«Якщо кажуть, що це смачно, то я недаремно стояла на кухні»

Макаронс різного смаку та кольору, оригінальні торти випікає тернополянка Настя. Її смаколики під брендом «Настя спекла» знають по всій Україні, і навіть за кордоном 

«Якщо кажуть, що це смачно, то я недаремно стояла на кухні»

Власну кондитерську справу 28-річна Настя Ганджа заснувала лише два з половиною роки тому. За цей час стала успішною, а її солодощі набули популярності серед тернополян. Пече свої шедеври вдома у звичайній духовці. Починала тернополянка з солодощів для себе, потім почала їх фотографувати та виставляти у соцмережі. Користувачам все дуже сподобалося, вони почали просити спекти щось і для них. Так захоплення переросло у власну справу та впізнаваний бренд «Настя спекла». Найбільше Настя відома своїми французькими десертами – макаронс. Їх у красивих коробочках із задоволенням замовляють клієнти у дарунок для близьких у різні куточки країни. 

Пекти почала в декреті 
А починалося все з декретної відпустки, коли Настя сиділа вдома з маленькою донечкою Катрусею.
— Спершу я почала цікавитися кулінарією, бо солодке не дуже люблю, — розповідає Настя. — Шукала різні рецепти і готувати щось смачне. Але чоловік дуже любить солодке, тому я вирішила навчитися готувати і солодощі. Поступово мене це захопило, і я почала займатися тільки солодощами. Свої роботи фотографувала і викладала в соцмережі просто для себе. А люди почали запитувати, чи я можу щось спекти на замовлення. Я спершу не хотіла, але потім спробувала пекти щось лише по собівартості. І так помало люди почали мене рекомендувати одні одним і все закрутилося. 
Одним із перших тортів Насті був класичний «Наполеон». А ще моркв’яний торт, «Пташине молоко». 
— Потім я захотіла навчитися пекти французькі макаронс, поїхала на майстер-клас, зробила декілька спроб і коли все почало виходити, то запустила «Настя спекла» як бренд. І саме через макаронс мене багато хто знає, бо вони були одні з перших в Тернополі. 
Макаронс у Насті дуже різних смаків, вони щоразу інші, загалом вона спекла близько 50 видів цих солодощів. Але найпопулярніші – з грушею, медом і горгонзолою, з японським чаєм мача та полуницею, баунті, лавандові. Деякі інгредієнти для цієї випічки доводиться замовляти в інтернеті, дещо купувати в Тернополі, щось знайомі присилають з-за кордону.

Бренд придумав чоловік
— І ось настав такий момент, коли треба було вирішувати, або я буду розвивати власну кондитерську справу або піду на роботу, — розповідає Настя. — Я вирішила спробувати, але зрозуміло треба було придумати назву свого бренду. З цим допоміг чоловік, саме він придумав «Настя спекла» — як на мене, це оригінально і дуже запам’ятовується. Бо мені на думку спадали лише стандартні назви на кшталт Bakery , пекарня. 
Успіх – це коли результати твоєї роботи позитивно оцінюють, вважає Настя.
 — Якщо кажуть, що це смачно, то я недаремно простояла на кухні, - каже вона. — Себе я вважаю досить успішною, але звичайно, що є ще куди розвиватися. Мій бренд знають не лише в Тернополі , а й за його межами. Макаронс щотижня розлітаються в різні куточки України, тому я вважаю, що це за два роки досить великий прогрес. І до речі, багато тернополян працюють та вчаться в Польщі, тому часто купують відправляли в Чехію та Канаду. 

Food-блогер для журналу
Настя каже, що хотіла б ще підвищити кваліфікацію і навчитися готувати інші цікаві десерти. Адже наразі її часу вистачає тільки на макаронс і торти. Також в майбутньому вона мріє відкрити власне кафе чи кондитерську. Пече свої шедеври вдома на звичайній духовці, проте планує оновити обладнання. 
— Мій робочий день ненормований, іноді він може тривати 5-6 годин іноді 14, - каже Настя. — Зараз я стараюся працювати менше, бо здоров’я важливіше. Більше часу стараюся приділяти сім’ї, відпочинку, спорту. 
До речі, освіта Насті жодного стосунку до кулінарії немає. Вона закінчила одеський державний економічний університет, отримала диплом магістра управління підприємством. До Тернополя переїхала 6 років тому, коли вийшла заміж. 
— Тернопіль мені дуже подобається, — маленьке містечко, чистіше, ніж Одеса, все компактно, не треба автомобіля, бо всюди можна дістатися пішки. Ми живемо біля парку, дуже зручно гуляти з дитиною, — каже вона. 
Окрім випічки, Настя захоплюється кросфітом, кіно, подорожами, любить кататися на велосипеді. Вона є food-блогером для журналу Elle-Україна. 
— Я сама фотографую свої вироби, які виставляю у соцмережі, — каже вона. - Адже соцмережі дуже важлива візуальна складова і гарне фото буде краще продавати продукт. 

 

 

Коментарі (1)
  • Діонісій

    взагалі кухарів, треба хвалити, якщо смачно, у них тоді є стимул, жінок особливо :) буває в ресторанах, смачно дуже, покликав шефа, подякував, йому приємно :)

    якщо щось не сподобалось, треба сказати, але не так, щоб всі чули.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

13:40 Фото дня: на Маковея продають маковійчики по 20 грн photo_camera 13:05 У Тернополі загинув 45-річний чоловік 12:32 Лише третина кандидатів у водії здають іспити з першого разу 12:08 Увага! Допоможіть знайти безвісти зниклого чоловіка Від читача 14:39 Тут, як у Карпатах, тільки набагато краще 11:45 На Острозького аварія за участю таксі (оновлене) 11:15 У Березовиці фура розбила легківку (оновлене) 11:00 Щурі захопили територію біля будинку на Тарнавського play_circle_filled 10:30 Маковея - свято дітей і дівчат 10:15 Чортківчанка дякує користувачам соцмереж, які допомогли повернути вівчарку Лайму 09:50 На Злуки мотоцикліст не впорався з керуванням і врізався в огорожу. Зараз він у важкому стані 09:40 У Тернополі провели понад 400 операцій на серці та різних судинах 09:20 Фото дня: На Острозького "перерили" тротуар 09:00 Курс валют на 14 серпня 08:00 Свято Маковія святкують 14 серпня 07:00 Погода на 14 серпня: слабка хмарність і спека 21:30 У Тернополі показали "Гірську жінку на війні" 21:00 Ремонти - лише в будні до 21.00, а співи і крики - до 22.00 20:10 Біля 2-ї лікарні позрізали берези, яким по 40 років. Буде новий МАФ 20:00 У Тернополі відбудеться традиційний турнір з греко-римської боротьби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up