього життя і зараз в іншій професії себе не бачить.На зображенні може бути: strawberry та cupcake

— Зізнаюсь, я ніколи не думала, що ця справа стане для мене основним заробітком, але в цьому я завдячую своїм друзям. Вони завжди мене підштовхували впред. Весь час хочеться дізнатись щось нове. І це теж, напевно, в мене від бабусі. Коли ми разом готували класичні торти “Спартак”, “Наполеон”, вона хотіла постійно додати щось нове. От і я ніколи не готую усе строго за рецептом. Завжди проявляю щось творче, — каже Надія. 

Підтримка рідних для мене все

У Надії Шумліч 11-річна донечка. І жінка каже, що вона вже допомагає мамі на кухні. Захоплення кондитеркою прявляється вже у таких юних роках.

— Вона починає зі мною пекти, цікавиться вже цією справою. Коли іде в гості і там хтось готує торт, погляд у неї вже професійний. Я цим дуже тішусь і знаю, що можу предати ту любов, яку отримала від бабусі своїй донечці, — говорить жінка. — За підтримку я дякую і своєму чоловікові.  Якби не він, я б напевно сама не змогла стільки стигнути. На п’ять тортів іде не один кілограм масла. Це все треба принести в руках. Він цим всім займається і я жартома кажу, що у нас “сімейний підряд”. Коли я допізна затримуюсь на кухні ніколи немає такого, щоб він пішов спати. І нехай до випікання він не долучиться, його присутність і підтримка дуже багато означають. Це для мене все. 

Найбільше у роботі жінка любить передавати торти для замовників. Каже: бачити задоволені їх обличчя особливий вид натхнення.

— Ця робота познайомила мене з безліччю цікавих людей. Кожен з них індивідуальний і кожен торт теж. В кожен торт вкладаєш душу, і, повірте, він мені навіть сниться, — каже майстриня. 

За день може зробити п’ять тортів 

Як говорить кондитерка, у “гарячий” сезон вона може готувати і по п’ять-шість тортів за день. 

 

—  Звісно, зазвичай на декор йде дуже багато часу, його я теж стараюсь робити сама, але на брак часу я не жаліюсь, — розповідає жінка. — Бували і випадки, коли доводилось переробляти замовлення. Пригадую,якось влітку торт “потік”, поки доїхав до замовників. Нічого, на ранок зготувала ще один, відвеезли і все добре.

Секрет успіху від Надії Шумліч простий: підтримка. Вона каже, що успішною жінка може бути лише, коли має надійну опору. Тоді і ніч стане днем і усе вдається якнайкраще. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (45)
  • Natalya Kravchuk Tsibrinska

    Молодчинка!!!Так тримати.

    Надія Вижиковська reply Natalya Kravchuk Tsibrinska

    Дякую💓
  • Заяць Любов

    Гарна сім'я. ЩАСТЯ ВАМ!

    Надія Вижиковська reply Заяць Любов

    Дякую💓
  • Ірина Ціх

    Браво Надійка!

    Надія Вижиковська reply Ірина Ціх

    Дякую💓
  • Виктория Зубкова

    Надія, ви такі молодці з Наталею Вижиковською, фуршет просто дивовижний, ви неймовірні молодці.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:03 У Чортківській лікарні відкрили оновлене педіатричне відділення photo_camera 16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up