Як тренується та чим живе гімнастка-чемпіонка Анастасія Бачинська

Як тренується та чим живе гімнастка-чемпіонка Анастасія Бачинська
  • Анастасія Бачинська – тернопільська спортсменка, яка у свої 15 - майстер спорту із гімнастики та багаторазова призерка Міжнародних конкурсів.
  • Нещодавно повернулась із "золотом" з Європейських ігор, які пройшли у Мінську.
  • Журналістка «20 хвилин» побувала на тренуванні дівчини і дізналась, як проходять будні Насті.

Почала займатися спортивною гімнастикою дівчина у комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі №2. Займається гімнастикою спортсменка із чотирьох років.

Тренування шість днів в тиждень

- Записали мене на гімнастику батьки, бо я була дуже енергійною дитиною. Вони вирішили, що потрібно мою енергію спрямувати в правильне русло, - розповідає спортсменка. - А я зараз не уявляю своє життя без цього спорту.

Тренується Настя шість днів в тиждень по дві-три години. Каже, що тренування справді важкі. Починається тренування дівчини із розминки, потім біг і розтяжка. Далі спортсменка трошки качає м’язи і тоді аж починається повноцінне тренування на снарядах.

Відео дня

- На кожному тренуванні я стараюсь викладатись на повну, - каже Настя. - Але зараз, після Європейських ігор, я трішки відпочиваю. Як морально, так і фізично - трохи обмежую тренування. Але, якщо чесно, коли я не тренуюсь у залі, то просто йду бігати. Бо зовсім без спорту день провести не можу.

Настя тільки нещодавно приїхала із чергових змагань і розповідає, що відчуття, коли вона підіймає прапор України на Міжнародних змаганнях не передати словами.

- Після кожної перемоги я ще кілька днів ходжу безмежно щаслива. – каже Настя. – Своїми найбільшими здобутками я вважаю участь у літніх юнацьких Олімпійських іграх, там я виборолила дві бронзи. Ну і, звісно, перемогу в Європейських іграх.

Бували й поразки у Насті. Дівчина каже, що кілька разів навіть серйозно думала над тим, щоб залишити цей спорт.

- Було важко, але крізь сльози я таки завжди вирішувала продовжувати займатись гімнастикою. - каже Анастасія. - Але ж кожна поразка - це досвід. Не завжди виходить виступити без падінь. І я вважаю, що якщо є поразки, то значить десь не допрацювала.

Готується до Чемпіонату світу

Зараз гімнастка готується до Чемпіонату світу, який буде восени. Там дівчина виступатиме в категорії дорослих.

- Найголовніше на змаганнях - відпрацювати свою програму якнайкраще, тоді усе вийде, - каже Анастасія. – Цей спорт виховав у мені дисципліну і розуміння, що іншим завжди потрібно допомагати. У залі нас тренується завжди багато і ми постійно підказуємо щось один одного. Тому завдяки цьому спорту я знайшла безліч друзів, які мене підтримують та розуміють.

У майбутньому дівчина планує зв’язати своє життя із спортом, бачить себе гімнасткою. Розповідає, що зараз вона пишається собою, але не хоче це привселюдно показувати.

- Мої батьки також мною пишаються та підтримують те, що я займаюсь гімнастикою, - каже дівчина. – Інколи я можу їм і матеріально допомогти.

Анастасія розповідає, що вільного часу у неї дуже мало, бо вона старається постійно вдосконалювати свої вміння. Але, коли такий з’являється, то дівчина все рівно проводить його активно.

- Я люблю покататись на роликах, танцювати, граю у бадмінтон та футбол. А декілька разів пробувала грати у великий теніс, - розповідає Настя. – Зараз я дуже задоволена своєю фізичною формою.

Міський голова пообіцяв подарувати квартиру

Із "золотом" на Європейських іграх, які пройшли у Мінську 30 червня Анастасію вітав і міський голова.

Анастасія отримала відзнаку міського голови та неочікуваним сюрпризом для неї, її батьків та тренера став ще один подарунок: міський голова пообіцяв ключі від квартири сім'ї Анастасії до Дня міста.

Анастасія Бачинська – із багатодітної сім’ї, їх всього четверо. Тому квартира – доречний подарунок для чемпіонки.

- Я думала, що я отримаю якийсь невеликий подарунок чи грошову винагороду, а про квартиру в мене й думки не було, - розповідає дівчина. - А коли нам це сказали, то ми не могли повірити. У мене невеличка квартира, тому я радію, що ми зможемо переїхати.

Сергій Надал нагородив і першого тренера Анастасії - Заслуженого тренера України Тетяну Геращенка.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Паша Никитченко

    Браво!!!!!!
  • ВолодяУкраїна!!!

    Що хочу сказати Настусю бажаю тобі успіхів ти зробила неймовірне для усіх Тернополян дуже тобі дякую за цю перемогу!!!Вітаю!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up