Тернопіль нарощує свої «зелені легені» (пресслужби)

Тернопіль нарощує свої «зелені легені» (пресслужби)

У парках та відпочинкових зонах міста висадили більше 200 дерев.

Сакури, клени, граби, туї, червонолисті клени, катальпи, барабарис та інші кущі й дерева будуть прикрашати Тернопіль вже цього року. У нашому місті продовжується двомісячник благоустрою та озеленення. Створення нових зелених зон відбувається відповідно до Концепції комплексного озеленення м. Тернополя.

Сакури біля пам'ятника Данилові Галицькому

На зеленій зоні поруч з пам’ятником Данилові Галицькому висадили шість молодих саджанців сакури. Долучився до ініціативи і міський голова Сергій Надал.

Відео дня

«Ці дерева добре приживаються у Тернополі, адже екологи вибрали такий сорт сакур, який придатний до нашого клімату, - розповів Сергій Надал. - Ці дерева уже не перші в нашому місті, раніше біля Тернопільського замку була висаджена алея сакур, саджанці яких подарували нам представники Посольства Японії в Україні. Сакури дуже красиво цвітуть, тож вони зроблять центр нашого міста не лише зеленішим, але й красивим і квітучим».

Клени «Роял Ред» на Листопадовій

На вул. Листопадовій висадили червонолисті клени «Роял Ред». Озеленення проводитиметься в межах акції «Екологічне відродження вул. Листопадової». Попередньо тут здійснено корчування пнів старих дерев із залученням спецтехніки.

Таку акцію проводили минулого року і на інших вулицях центральної частини Тернополя, зокрема, на вулиці Кардинала Йосипа Сліпого. Тоді було висаджено двадцять молодих саджанців катальпи.

Понад 6000 дерев за останні 5 років

За передсвяткові дні нові зелені насадження були висаджені і на інших центральних вулицях Тернополя, а також на прибудинкових територіях та у паркових зонах. 

Загалом цього року підприємства, що обслуговують житловий фонд міста, крім клена висадять близько 100 беріз, ялин, лип, сосен, дубів, кленів, горіхів та до півсотні кущів жасмину, форзиції, бузку та спіреї.

За останніх п’ять років у Тернополі з’явилося понад 6000 нових дерев та близько 2000 кущів. Серед видів посадкового матеріалу переважають рідкісні екзотичні дерева.

Нині справжня окраса Тернополя - вулиці з висадженими акліматизованими деревами багряника японського, катальпи. Чудово прижилися у парках і скверах павловнія, платан, тюльпанове дерево, горобина скандинавська, слива «Піссарді», верба «Матсудана», гледичія, бундук, яблуня «Недзвецького», клени різних видів та форм.

Нагадаємо, за висновками екологів, впродовж останніх років саме у Тернополі повітря є найчистішим в Україні. Експерти прямо пов’язують чисте повітря з кількістю зелених насаджень в українських містах. І не в останню чергу своєю лідерською позицією у рейтингу міст України з найчистішим повітрям, Тернопіль завдячує власним «зеленим легеням». 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up