Індустріальні парки – це нові робочі місця для тернополян, працевлаштування молоді та повернення заробітчан, – Сергій Лупійчук (політична позиція)

Індустріальні парки – це нові робочі місця для тернополян, працевлаштування молоді та повернення заробітчан, – Сергій Лупійчук  (політична позиція)

Тернопіль називають молодіжною столицею, містом студентства. Але важливо, щоб молодь не просто здобувала тут освіту, а залишалася після, швидко знайшовши гідне робоче місце з належними умовами праці та достойною заробітною платою. Це можливо завдяки створенню у Тернополі індустріальних парків, так вважає тернопільський підприємець , генеральний директор «Агата–Буд» Сергій Лупійчук. 

– Ідея створення індустріальних парків не нова, це добре відома світова практика. Наприклад у сусідній Польщі майже 80% всіх залучених зовнішніх інвестицій в економіку припадають на індустріальні або технопарки. В Чехії саме завдяки індустріальним паркам створили понад 70 000 робочих місць. Нині над створенням таких площадок активно працює Туреччина. В Україні теж роблять вдалі спроби, але наші технопарки дрібні з недосконало розвиненою інфраструктурою, – каже Сергій Лупійчук.

Як вважає Серій Ігорович створення індустріальних парків дасть Тернополю чимало можливостей для розвитку.

– В першу чергу індустріальні парки це залучення інвестицій, збалансування регіонального розвитку, підтримка місцевих виробників, сприяння малому та середньому підприємництву. Та головне це можливість нових робочих місць для нашої молоді, для тих, хто шукає кращої долі за кордоном. 

Відео дня

Як зауважує Сергій Лупійчук Тернопіль має гарну геолокацію, яка зіграє на руку у створенні таких економічних площадок.

– Такого розташування, як Тернопіль, немає жодне місто в Західній Україні. Ми рівновіддалені майже від всіх сусідніх обласних центрів, маємо гарне сполучення з трасами міжнародного значення. Тобто це наша перевага у логістиці, а отже перший крок у залученні нових інвестицій, сучасних бізнес-проектів.

Звісно з-поміж десятка плюсів, є багато проблемних питань, які доведеться вирішувати місцевій владі. Це якість дорожнього покриття, пошук відповідної площадки для створення індустріальних парків, підведення необхідних інженерних комунікацій.

– Кожен новий підприємець повинен відчувати, що про його справу турбуються, що його праця важлива. Для цього потрібно зовсім мало – створити належні умови для розвитку бізнесу. Відповідно створивши такі умови – зростуть надходження до бюджету, а отже Тернопіль матиме більше коштів для розвитку, – підсумовує Сергій Лупійчук.   

Довідково:

Індустріальний парк (ІП) – це визначена нормативними документами певна територія, облаштована технологічною інфраструктурою, у межах якої учасники індустріального парку можуть здійснювати господарську діяльність у сфері промислового виробництва, науково-дослідну діяльність, діяльність у сфері інформації і телекомунікацій. У якості додаткового і вагомого бонусу підприємства, що працюють в індустріальному парку, мають низку податкових і законодавчих пільг.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up