Їдуть звідусіль, щоб помилуватись: на своєму городі чоловік з Теребовлянщини висадив поле кал

Їдуть звідусіль, щоб помилуватись: на своєму городі чоловік з Теребовлянщини висадив  поле кал
  • Спочатку власник дивовижного місця придбав дві цибулини екзотичної квітки, а потім їх краса так захопила, що вирішив їх розсадити на власному городі.
  • Василь Романчук з села Підгайчики, що на Теребовлянщині, розповів про своє особливе захоплення, яке перетворив і на добрий заробіток. До нього звідусіль їдуть і щоб помилуватись неймовірними квітами, і щоб зробити фото, а ще забрати частинку краси до свого дому.

Історію пана Василя ми розповідали минулого року в матеріалі: Нова фотозона: на Тернопільщині чоловік виростив унікальне квіткове поле із тисячі кольорових кал

Нова фотозона: на Тернопільщині чоловік виростив унікальне квіткове поле із тисячі кольорових кал
Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/lyudi/nova-fotozona-na-ternopilschini-cholovik-virostiv-kvitkove-pole-iz-tis-11103005.html

Зараз поле стало ще більшим, а сорти неймовірних кал різноманітнішими. Є рожеві, фіолетові, білі та навіть помаранчеві кали. Видовище зачаровує.

Світлина від Олександри Остяк.

Відео дня

"Квіти — це моя любов"

—  Я завжди любив різні квіти. Це моє захоплення. У мене були лілії, гладіолуси, хризантеми. Одного разу на ринку побачив кали, і вони дуже припали до душі. Придбав кілька, потім ще кілька, а далі почав розмножувати сам,  —  розповідає про початок захоплення власник диво-поля.

За словами чоловіка кали не вибагливі до догляду. Їх потрібно просапати, аби бур'яни не заглушили. Щодо шкідників, то вони до цих квітів не ласі, тож можна і не кропити. Рости вони можуть як просто неба, так і у горщиках.

—  Восени квіти треба обережно викопувати, аби під час роботи не пошкодити, далі треба почиcтити від землі, просушити. Потім всю зиму зберігати в холодному місці. Взимку у мене весь підвал заставлений ящиками з цибулинами кал, —  каже пан Василь. —  Ця квітка любить напівтінь, але в мене на городі квіти адаптувались самі.

Вирощує кали десять років

Сестра Василя Романчука, пані Олександра, каже, що і сама не впоралась б із такою кількістю квітів, а от чоловіча витримка тут незайва.

Він дуже довго вивчав, як за тими квітами доглядати, бо для наших місць вони є незвичні. Є один такий вид, який мій брат створив сам, зробив селекцію. Зібрав насіннячко, потім його вирощував в горщику, потім в грядку і тепер у нього є свій колір. От нещодавно були люди одразу після дощику, трохи затоптали, то Василь вже там сапає, щоб був гарний вигляд, -— каже сестра квіткаря. Ми думаємо про те, щоб встановити там фотозони. Люди запитували, чому нема. Але насправді це все вийшло дуже спонтанно.

Світлина від Олександри Остяк.

От нещодавно були люди одразу після дощику, трохи затоптали, то Василь вже там сапає, щоб був гарний вигляд, - продовжує сестра квіткаря. - Ми думаємо про те, щоб встановити там фотозони. Люди запитували, чому нема. Але насправді це все вийшло дуже спонтанно.
Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/lyudi/nova-fotozona-na-ternopilschini-cholovik-virostiv-kvitkove-pole-iz-tis-11103005.html

Скільки цвістимуть кали залежить від погоди. Здебільшого цвіт є 5-6 тижнів. Деякі квіти тримаються і до осені, але квіти втрачають форму та колір.

—  Цього року пік цвітіння був на початку липня, але кали є різні: є такі, що цвітуть довше, а є і такі, що лише два-три тижні милують око квітами.

Нова фотозона: на Тернопільщині чоловік виростив унікальне квіткове поле із тисячі кольорових кал

Приїжджають, щоб купити і просто помилуватись

Після розповідей про пана Василя та його захоплення в соцмережах, у Підгайчики почали з`їжджатись люди: хтось хотів купити квіти і собі, хтось —  сфотографууватись в красі, а хтось просто аби помилувати очі та душу.

Чоловік зізнається що до такої уваги не був готовий і навіть дивувався, чому відвідувачів так багато. Все ж переконує: таку красу закритою тримати не можна.

—  Звісно приємно, що людям подобається. Як то кажуть, красою треба ділитись, тому я гостям радий завжди, —  говорить чоловік.

Довідка

Село Підгайчики розташоване за 7 км від Теребовлі. Дорога з Тернополя автобусом займе близького години. Автобуси як з центрального автовокзалу, та й і з приміського відправляються кожні півгодини. Вартість квитка - 40 гривень.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Люда Головко

    Ціна
  • Люда Стасик

    А як зимують?
  • Людмила Людмила

    Ціна
  • Людмила Рибачок

    🌹🌹🌹

keyboard_arrow_up