Як карантин змінив весільні тренди: розповідає відомий ведучий Фаля

Як карантин змінив весільні тренди: розповідає відомий ведучий Фаля
Фото із весіль, які проводив Сергій Фаля у 2010-му та 2020-му роках
  • Активний сезон весіль розпочався в травні та триватиме ще до кінця осені. І хто краще може розказати про весільні тенденції, ніж людина, яка чи не щотижня проводить такі події.
  • Які традиції залишились на сучасних весіллях? Від чого тепер молодята відмовляються та що змінилось на весіллях за час пандемії?
  • Розповідаємо про круті тренди від неймовірного ведучого свят. 

  Сергія Фалю добре знають в Тернополі. За понад 15 років роботи ведучим він провів близько півтисячі весіль. Серед них і церемонії одруження відомих тернополян, були весілля у європейському стилі на 20 гостей та величезні свята на понад 300. 

Далі більше про те які весілля в моді були 15 років тому та як одружуються молодята зараз. До слова раніше ми підрахували скільки коштуватиме весілля в Тернополі на 50 людей. 

— Кожного року близько 30 молодих пар під моїм керівництвом гуляли весілля, — посміхається ведучий. — Ну і найголовніше: статистика каже, що усе в них здебільшого складається добре: діти народжуються. Жартую завжди, що скоро і в них буду весілля проводити. Були випадки, коли наречені, в яких проводив весілля, брали мене за кума, були — коли кликали на весілля дружби-дружки, брати-сестри. Кажуть, що я «родинний ведучий». 

Відео дня

У яку пору одружується найбільше пар 

Сергій Фаля каже, що зараз, весільний сезон ще триває.

— Найбільш «врожайні» місяці це липень, серпень, вересень. Але і в жовтні-листопаді ще одружуються. Для мене цього року сезон ще в розпалі, — каже він. — Дуже багато весіль цього року були заплановані ще в минулому. Адже через карантин молодята їх переносили, через незрозумілу ситуацію з карантином. ЦЬого року, на щастя, найбільш-гаряча весільна пора припала на період «зеленої» зони. Тож усе пройшло успішно. 

За словами співрозмовника, карантин вплинув на тренди у проведенні весіль. Все більше люди почали цінувати особисті зустрічі та насолоджуватись спілкуванням.

Більшість весіль зараз роблять на невелику кількість гостей: 30-60, як для Західної України це небагато. Також щодо місця проведення то більше уваги наречені звертають на заклади, де є можливість більше часу проводити на відкритому повітрі. 

Конкурси відходять в минуле, традиції — залишаються 

Модель весілля, коли уся танцювальна частина наповнена конкурсами та інтерактивами, вже дещо виходить у минуле. 

— Є весілля, коли гості хочуть, щоб ведучий їх забавляв. Тоді так: ти маєш мати напоготові кілька десятків конкурсів і працюєш. Але здебільшого, люди хочуть поговорити між собою, відвідати фуршети, потанцювати.. Тоді і ведучий має підлаштовуватись, — продовжує пан Сергій. 

Щодо традицій, то молодята перед одруженням обговорюють що вони хотіли б залишити, а від чого відмовитись. Більшість весільних звичаїв таки залишаються, хоча й підлаштовані вони під сучасність.

—  До прикладу перегулювання з фатою: традиція залишилась, але дещо змінилась. Вони можуть бути чимось доповнені або по іншому їх подаємо. Наприклад звичай, коли молодий кидає підв`язку з ноги нареченої, ми замінили на дещо креативніше: мої наречені неодруженим хлопцям кидають футболку з написом «Ти наступний». Наче і традиція залишилась, але вона подана по-іншому, — каже ведучий. 

Ще одним нововведенням цього сезону ведучий називає вечірні церемонії, під час яких молодята говорять обітниці один одному. 

Провів весілля, на якому були гості з 20-ти країн світу

Чоловік каже, що кожне весілля унікальне і перед кожним відчуває відповідальність, аби гості почували себе комфортно, а для молодят була особлива атмосфера.

— Серед цікавих спогадів: україно-корейське весілля, було і весілля, де серед гостей були люди з 20-ти країн світу, — розповідає Сергій. — Найбільше весілля було із приблизно трьома сотнями гостей. Найменше — з із двома десятками гостей. 

На великих весіллях ведучому працювати легше, адже тоді завжди заповнені усі локації. А от плюс невеликих заходів в тому, що чи не усіх гостей можна вивчити ще до початку свята. 

— Цього сезону у мене було особливе весілля. Наречені були досить зрілого віку і серед гостей були навіть їх онуки. Жінці близько 40-а, чоловікові — близько 60-ти років. Він американець українського походження. Цікаве та незвичне для нас весілля, — згадує Сергій Фаля. 

Фото, зроблене на весіллі 2010 рокуЗаголовок

Ведучий має запам`ятатись і не нав’язуватись

Ведучий з досвідом радить як нареченим обрати ту людину, яка зможе успішно та цікаво провести їх свято.

 — Я вважаю, що наречені мають залишатись головними на своєму святі. А от ведучий має запам’ятатись і не набриднути. В нас є особлива місія на весіллях: коли потрібно, підкидати дрова у вогонь. Кожне весілля унікальне тому важливо, аби ще перед заходом ведучий знайшов «конект» з гостями,  нареченими. 

Бліц із Сергієм Фалею 

 — Скільки питань ви ставите нареченим за весь час підготовки до весілля? 

— У мене є спеціальні анкети для цього. Під час передвесільної зустрічі ми все це проговорюємо. Приблизно там 50-60 питань.

— Ви одружені? Хто був ведучим у вас на весіллі?

— Так, одружений 9 років. Ведучими в мене були Юрій Шкільняк та Остап Гладкий.

— Який був бюджет весілля, яке ви вважаєте найдорожчим за свою кар`єру?

— Важко відповісти. Треба питати мабуть навіть не в молодят, а у батьків. Приблизно 50 тисяч доларів. 

— Чиє весілля ви маєте провести, аби сказати, що так, ви реалізували себе як ведучий?

— Мабуть онуків королеви Великобританії  (посміхається прим.ред) 

— Як наречені мають обрати собі ведучого, але не вживайте словосполучення «Обирайте Фалю»?

— При розмові з ведучим молодята мають самі відчути чи справді це та людина, яка буде розважати їх свято. Він має бути в тренді, на слуху та сучасним, ну і не забувати, що основні зірки весілля — це наречені.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Петро Беріт

    А статистики скільки на..ав людей на Хеліксі і В2В немає? :)

keyboard_arrow_up