З 8 вересня маршрутка №38 курсуватиме до житлового району «Північний» у Тернополі

З 8 вересня маршрутка №38 курсуватиме до житлового району «Північний» у Тернополі

Тепер 38-ма маршрутка заїжджатиме на вулицю Героїв Чорнобиля, що в житловому районі «Північний».

Від 8 вересня, маршрутка №38 «Кооперативний коледж — вул. Київська — вул. Лесі Українки» курсуватиме ще й до житлового району «Північний» у Тернополі, повідомляє міська рада.

Відповідне рішення прийняли на виконкомі, враховуючи звернення мешканців мікрорайону «Північний» та акт обстеження дорожніх умов для можливості продовження автобусного маршруту.

Як пояснюють в управлінні транспортних мереж та зв’язку, наразі автобуси на вказаному маршруті курсують до мікрорайону «Північний» у найнеобхідніший для мешканців час — до 10:00 год. та після 16:00 год., виконуючи в цей період 35 рейсів.

Відео дня

Однак, в даний час додатково вивчаються потреби пасажиропотоку для запровадження необхідних рейсів у новий мікрорайон і в обідній час.

Маршрутки №38 після вул. Київської заїжджатимуть на вул. Героїв Чорнобиля, що в житловому районі «Північний», потім розвертатимуться в районі перехрестя вулиць Героїв Чорнобиля — Олександра Смакули — Київська і повертатимуться на вулицю Київську, а далі — за звичним маршрутом.

«Оскільки цей новий мікрорайон досить активно обживається, виникла потреба в автобусному сполученні з іншими районами у Тернополі. Попередньо там було облаштовано зупинку громадського транспорту та розворотний майданчик для можливості заїзду громадського транспорту», — розповів міський голова Сергій Надал

Відтак, від 8 вересня, автобусний маршрут №38 «Кооперативний коледж – вул. Київська – вул. Лесі Українки» буде проїжджати вулицями: «Замкова, Соломії Крушельницької, Збаразька, проспект Злуки, Мирона Тарнавського, Київська, розворот в районі перехрестя вулиць Героїв Чорнобиля – Олександра Смакули – Київська, Київська, 15 Квітня, Тараса Протасевича, Лесі Українки, Слівенська, проспект Степана Бандери, Руська, Замкова».

Із зауваженнями та пропозиціями тернополяни можуть звертатись в управління транспортних мереж та зв’язку за телефонами: (0352)52-15-14, (0352)52-58-55 або на електронну пошту [email protected].

До слова, за результатами конкурсу щодо визначення перевізника пасажирів на автобусному маршруті №38, перевізником на даному маршруті є КП «Міськавтотранс», з яким міська рада уклала договір на 3 роки.

Нагадаємо, в липні у новому мікрорайоні «Північний» влаштовували зупинку громадського транспорту. Раніше була петиція від мешканців району щодо сполучення громадським транспортом цього району. У міській раді підтримали петицію.

 Читайте також:

У новому мікрорайоні «Північний» облаштовують зупинку громадського транспорту

У Тернополі працює понад 60 пунктів продажу та поповнення електронних проїзних квитків

Графіки з минулого: чому на зупинках у Тернополі застарілі маршрути для громадського транспорту

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up