Журналісти «RIA плюс» та благодійники передали подарунки випускникам дитбудинку (ФОТО)

Журналісти «RIA плюс» та благодійники передали подарунки випускникам дитбудинку (ФОТО)

Газета «RIA плюс» завершила акцію з підтримки соціального fashion-проекту "VIPускники". Спільно з тернопільськими благодійниками ми зібрали подарунки для четверо випускників Тернопільського обласного комунального будинку для дітей шкільного віку. Їх урочисте вручення відбулося 23 червня.

Силами небайдужих тернополян нам вдалося зібрати багато речей побутового вжитку – 8 комплектів постільної білизни, 6 подушок, 5 комплектів рушників, набори ложок і виделок, 5 комплектів кухонних рушників, праску, 4 ковдри, 2 сковорідки, харчові контейнери, зубну пасту, набори тарілок, чашок, дошки для нарізання продуктів, 7 пляшок гелю для миття посуду, засоби для прання, мило туалетне і господарське, шампунь, книги, одяг, взуття та багато іншого.

Діти дуже зраділи подарункам. Випускник Валерій Ульчак зауважив, що допомога благодійників для них надзвичайно важлива, адже завдяки всім цим дарунками вони зможуть зробити сміливий крок у самостійне життя.

Відео дня

- Ми підемо вчитися, будем жити в гуртожитках, і нам, звісно, потрібні і ковдри, і подушки, і посуд, - каже він. – Тепер ми маємо вже багато потрібних нам речей. Дуже вдячні за те, що тернополяни не лишаються байдужими.

Подякували благодійникам і інші випускники – Олександр Корчевський та Іван Баландюк. Юнаки залюбки розбирали подарунки, ділились своїми мріями та розповідали про те, як будуть сумувати за рідними стінами. Більшість із них були в дитячому будинку з початкової школи. Тут – їхні перші злети і падіння, тому заклад назавжди залишиться для них домівкою.

Випускниця закладу наразі перебуває за межами Тернополя. Але всі зібрані речі їй обов’язково передадуть.

Вражений доброзичливістю тернополян і директор дитячого будинку Володимир Долинний. Він щиро подякував усім за турботу, підтримку, за небайдуже ставлення до дітей, позбавлених батьківського піклування.

- У наші нелегкі часи люди знаходять і час, і можливість, аби дбати про тих, кому якоюсь мірою пощастило трохи менше в житті, - каже він. – Це є справжнім проявом доброти та людяності. Речі, які вдалось зібрати завдяки соціальній акції газети «RIA плюс», дуже допоможуть дітям в побуті. Тепер вони мають і мінімальний набір посуду, і постільної білизни, і ковдри, і подушки. Тернополяни зібрали все необхідне, практичне, ми дуже вдячні всім, хто долучився до збору подарунків.

Хвилю соціального акції газети «RIA плюс» та сайту «20 хвилин» продовжують волонтери з ГО «Братерство сиріт». Вони також готують подарунки для випускників дитячих будинків, але уже зі всієї області. Загалом, за їх даними, цьогоріч 9-ий та 11-ий класи закінчують 17 дітей. Тож члени громадської організації започаткували власну акцію: «Діти-сироти на порозі самостійного життя». Отримані кошти та цінності будуть спрямовані на забезпечення випускників взуттям, одягом, косметичними засобами предметами побуту та речами першої необхідності.

- Ми вже маємо сертифікати на елктрочайники, домовились із підприємцем за ковдри та подушки, - розповідають волонтери Григорій Гніздюх та Роман Зюбрецький. – Речі для дітей, позбавлених батьківського піклування, будемо збирати протягом усього літа, а передамо в заклади у серпні.

Працівники редакції також висловлюють щиру подяку всім тим небайдужим тернополянам, які допомогли зібрати найнеобхідніше для вихованців дитячого будинку. Жоден із благодійників не захотів озвучувати своє ім’я, адже, як вони зауважлили, - помагають заради справи, задля добра, а не для того, аби їх хвалили.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up