Жінки відомих тернополян: як Ольга Навроцька разом із чоловіком-депутатом варення готують

Жінки  відомих тернополян: як Ольга Навроцька разом із чоловіком-депутатом варення готують

Декретну відпустку дружина депутата міськради Романа Навроцького використала з користю. Своє хобі із заготовки консервації вона перетворила на прибуткову справу. Тепер варення пані Ольги дегустують навіть за кордоном.

Коли чоловік і жінка – на одному диханні,  усі повсякденні турботи легко перетворюються на захоплюючу справу.

Ми продовжуємо цикл публікацій «Дружини відомих тернополян». Адже насправді про надійний тил знаних у місті персон мало що відомо.

Долі екс-«свободівця» Романа Навроцького та його дружини Ольги, як це банально не звучить, поєднала політика. То був 2009 рік, вибори  до обласної ради. У круговерті виборчого процесу і народилася їхня сімейна казка.

Відео дня
  • Я був керівником штабу однієї з політсил у Підволочиському районі, балотувався до облради. Оля ж була головою ДВК. Одна знайома з Вінниці нас і познайомила. Як зараз пам’ятаю, що вона сказала: «Дивись, яка гарна жінка. Якби ти її взяв до себе працювати, тобі би було добре. Так і сталося. Спочатку ми лишень працювали разом, згодом зрозуміли, що закохалися. Потім – освідчення і все решта, - розповідає пан Роман.

Піймала букет у Підгрушної

Одружилася пара 31 серпня 2013 року. Весілля не було пишним і пафосним, святкували в колі друзів. За словами співрозмовника, він з перших днів знайомства відчував, що Ольга – його друга половинка.

  • На момент знайомства у дружини від першого шлюбу вже було двоє дітей, знайомі давали різні поради. А я просто десь в душі переживав, чи зможу прийняти таку відповідальність. Зрештою, ми одружилися. І я ні секунди не шкодував про свій вибір. З усіма дітьми ми в гарних стосунках. Ніяких проблем у нас немає.

Незважаючи на те, що Роман Навроцький активно займається політикою, у глибині душі він залишається романтиком. Дружина депутата, пані Ольга пригадує момент, коли чоловік їй зробив пропозицію.

  • Це було 5 лютого, коханий запросив мене на вечерю в ресторан, - розповідає жінка. – Несподівано простягнув букет квітів, усередині якого була каблучка. Звісно, я відповіла – так. Ми чекали зручного часу перед тим, як взяли шлюб. На весіллі у відомої спортсменки Олени Підгрушної я спіймала букет нареченої.

Роман Навроцький жартома додає, що для того, аби вдало зробити пропозицію, вибрав ресторан з відповідним інтер’єром. Лицарські обладунки в закладі додали йому і хоробрості, і впевненості.

Почала готувати варення

На питання, які риси характеру найбільше приваблюють пана Романа у його обраниці, відповідає щиро – мудрість, надійність, наполегливість, гарно розвинена інтуїція.

Саме раціональність та гострий розум допомогли дружині депутата втілити свої мрії у реальність. Перебуваючи у декретній відпустці зі своєю третьою дитиною, – сином Романом – Ольга Навроцька час не гаяла, а вирішила започаткувати власну справу. Вона почала готувати домашню консервацію на продаж.

- У декретну відпустку я йшла з посади помічника депутата ВРУ, коли народила дитину, з’явився час переосмислити важливі речі, головне – постало питання: чим я хочу займатися далі. Разом із чоловіком ми відкрили магазин. Інтер’єр приміщення виконаний у сучасному екостилі. Ми подумали: а чому б нам не спробувати виставити на суд людський ще й домашню консервацію, але не звичайного ґатунку, а щось креативне, гарне, особливе.

За словами жінки, вона обожнює готувати варення за власними рецептурами. Свої заготовки пані Ольга неоднарозово давала на пробу друзям, знайомим. У відповідь чула лише позитивні відгуки.

- Асортимент продукції надзвичайно багатий: це, як правило, міксовані варення, де поєднуються персик з мигдалем, персик з лісовим горіхом, диня з корицею, диня з родзинками, полуниця, ківі з цукатами та коньяком та інші. Загалом є понад 30 видів різних сполучень, - наголошує тернополянка. – Нині взагалі хочу спробувати міксувати п’ять різних фруктів і більше. Також планую додавати до рецептів східні приправи, такі, як кардамон чи бадьян. До речі, серед поціновувачів моєї продукції є багато іноземців. Вони дуже люблять екологічний товар. 

Використовує екологічні продукти

Варення пані Ольги вирізняється не лише смаком, а й поживними властивостями. Воно не джемоване, не переварене, з мінімальним вмістом цукру, а самі фрукти збережені в цілісному вигляді.

Для приготування страв тернополянка використовує лише натуральні інгредієнти. Фрукти купує у фермерів та на гуртовнях.

- Варення без конфітюрів, хімічних добавок, загущувачів, лише натуральні спеції і мої секрети, - посміхаючись зауважує господиня. – Уже з досвідом роботи я зрозуміла, як добитися співжиття горіхів і фруктів, наприклад.

Деякі рецепти жінка перейняла від бабусі, більшість сама придумала.

- Знаєте, переді мною, певне, до сих пір стоїть той солодкий, п’янкий запах варення із дитинства, - каже вона. – У бабусі в помешканні стояло кілька мідних тазів, у яких вона і варила свої коронні ласощі. Саме мідний посуд чудово підходить для приготування, адже він дає потрібну температуру, захищаючи продукти від пригорання, гарно тримає тепло, коли варення уже відстоюється. Бабуся готувала неймовірне абрикосове варення із серцевиною кісточки. Пальчики оближеш!

Роман Навроцький розділяє захоплення дружини, більше того, він не лише дегустує приготування, а й сам долучається до процесу приготування.

Бомбезна рулька з пивом

- У моєї дружини – чарівні руки, її свиняча рулька в пиві – просто бомба, - захоплено каже він. – Кохана дуже любить куховарити, вона має величезну кулінарну бібліотеку. Постійно тішить нас різними смаколиками. У свої страви вона вкладає всю душу, і це відчувається вже з першої ложки.

Окрім варення, пані Ольга ще вишиває бісером та нитками. Для усієї родини вона зробила вишиванки.

За роботою та повсякденними турботами  часу на відпочинок у подружжя не так вже й багато. Тож кожну вільну хвилинку вони намагаються провести з користю.

- Разом із трирічним синочком любимо гуляти вуличками Тернополя, обожнюємо сімейні мандрівки.  - розповідає Ольга Навроцька. – Кожен ранок починається традиційно: чоловік готує сніданок, а я веду сина в садочок. Оскільки за плечима Роман має ще й педагогічну освіту, то він передає свої знання синові. У свої три роки маленький Ромчик вже рахує англійською, знає всі кольори та вчить віршики.

На вихідні та свята родина їздить до бабусі в село у Підволочиський район. Роман любить порядкувати там. Якби він не був депутатом, то точно став би успішним фермером. Він докладається і до вирощування овочів, фруктів, стежить за веденням господарства. Саме тому ми маємо змогу споживати лише натуральну продукцію, вирощену власними руками.

Серед захоплень чоловіка – футбол і великий теніс. Він нерідко збирається з друзями, аби пограти. Жінка ж дбає про затишок у домі і мріє про серійне виробництво власної продукції.

Рулька в пиві з медом

Свиняча ніжка, разом із шкіркою відварити, 3-5 годин. Дістати ніжку, її нашпігувати часником, натерти сіллю і перцем, будь-якими приправами. Покласти у гусятницю, залити 0,5 л пива, поставити в духовку. Температура – 150-180 градусів. Коли пиво випарується, за 10 хвилин намастити медом. Можна споживати. Орієнтовний час приготування – 25 хв. Смачного!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up