Як стати волонтерами Товариства Червоного Хреста

Як стати волонтерами Товариства Червоного Хреста

Обласне Товариство Червоного Хреста налічує більше 30 волонтерів, які постійно допомагають у різноманітних заходах

Щоразу під різні акції Товариство Червоного Хреста задіює різну кількість волонтерів.

- До прикладу, до акції 1 жовтня, яка покликана підтримати людей похилого віку, ми задіюємо майже всі школи, діти збирають продукти, які потім розносимо одиноким людям додому. Ми теж їх вважаємо волонтерами, але це можна назвати волонтерством раз на рік, - зазначила голова Тернопільської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Олександра Бригадир. - Але якщо людина один раз прийшла на захід Товариства Червоного Хреста і допомогла щось зробити, і її хтось уже вважає волонтером, то це хибна думка. Волонтером людина стає, яка постійно бере активну участь в роботі Товариства.

Загалом в області є більше 30 волонтерів, які постійно допомагають у заходах.

Відео дня

Зокрема постійні волонтери є членами Тернопільського загону швидкого реагування Червоного Хреста, вони є студентами медичного університету.

- Щоб стати постійним волонтером, потрібно прийти в товариство Червоного Хреста на вул Гоголя, 2, підписати угоду, інструкцію про кодекс поведінки, та пройти навчання, - зазначила голова товариства. - Робота в нас має свою специфіку, ми є нейтральною організацією, не маємо бути членами жодної партії, наші волонтери мають це розуміти.

Читайте також Тернопільський Червоний Хрест відкрив "Школу першої допомоги"
 

Нагадаємо з 8 квітня до 9 травня в Україні триває акція «Місяць Червоного Хреста» під гаслом «100 років милосердя». Її мета привернути увагу суспільства до проблем вразливих категорій населення: внутрішньо переміщених осіб, самотніх непрацездатних громадян похилого віку, ветеранів війни та праці, осіб з інвалідністю, багатодітних та неповних сімей, дітей-сиріт, хворих на ВІЛ/СНІД або туберкульоз, а також сформувати громадську думку на користь милосердя.

Заходи «Місяця» – це збір коштів, продуктів харчування, одягу, взуття, предметів хатнього вжитку, медикаментів, речей для внутрішньо переміщених осіб і хворих, особливо тих, хто не може самостійно пересуватися, шкільного приладдя, іграшок, надання безоплатних транспортних, побутових, юридичних та інших послуг підопічним організацій Товариства, упорядкування будинків та прибудинкових територій самотніх громадян похилого віку та інших категорій населення.

Крім того, під час «Місяця» традиційно проводиться масштабна кампанія із залученню до членства у Товаристві.

Довідка

Щороку 8 травня, у річницю Дня народження засновника Червоного Хреста і першого лауреата Нобелівської премії миру - Анрі Дюнана, в понад 190 країнах світу відзначається Всесвітній день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Міжнародний Рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, який складається з Міжнародного Комітету Червоного Хреста, Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та 190 Національних Товариств, діє в ім’я гуманності уже понад 150 років. В свою чергу, Товариство Червоного Хреста України, стало надійною опорою та такою організацією, куди люди завжди можуть звернутися за підтримкою.

Наразі Міжнародний Рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця об'єднує 17 млн волонтерів і 450 тис. співробітників. Вони допомагають 160 млн людей по всьому світі.

Одним із важливих пріоритетів Товариства Червоного Хреста України уже 100 років поспіль – це сприяння державі у наданні всебічної допомоги та підтримки найбільш незахищеним верствам населення. На це спрямовані програми та численні благодійні проекти Товариства. На відміну від усіх інших благодійних інституцій, Товариство Червоного Хреста України має особливий гуманітарний мандат, володіє гуманітарною ініціативою як повноважний член Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та здійснює свою діяльність на підставі Законів України «Про Товариство Червоного Хреста України» та «Про символіку Червоного Хреста, Червоного Півмісяця, Червоного Кристала в Україні».


Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, TelegramInstagramViber та YouTube.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків Від читача 15:12 На Тернопільщині є робота для більш як півтори сотні працівників медичного напрямку 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up