Життя людини від народження до смерті у короткометражному фільмі, який знімають на телефон

Життя людини від народження до смерті у короткометражному фільмі, який знімають на телефон

“One Life” - так називається фільм тернопільського режисера Максима Мельника. Зйомки вже на завершальному етапі. Але найцікавіше - що знімають кіно на мобільний телефон. 

Режисер, сценарист, кінооператор, режисер монтажу Максим Мельник каже, що для того, щоб творити кіно, його треба любити про справжньому. Короткометражна стрічка “One life” має побачити світ вже до кінця осені. Вона має здивувати не лише зірковим складом, незвичайним сюжетом, а й художнім задумом,через який глядач має відчути себе частиною картини.

Про те як виникла ідея фільму, а також про перше творіння кіно під назвою “Пакєт” Максим Мельник Розповів у інтерв’ю для читачів “20 хвилин”. 

- “Одне життя” - це вже другий ваш фільм. Яким був перший? Коли відбулась прем’єра?

Відео дня

- Перший фільм має назву “Пакєт”. Прем’єра відбулась у грудні минулого року на форумі “Кінохвиля”. Зараз ми його показуємо на фестивалях та форумах у різних містах. З часом, коли вже вирішить знімальна команда, думаю, ми його опублікуємо у мережі. Тобто можна буде вже його переглянути усім охочим трохи пізніше. 

- Коли ви зрозуміли, що хочете стати режисером? 

- Я кіно любив змалку. Ще коли був маленький, то тато водив мене в кіно. І я з захопленням дивився фільми. У 2010 році я приїхав у Тернопіль і почав займатися музикою. Був у складі декількох музичних гуртів. Але з часом музику закинув,  в 2014 році почав працювати над відеозйомкою. Потім - у Тернопільській кінокомісії. Я жив фільмами і,  відповідно, зрозумів, що хочу зняти щось своє. Вже за рік я це зробив. 

- Якою була робота над першим фільмом? Що було найважче?

- Та я навіть не знаю що було найважче (задумливо прим. ред). Було цікаво. Все, що ти робиш вперше - це цікаво. Важко було монтувати. Це дуже виснажливий процес і дуже затягнутий за часом. Сама зйомка тривала три дні, а монтаж - майже три тижні. 

- То ви і самі написали сценарій до нього? Хто ще допомагав у зйомках?

- Так, я був автором ідеї та автором сценарію. А потім групу знімальну вже шукав. В мене є товариш Андрій Даньчук, який навчив мене всьому, що я знаю про відеозйомку та монтаж і я його запросив стати оператором на зйомках. І над другим фільмом ми також працюємо вдвох.

- Коли побачили фільм на великому екрані - яка була реакція? Чи все задумане вийшло реалізувати?

-  Під час монтажу я вже був задоволений, а на великому екрані він виглядав ще краще

- А реакція глядачів яка?

- У 80-ти відсотків - позитивна. Тобто більшість із тих відгуків, що чув я - хороші. Це комедія, але вона має у собі соціальний підтекст. . Люди таке люблять. 

- Перший фільм також знімали на мобільний? Чому таке рішення прийняли для “Одного життя”? 

- Ні, під час зйомок першого фільму в нас було багато техніки професійної. Другий фільм знімати на мобільний телефон було рішення продумане. Це не примха, це художнє рішення, можна  так сказати. Назва фільму “One life” в перекладі на українську - одне життя. Ми показуємо життя однієї людини її очима від самого народження до смерті. Тобто тут той факт, що ми знімаємо мобільним телефоном дозволяє глядачеві бути ближчим до героя. Або навіть відчути героєм себе. 

- Які поради можете дати новачкам, щоб зробити зйомку на телефон якісною?

- Щоб зняти якісне відео, потрібно тримати телефон горизонтально. Це найперше.  Друге - потрібно багато світла. Якщо немає денного світла, тоді підійдуть будь-які лампи, можна підсвітити ліхтариком. Тримаючи телефон при зйомці, руки потрібно притулити максимально близько до тіла, щоб телефон не трусився. Своє тіло використовувати, як штатив.

- Як працювали над цим фільмом? На якому етапі зйомки?

- Фільм майже завершений. Нам залишилось два знімальних дні (розмова відбулась  11 жовтня прим.ред.), а також саунд-трек записати. 

- Вже знайшли хто його буде робити?

- Ні, ще в пошуках. Маємо кілька варіантів. Зараз ведемо переговори, але поки що не хочу казати з ким. Єдине, що можу сказати - це зірка всеукраїнського масштабу. 

- У фільмі знімається багато відомих акторів. Хто зіграв головну роль?

- У нашого фільму дуже зірковий склад- це і Марія Стопник ( головна героїня одного з кліпів гурту Ленінград, зараз вона приймає участь у X факторі), і Тетяна Лаврушко (на рахунку якої вже добрий десяток фільмів та серіалів), і чудові актори тернопільського драматичного театру та хлопці, які знімались у фільмі Пакєт. Також у фільмі є каскадерські трюки та комп‘ютерна графіка.

- Фільми на телефон - це поширена практика? Чи ви перші вирішили це зробити?

- Закордоном вже були такі фільми, але поширеною цю практику назвати важко. В Україні фільм такого плану перший, але повторю, що ми не переслідували мету стати першими. Це було художнє рішення. 

- То коли ж чекати на прем’єру?

- У листопаді має відбутися кінофорум "Кінохвиля". Ми точно ще не знаємо у який день форуму буде прем’єрний показ, але разом з командою однодумців повинні завершити роботу над фільмом до цього заходу.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини Від читача 15:12 На Тернопільщині є робота для більш як півтори сотні працівників медичного напрямку 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up