Чи легко скористатися громадським транспортом Тернополя під час тривоги – Ми перевірили

Чи легко скористатися громадським транспортом Тернополя під час тривоги – Ми перевірили
  • Після масованого ракетного обстрілу російськими терористами територію України 10 жовтня, міська влада Тернополя вирішила внести зміни в роботі громадського транспорту.
  • Тепер водії та кондуктори під час тривоги можуть зупинити рух, щоб піти до укриття, а під час масованих ракетних обстрілів рух громадського транспорту зупинятимуть повністю.
  • Журналісти «20 хвилин» перевірили, як працює транспорт під час тривоги тепер. Чи легко ним скористатися. Про це у матеріалі!

Деякі тернополяни скаржаться – під час тривоги, яка тривала майже п’ять годин, у вівторок, 11 жовтня, важко було скористатися громадським транспортом. Якщо маршрутки продовжували курсувати містом, то тролейбуси та комунальні автобуси – ні. Тож журналісти «20 хвилин» це перевірили.

У роботі транспорта є зміни 

У міській раді Тернополя повідомили, що тепер під час тривоги та масованих обстрілів транспорт може не працювати. Нагадаємо, до цього громадський транспорт міг курсувати містом під час повітряної тривоги та зупинявся на вимогу пасажирів.

Тепер під час повітряної тривоги водії та кондуктори при бажанні можуть зупинити рух транспорту та перейти до укриття або ж продовжити рух на власний розсуд. 

Відео дня

Під час масованих ракетних ударів по території України рух усього громадського транспорту зупинятимуть повністю. Про це міська влада повідомлятиме перевізників, керівників АТП, водіїв профільних управлінь. Пасажири дізнаватимуться про зупинку громадського транспорту через соціальні мережі міськради та ЗМІ.

Чекати треба довго

Ми перевірили, як курсував громадський транспорт під час повітряної тривоги, 11 жовтня. Ми побували на зупинці «Центр». У додатку «Де транспорт» відображався графік руху громадського транспорту – комунального та транспорту приватних перевізників.

Маршрутки прибували відповідно до розкладу, а от тролейбуси, хоча відображались в додатку, не прибували. Час прибуття при цьому змінювався.

Не курсували і комунальні автобуси, хоча вони відображались в додатку.

За 10 хвилин очікування до зупинки прибули 7 маршруток – №15, 36, 13, 27, 11, 15. Тож проблем з тим, щоб дістатися потрібного місця немає. Хоча доведеться почекати довше. До прикладу, дістатися до зупинки «Школа №14», що на вулиці Лесі Українки, можна комунальним транспортом – тролейбусами №1 або 11 та автобусами №1А. Однак комунальний транспорт містом не курсував, тож треба чекати автобуси приватних перевізників.

В інших напрямках також курсували маршрутки. Чекати доводилось довше. Якщо проспекту Степана бандери тролейбус №10 курсує чи не кожних 10 хвилин, то під час тривоги треба було чекати лише маршрутку №13, яка курсує кожні 20–30 хвилин.

А у вас виникали проблеми з проїздом у громадському транспорті під час тривоги? Напишіть у коментарях!

Чому комунальний транспорт зупинили

Ми переконалися, що комунальний транспорт міста справді припинив рух. Вздовж проспекту Степана Бандери та інших вулиць на узбіччі стояли тролейбуси. Вони відновили рух тільки після відбою.

Ми звернулися за коментарем до міської ради та запитали, чому комунальний транспорт не працював, хоча про це не повідомляли у міськраді.

Як пояснила речниця міськради Мар’яна Зварич, спершу увесь транспорт працював у звичному режимі. Після того, як з’явилася інформація про збільшення загрози ракетного удару, було зупинено рух комунального транспорту.

Однак тернополян про це міська влада чомусь не повідомила. 

А як вважаєте ви, чи варто зупиняти рух громадського транспорту під час тривоги? Проголосуйте!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ліда Закамарок

    Це якесь неправильне правило, щоб водій і кондуктор сиділи в тролейбусі, але де у нас в місті є укриття, влада посилає в підвали, а ми бачимо, що роблять ракети з будинками і підвалами.
    Переважно жильці дому виходять під будинок і гуляють, бо і в квартирі небезпечно, тим паче в підвалі, ще більщ небезпечно. Будинки старі, розсипляться від ударної хвилі.
  • Марія Бойко

    Знову будуть надивати таксі, ось сьогодні ішла із роботи, дивна картина тролейбуси стоять, а водій і кондуктор дбають про своє життя сидячи в тролейбусі.
  • Yuriy Hrytsyshyn

    А, він ще існує ? 😅

keyboard_arrow_up