Жителі Тернопільщини можуть здати аналізи та перевірити роботу печінки безкоштовно (новини компаній)

Жителі Тернопільщини можуть здати аналізи та перевірити роботу печінки безкоштовно (новини компаній)

Пропозиція діє у рамках соціальної ініціативи від медичної лабораторії Ескулаб.

Здоров’я нашої печінки залежить від багатьох факторів. Медична лабораторія Ескулаб пропонує перевірити стан печінки та безкоштовно здати програму аналізів «Здорова печінка». Для оцінки її роботи Ви дізнаєтесь 6 важливих показників: АЛТ, АСТ, ГГТ та білірубін загальний, прямий, непрямий.

Цілодобово в печінці відбувається сотні реакцій. Вона відповідає за детоксикацію та фільтрацію крові, захищає від токсичних речовин, бере участь у процесах кровотворення та травлення, а також в обміні речовин, вітамінів та мінералів. Складові імунітету для боротьби з інфекціями теж утворюються завдяки роботі печінки. Саме тому так важливо берегти та перевіряти стан печінки вчасно. 

Соціальна ініціатива від лабораторії Ескулаб діє з 1 до 30 червня 2023 року у всіх відділеннях лабораторії в Тернопільській області

Для чого здавати аналізи для діагностики печінки?

Проблема в тому, що приблизно у 50% випадків людина не відчуває жодних ознак ураження печінки. Це великий орган, який швидко регенерує за нормальних умов, і коли з’являються перші симптоми, то вони настільки неспецифічні, що людина просто не в змозі їх оцінити:

  • необґрунтована втома (індикатор рівня інтоксикації);
  • порушення сну, тривога, апатія, депресія (прояви інтоксикації);
  • проблеми зі шкірою - висипання/свербіж (відкриття інших каналів детоксу);
  • порушення менструального циклу (погана детоксикація зайвих естрогенів), поліпи ендометрію, міоми, мастопатії;
  • хронічні болі в м’язах та суглобах;
  • погана переносимість фізичних навантажень;
  • сильна спрага, погіршення зору, пожовтіння білків очей;
  • непереносимість жирної їжі, метеоризм і тд.

Програма «Здорова печінка» включає основні показники, що відображають пошкодження печінкових клітин (гепатоцитів) та жовчовивідних шляхів. Загальну оцінку результатів досліджень, встановлення діагнозу та призначення терапії проводить лікар.

Знайти найближче відділення Ескулаб в Тернопільській області можна за посиланням тут. Детальніше про соціальну ініціативу можна дізнатись за номером безкоштовної Інформаційної лінії 0 800 503 680.

Перевірте роботу печінки вчасно – нехай ваш організм залишається у гармонії.

keyboard_arrow_up