Смаколики, які спекла тернополянка Настя, знають по всій Україні і навіть за кордоном

Смаколики, які спекла тернополянка Настя, знають по всій Україні і навіть за кордоном

Макаронс різного смаку та кольору, оригінальні торти випікає тернополянка Настя. Її смаколики вдомі під брендом «Настя спекла».

Власну кондитерську справу Настя Ганджа заснувала кілька років тому. За цей час стала успішною, а її солодощі набули популярності. Пече свої шедеври вдома у звичайній духовці. Починала Настя з солодощів для себе, потім почала їх фотографувати та виставляти у соцмережі. Користувачам все дуже сподобалося, вони почали просити спекти щось і для них. Так захоплення переросло у власну справу та впізнаваний бренд «Настя спекла». Найбільше Настя відома своїми французькими десертами – макаронс. Їх у красивих коробочках із задоволенням замовляють клієнти у дарунок для близьких у різні куточки країни. 

Пекти почала в декреті 

А починалося все з декретної відпустки, коли Настя сиділа вдома з маленькою донечкою Катрусею.
— Спершу я почала цікавитися кулінарією, бо солодке не дуже люблю, — розповідає Настя. — Шукала різні рецепти і готувати щось смачне. Але чоловік дуже любить солодке, тому я вирішила навчитися готувати і солодощі. Поступово мене це захопило, і я почала займатися тільки солодощами. Свої роботи фотографувала і викладала в соцмережі просто для себе. А люди почали запитувати, чи я можу щось спекти на замовлення. Я спершу не хотіла, але потім спробувала пекти щось лише по собівартості. І так помало люди почали мене рекомендувати одні одним і все закрутилося. 
Одним із перших тортів Насті був класичний «Наполеон». А ще моркв’яний торт, «Пташине молоко». 
— Потім я захотіла навчитися пекти французькі макаронс, поїхала на майстер-клас, зробила декілька спроб і коли все почало виходити, то запустила «Настя спекла» як бренд. І саме через макаронс мене багато хто знає, бо вони були одні з перших в Тернополі. 
Макаронс у Насті дуже різних смаків, вони щоразу інші, загалом вона спекла близько 50 видів цих солодощів. Але найпопулярніші – з грушею, медом і горгонзолою, з японським чаєм мача та полуницею, баунті, лавандові. Деякі інгредієнти для цієї випічки доводиться замовляти в інтернеті, дещо купувати в Тернополі, щось знайомі присилають з-за кордону.

Відео дня

Бренд придумав чоловік

— І ось настав такий момент, коли треба було вирішувати, або я буду розвивати власну кондитерську справу або піду на роботу, — розповідає Настя. — Я вирішила спробувати, але зрозуміло треба було придумати назву свого бренду. З цим допоміг чоловік, саме він придумав «Настя спекла» — як на мене, це оригінально і дуже запам’ятовується. Бо мені на думку спадали лише стандартні назви на кшталт Bakery, пекарня. 
Успіх – це коли результати твоєї роботи позитивно оцінюють, вважає Настя.
 — Якщо кажуть, що це смачно, то я недаремно простояла на кухні, - каже вона. — Себе я вважаю досить успішною, але звичайно, що є ще куди розвиватися. Мій бренд знають не лише в Тернополі , а й за його межами. Макаронс щотижня розлітаються в різні куточки України, тому я вважаю, що це за два роки досить великий прогрес. І до речі, багато тернополян працюють та вчаться в Польщі, тому часто купують відправляли в Чехію та Канаду. 

Food-блогер для журналу

Настя каже, що хотіла б ще підвищити кваліфікацію і навчитися готувати інші цікаві десерти. Адже наразі її часу вистачає тільки на макаронс і торти. Також в майбутньому вона мріє відкрити власне кафе чи кондитерську. Пече свої шедеври вдома на звичайній духовці, проте планує оновити обладнання. 
— Мій робочий день ненормований, іноді він може тривати 5-6 годин іноді 14, - каже Настя. — Зараз я стараюся працювати менше, бо здоров’я важливіше. Більше часу стараюся приділяти сім’ї, відпочинку, спорту. 
До речі, освіта Насті жодного стосунку до кулінарії немає. Вона закінчила одеський державний економічний університет, отримала диплом магістра управління підприємством. До Тернополя переїхала 6 років тому, коли вийшла заміж. 
— Тернопіль мені дуже подобається, — маленьке містечко, чистіше, ніж Одеса, все компактно, не треба автомобіля, бо всюди можна дістатися пішки. Ми живемо біля парку, дуже зручно гуляти з дитиною, — каже вона. 
Окрім випічки, Настя захоплюється кросфітом, кіно, подорожами, любить кататися на велосипеді. Вона є food-блогером для журналу Elle-Україна. 
— Я сама фотографую свої вироби, які виставляю у соцмережі, — каже вона. - Адже соцмережі дуже важлива візуальна складова і гарне фото буде краще продавати продукт. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Діонісій

    взагалі кухарів, треба хвалити, якщо смачно, у них тоді є стимул, жінок особливо :) буває в ресторанах, смачно дуже, покликав шефа, подякував, йому приємно :)

    якщо щось не сподобалось, треба сказати, але не так, щоб всі чули.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up