Геморой. Відверто про делікатну проблему (новини компаній)

Геморой. Відверто про делікатну проблему  (новини компаній)

Геморой – дуже делікатна проблема, про яку більшість людей вважають за краще помовчувати. Особливо чоловіки. Тому не поспішають звертатися до фахівця та намагаються вилікувати захворювання самостійно. У хід йдуть самі різноманітні методи, від народних перевірених, до найнеймовірніших. Результату вони зазвичай не дають, в кращому випадку, тимчасове полегшення. Самолікування тільки погіршує ситуацію, хвороба нікуди не зникає, прогресує і може нагадати про себе будь-якої миті. Часто у незручний час.

Тому позбутися геморою краще на самому його початку. Тим більше, що зараз це можливо безкровно і лише за один день.

Що таке геморой

Геморой — це проктологічне захворювання, пов'язане з розширенням, тромбозом та збільшенням гемороїдальних вен дистального відділу прямої кишки. Призводить до появи внутрішніх або зовнішніх вузлів, або тих та інших одночасно, які можуть свербіти, боліти та кровоточити. Іноді досить сильно. У тяжких випадках випадати та некротизуватися.

Проблему геморою у нас не прийнято обговорювати, хоча з нею живе понад 70% чоловіків та жінок самого різного віку. Захворювання не тільки завдає відчутного дискомфорту, воно може призводити до серйозних крововтрат. Нерідко під його симптомами ховаються небезпечніші патології: поліпи, інші новоутворення, у тому числі злоякісні. Тому при появі перших проблем у незручному місці, відвідування проктолога має бути найближчим часом.

Геморой провокує застій венозної крові у нижньому відділі кишечника. Цьому сприяють фактори, що спричиняють підвищення внутрішньочеревного тиску. У групі ризику пацієнти, які ведуть сидячий спосіб життя, часто піднімають тяжкості, страждають на запори, зловживають гострою їжею, алкоголем, гіпертоніки, вагітні.

Симптоми

Прояви геморою залежить від його стадії. Першими відчуттями будуть біль різноі інтенсивності, печіння, сверблячка, дискомфорт у задньому проході при дефекації або після підняття важкого. Типові ознаки геморою:

  • Сверблячка, білючісь, відчуття стороннього тіла в анусі.

  • Гострий ректальний біль під час спорожнення, запори.

  • Виділення червоної крові після дефекації.

  • Поява вузликів (шишок) у прямій кишці та анусі.

Лікування

Страх перед відвідуванням проктолога відчувають практично всі пацієнти. Побоюючись, що буде дуже боляче, більшість відкладають делікатну операцію «на потім». Що абсолютно безпідставно. Геморой давно не лікують класичним скальпелем. В наш час існує досить прогресивних безболісних методик. Сучасна проктологія використовує:

  • накладання латексних кілець;

  • ін'єкційну склеротерапію;

  • радіохвильову хірургію;

  • інфрачервону коагуляцію;

  • лазерну вапоризацію.

У медичному центрі «Віасан» лікування геморою та тріщин прямої кишки проводиться за унікальною, менш травматичною технологією – допплерівською дезартеризацією HAL-RAR. Що дозволяє вирішити проблему за один візит!

Що таке HAL-RAR? Це новітня система, за допомогою якої перев'язують гемороїдальні артерії, що живлять вузол, під контролем ультразвукової доплерографії. Виконується амбулаторно під місцевим знеболенням.

Суть методики. У пряму кишку вводиться спеціальний проктологічний інструмент (аноскоп) з УЗ датчиком, дозволяючим точно визначити артерію, що забезпечує кров'ю гемороїдальний вузол. Через мініатюрний отвір в аноскопі проктолог перев'язує цю судину. Припинення надходження крові викликає їхнє спустошення, і, як наслідок, зникнення больових відчуттів.

Подібна операція актуальна на ранніх стадіях захворювання. У запущених випадках доповнюється підтяжкою (ліфтингом) вузлів з їхньою наступною фіксацією до стінок анального каналу. Пацієнта спостерігають 12 годин, потім людина повертається до звичайного життя, дотримуючись лікарських рекомендацій.

Переваги допплерівської дезартеризації HAL-RAR:

  • мінімальний локальний вплив та низька травматичність;

  • швидке відновлення працездатності;

  • мінімальний больовий синдром.

Якісно вирішити делікатну проблему можна у медичному центрі «Віасан»!

Запис за телефонами:

+38 (098) 452-55-58; +38 (095) 252-55-58

Будемо раді допомогти вам!

Медичний центр «Віасан»: м. Тернопіль, вул. Медова, 12.

https://viasan.ua/ua/konsultaciya-likaryaproktologa

keyboard_arrow_up