Жителі Львівської, 2 не хочуть, щоб перед їхнім будинком будували торговий комплекс

Жителі  Львівської, 2 не хочуть, щоб перед їхнім будинком будували торговий комплекс

Жителі будинку на Львівській, 2 продовжують боротися  за землю перед їхнім  будинком, де планується будува нового торгівельного комплексу. Вони кажуть, що стіни торгівельного комплексу перешкоджатимуть потраплянню сонячного світла в квартири нижніх поверхів будинку.

Правозахисник інтересів мешканців Наталя Костова розповіла, що у 2013 році КП «Фаворит» надало право на припинення користування частиною цієї ділянки, після цього на сесії міської ради ця земля перейшла у користування КП «Сонячний». У 2016 році з'явилася угода між виконкомом міської ради, ПП «Новий свят» та КП «Сонячний» про те, що на цій ділянці буде збудовано одноповерховий торговельний комплекс.  Мешканці будинку добиваються  у міській раді, щоб спірну територію відвели під сквер пам’яті бійців АТО, який люди облаштували за власні кошти (витратили на це понад 300000 гривень). 

читайте також: Мешканці Львівської, 2 виборюють сонце під своїми вікнами

З цього приводу днями засідала Постійна комісія міської ради з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі, а сьогодні цю справу розглянула Постійна комісія міської ради з питань містобудування. На засіданні винесли наступні рекомендації:

Відео дня

1.  Розмістити на певній земельній ділянці сквер пам’яті бійців АТО.

2. Ініціативній групі мешканців будинку за адресою Львівська, 2 звернутися  до Тернопільського міського суду із заявою,що він наклав арешт на земельну ділянку за адресою Львівська,2 з задля того, що поки не вирішиться дане питання, ця ділянка не була забудована і обов’язково були враховані інтереси мешканців.

Наталя Костова говорить, що наступними кроками людей буде позовна заява до міського суду.

- Щоби  взагалі скасувати виділення цієї земельної ділянки комунальному підприємству, яке взагалі  не має відношення  до людей і до цього будинку, скасувати документацію, на підставі якої планують  будувати цей будинок, - каже правозахисник.

Голова ініціативної групи зі створення скверу пам'яті бійців АТО Віктор Роздобудько заявив,  що також одним із наступних кроків жителів Львівської, 2 буде створення ОСББ.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up