Смаколики, які спекла тернополянка Настя, знають по всій Україні і навіть за кордоном

Смаколики, які спекла тернополянка Настя, знають по всій Україні і навіть за кордоном

Макаронс різного смаку та кольору, оригінальні торти випікає тернополянка Настя. Її смаколики вдомі під брендом «Настя спекла».

Власну кондитерську справу Настя Ганджа заснувала кілька років тому. За цей час стала успішною, а її солодощі набули популярності. Пече свої шедеври вдома у звичайній духовці. Починала Настя з солодощів для себе, потім почала їх фотографувати та виставляти у соцмережі. Користувачам все дуже сподобалося, вони почали просити спекти щось і для них. Так захоплення переросло у власну справу та впізнаваний бренд «Настя спекла». Найбільше Настя відома своїми французькими десертами – макаронс. Їх у красивих коробочках із задоволенням замовляють клієнти у дарунок для близьких у різні куточки країни. 

Пекти почала в декреті 

А починалося все з декретної відпустки, коли Настя сиділа вдома з маленькою донечкою Катрусею.
— Спершу я почала цікавитися кулінарією, бо солодке не дуже люблю, — розповідає Настя. — Шукала різні рецепти і готувати щось смачне. Але чоловік дуже любить солодке, тому я вирішила навчитися готувати і солодощі. Поступово мене це захопило, і я почала займатися тільки солодощами. Свої роботи фотографувала і викладала в соцмережі просто для себе. А люди почали запитувати, чи я можу щось спекти на замовлення. Я спершу не хотіла, але потім спробувала пекти щось лише по собівартості. І так помало люди почали мене рекомендувати одні одним і все закрутилося. 
Одним із перших тортів Насті був класичний «Наполеон». А ще моркв’яний торт, «Пташине молоко». 
— Потім я захотіла навчитися пекти французькі макаронс, поїхала на майстер-клас, зробила декілька спроб і коли все почало виходити, то запустила «Настя спекла» як бренд. І саме через макаронс мене багато хто знає, бо вони були одні з перших в Тернополі. 
Макаронс у Насті дуже різних смаків, вони щоразу інші, загалом вона спекла близько 50 видів цих солодощів. Але найпопулярніші – з грушею, медом і горгонзолою, з японським чаєм мача та полуницею, баунті, лавандові. Деякі інгредієнти для цієї випічки доводиться замовляти в інтернеті, дещо купувати в Тернополі, щось знайомі присилають з-за кордону.

Відео дня

Бренд придумав чоловік

— І ось настав такий момент, коли треба було вирішувати, або я буду розвивати власну кондитерську справу або піду на роботу, — розповідає Настя. — Я вирішила спробувати, але зрозуміло треба було придумати назву свого бренду. З цим допоміг чоловік, саме він придумав «Настя спекла» — як на мене, це оригінально і дуже запам’ятовується. Бо мені на думку спадали лише стандартні назви на кшталт Bakery, пекарня. 
Успіх – це коли результати твоєї роботи позитивно оцінюють, вважає Настя.
 — Якщо кажуть, що це смачно, то я недаремно простояла на кухні, - каже вона. — Себе я вважаю досить успішною, але звичайно, що є ще куди розвиватися. Мій бренд знають не лише в Тернополі , а й за його межами. Макаронс щотижня розлітаються в різні куточки України, тому я вважаю, що це за два роки досить великий прогрес. І до речі, багато тернополян працюють та вчаться в Польщі, тому часто купують відправляли в Чехію та Канаду. 

Food-блогер для журналу

Настя каже, що хотіла б ще підвищити кваліфікацію і навчитися готувати інші цікаві десерти. Адже наразі її часу вистачає тільки на макаронс і торти. Також в майбутньому вона мріє відкрити власне кафе чи кондитерську. Пече свої шедеври вдома на звичайній духовці, проте планує оновити обладнання. 
— Мій робочий день ненормований, іноді він може тривати 5-6 годин іноді 14, - каже Настя. — Зараз я стараюся працювати менше, бо здоров’я важливіше. Більше часу стараюся приділяти сім’ї, відпочинку, спорту. 
До речі, освіта Насті жодного стосунку до кулінарії немає. Вона закінчила одеський державний економічний університет, отримала диплом магістра управління підприємством. До Тернополя переїхала 6 років тому, коли вийшла заміж. 
— Тернопіль мені дуже подобається, — маленьке містечко, чистіше, ніж Одеса, все компактно, не треба автомобіля, бо всюди можна дістатися пішки. Ми живемо біля парку, дуже зручно гуляти з дитиною, — каже вона. 
Окрім випічки, Настя захоплюється кросфітом, кіно, подорожами, любить кататися на велосипеді. Вона є food-блогером для журналу Elle-Україна. 
— Я сама фотографую свої вироби, які виставляю у соцмережі, — каже вона. - Адже соцмережі дуже важлива візуальна складова і гарне фото буде краще продавати продукт. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Діонісій

    взагалі кухарів, треба хвалити, якщо смачно, у них тоді є стимул, жінок особливо :) буває в ресторанах, смачно дуже, покликав шефа, подякував, йому приємно :)

    якщо щось не сподобалось, треба сказати, але не так, щоб всі чули.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Тепло сердець: підтримайте благодійну акцію для дітей з прифронтових територій 21:03 Подавали різні види штруделів та проводили кулінарні змагання: яким був ресторан «Йозеф Штрудель» photo_camera 20:02 Весілля за ґратами: у Збаразькій колонії засуджена вийшла заміж за військового photo_camera 19:01 Чи реально у закладах Тернополя замовити кальян попри заборону? Експеримент «20 хвилин» Від читача 17:20 Про гранти для молоді проінформували випускників ДНЗ "Хоростківського професійного сільськогосподарського ліцею" у Гусятині 18:00 Священник з Польщі, який 34 роки провів в Україні, отримав посвідку на проживання в Тернополі 17:20 П'ятеро людей в січні постраждали в аваріях на Тернопільщині, які скоїли п'яні водії 16:50 Для військовослужбовців ТЦК створять правила поведінки щодо поводження з цивільними 16:12 Шукають власника авто, яке покинули біля школи на бульварі Данила Галицького 15:42 Водій Peugeot порушив правила, був з ознаками сп'яніння та мав при собі речовини, схожі на наркотики 15:10 У Скалаті горів житловий будинок 14:40 «Пакунок малюка»: яка сума компенсації в 2025 році 14:10 Майже 6 мільйонів на висвітлення діяльності витратила міська рада та її управління 13:30 Донька пам'ятає батька Героєм: підтримайте петицію про звання Героя Роману Стащуку з Лановеччини 12:45 У «Дію» інтогровують штучний інтелект: уже працює чат-бот «Наталка» 12:15 У пренатальному центрі з'явився апарат штучної вентиляції легень для немовлят за майже два мільйони 11:40 19-річна тернополянка віддала 28 тисяч за портрет, якого не існує 11:00 Індексацію пенсій проведуть в Україні з 1 березня 10:25 Добивали пораненого кабана: фермерів із Тернопільщини судитимуть за жорстоке поводження з твариною 10:05 Прогнозоване лікування зубів вищої якості в Biodenta Clinic (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up