Хто такий PM? (новини компаній)

Хто такий PM? (новини компаній)

 Зарплата середнього українського продакт-менеджера в IT складає від $ 2000 до $ 4000 в місяць. Про це свідчать дані «Дослідження ринку продакт-менеджерів України 2019».  Останнім часом на Українському ІТ-ринку значно зросла потреба у таких спеціалістах.

Від роботи команди залежить успіх будь-якого проекту, не важливо чи це створення веб-сайту, чи підготовка і запуск нової рекламної кампанії та ін. Якою буде ця команда, дружною з чудовими теплими відносинами та мікрокліматом у ній, чи навпаки - залежить саме від менеджера проекту. Головне завдання PM-ма – довести бажання замовника до реалізації у вказаний термін, використовуючи наявні ресурси. 

У ІТ проектний менеджмент - це динамічний процес. Звісно, без певної “загрузки” у айтішну сферу неможливо оволодіти айтішною мовою. Розібратись про роботу та курс PM’а допоможе викладач  Вінницької ІТ-Академії, Роман Марченко.

- Скільки років ти вже у ІТ?

Майже 9 років. Пройшов шлях від асистента проектного менеджера до людини, яка координує 9 продуктів.

- Як би ти описав проектний менеджмент простими словами? 

Менеджер проекту - це, в першу чергу, лідер в проекті. Постійні комунікації, балансування на межі домовленостей та інструкцій. Робота в крутій команді, яка разом із тобою полегшує життя користувача. Можливість постійно вдосконалювати свої soft і hard skills, бачити і кайфувати від результату своєї роботи. 

- Хто на твою думку, може стати проектним менеджером? Кожен?

В кожного проект менеджера є свій основний хард скіл, хтось більше в маркетинг, хтось в аналітику, хтось в продажі. Круто, коли є ось ця адміністративна жилка, схильність до перфекціонізму і порядку, а ще - стресостійкість ) 

- Яких навичок може не вистачити PM-у - самоучці?

Факапів :) а якщо точніше - досвіду через практику. Відчуття постійного потоку і змін, які заставляють тебе рухатись швидко, швидше конкурентів, швидше появи потреб користувачів. Брати на себе відповідальність. Але все це приходить дуже швидко через практику.

- Яку пораду ти б дав тим, хто прочитає це інтерв`ю і захоче спробувати себе у ПМ?

Проектний менеджмент - це круто! Все у ваших руках. У вас є можливість створювати круті продукти і полегшувати життя користувачам. 

Вінницька ІТ-Академія запускає курс PM, який ведуть викладачі-практики за авторською програмою. Академія славиться навчанням на реальних проектах та гарантованим працевлаштуванням. Для талановитої молоді є можливість отримати престижну освіту БЕЗКОШТОВНО. Кожен, хто складе екзамен з математики на максимум, буде зарахований на бюджетне навчання. Деталі https://ita.in.ua.

Вінницька ІТ-Академія

ita.in.ua

тел. 067-431-19-21

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up