За нерозмитнене авто на єврономерах – штраф до 170 тис. гривень: кому доведеться платити

За нерозмитнене авто на єврономерах – штраф до 170 тис. гривень: кому доведеться платити

Штрафні санкції за порушення при переміщенні транспортних засобів на іноземній реєстрації почали діяти уже з 22 серпня. Власникам машин на єврономерах, які не оформили свої транспортні засоби, загрожують великі штрафи. 

До 22 серпня власники автомобілів на єврономерах могли зареєструвати свою автівку та уникнути штрафів. Для цього і відтермінували посилення адміністративної відповідальності, щоб автовласники уникнули штрафів.

Хто ловитиме порушників

Як повідомив начальник управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Тернопільської митниці ДФС Володимир Петрук, управління патрульної поліції Тернопільської області діятимуть разом з представниками Тернопільської митниці ДФС для забезпечення дотримання громадянами нових законодавчих норм.

На водіїв складтимуть протокол про адміністративні правопорушення, передбачені частинами 8 та 9 статті 121 Кодекс України про адміністративні правопорушення. Інформацію про порушника працівники передають до ДФС. А працівники митниці складають на порушника протоколи про порушення митних правил за ознаками статей 469, 470, 481 Митного кодексу України у новій редакції.  

Відео дня

Скільки доведеться заплатити

У разі перевищення строку доставки транспортних засобів особистого та комерційного призначення від 20 до 30 діб, водії повинні будуть сплатити штраф у розмірі 85 тис. гривень. Якщо строк перевищений більше, ніж на 30 діб, – штраф складатиме 170 тис. гривень. Такі ж розміри штрафів - при перевищенні тимчасового ввезення транспортних засобів особистого чи комерційного призначення. Однак штрафи передбачені і для тих водіїв, які їздять на незареєстрованому автомобілі протягом меншого терміну:

від 1 до 10 діб – 3400 грн;

від 10 до 20 діб – 8500 грн;

від 20 до 30 діб – 85 000 грн;

більше 30 діб – 170 000 грн.

Автомобіль можуть конфіскувати за рішенням суду.  

За передачу транспортного засобу особистого користування, що тимчасово ввезеним на митну територію України, у володіння або розпорядження іншій особі – передбачений штраф у розмірі 34 тис. гривень.  

Однак Володимир Петрук наголошує, що транспортний засіб у режимі «тимчасового ввезення» на території України може перебувати 5 діб, якщо в’їжджати і виїжджати через один митний кордон або 10 діб, якщо в’їжджати через один кордон, а виїжджати через інший. Факт перебування нерозмитненого авто на території України не є порушенням, але потрібно дотримуватися строків транзитного переміщення.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Любомир Васютинський

    Та невже?Статтю назви!   АВТОР ТИ РЕАЛЬНО ДИБІЛ?ЧИ ДОЧКА НАДАЛА?  ШО ТИ МЕЛЕШ В ТЕРНОПІЛЬСЬКИХ НОВИНАХ?
  • Малий

    20 минут
    все що ви тут пишете - якась маячня, на якій підставі Володимир Петрук буде діяти спільного з ПП і штрафувати людей? Чи може Тернопільські митники Із поліцією  домовились про співпрацю попри відсутність наказу спільних дій митниці і патрульної поліції?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up