В які країни варто їхати на заробітки? (опитування)

В які країни варто їхати на заробітки? (опитування)

Більше половини тих, хто має досвід заробітчанства у Польщі, їздили туди на роботу не більше трьох разів.

Опитування проводила Соціологічна група «Рейтинг» серед повнолітніх мешканців Львова, Івано-Франківська, Тернополя, Луцька, які протягом останніх п’яти років працювали у Польщі. Більше половини тих, хто має досвід заробітчанства у сусідній країні, їздили туди на роботу не більше трьох разів.

25% не більше одного разу були в Польщі, 34% - два-три рази. 13% заявили, що їздили на заробітки від трьох до п’яти разів, 18% – більше п’яти разів, а 7% відповіли, що практично працюють на постійній основі.

Дещо більший досвід перебування зафіксований серед чоловіків, старших респондентів (віком від 51 року і старше) та осіб з середнім рівнем освіти.

Відео дня
cript>(function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src='https://embed.playbuzz.com/sdk.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}(document,'script','playbuzz-sdk'));
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (31)
  • Петро Білецький

    То називається РИНОК !! Так що заспокойтесь. Тут ніколи нічого не буде бо нема умов для створення бізнесу і залучення інвестицій. Корупція, надмірно високі податки (особливо цей ПДВ), еліта яка нікого не хоче тут бачити і тримати бидло на повідку. Інвестор з такими умовами ніколи сюда не прийде. Пи повинні давити на еліту шоб вони не перекривали нам ресурс.
  • Андрей Грынюка

    Працювати в себе в країні за 4 - 5 тисяч на на місяць це пристижно?

    Анонім reply Андрей Грынюка

    Ну добре всі кинуть роботу бо зарплата 4-5 тисяч ,і що далі  зупиняться всі насоси ,що подають воду ,в підвалах житлових будинків позабивається каналізація , зупиняться всі електростанції , газ перекриють ,зупиняться котельні ,транспорт,позакриваються поліклініки  .Та у вас всіх ломка почнеться ,що інтернет відсутній . Значить по вашій задумці всі мають виїхати до Польші і там батрачити на чужу економіку .

    Петрович reply Андрей Грынюка

    це приниження. Зараз має бути тисяч 15 зп. Ну, хоча б 10

    Анонім reply Петрович

    Можна і 100 тисяч зарплати поставити тільки ось це все призведе до конкретної інфляції оскільки всі ціни на продукти ,комуналку підуть у верх .Для тих хто не в курсах це називається виток інфляції .Якщо б країна масово випускала продукцію ,і продавала за валюту в інші країни то і зарплати у 5 тис .гривень чистоганом вистачало  ,а так ми маємо те ,що завозимо сюда продукцію китай ,турцію ,польшу ,а бабло іде не в наш бюджет ,а в країни котрі сюда завозять продукцію . У нас в Тернополі можна знайти такі зарплати як тут написано 10-15 тисяч ну так давайте ідіть токарями ,слюсарями в ремонтні контори і працюйте хто заважає . Сидять на біржах і носом крутять .Значить получати з біржі допомоги у розмірі 2000 грн це супер ,а працювати за 5тис. це приниження . Покажіть ,що ви фахівеці у своїй професії ,а тоді вимагайте такі зарплати 10-15 тисяч ,а то приходять з інституту чи бурси і давай планку ставити 10-15 кусків . Та я як починав свою карєру так щось не вимагав космічних зарплат . Щоб мати високі зарплати значить треба виготовити відповідну кількість продукції ,а потім її продати .

    Андрей Грынюка reply Петрович

    Я не бізнесмен. На рахунок зарплати повністю згідний. Просто тут деякі патріоти понаписували про те як пристижно працювати на батьківщині за 200 - 300 дол і яка велика ганьба за кордоном за 800-1000 .

    Анонім reply Андрей Грынюка

    Ну як всі покидають роботу і звалять за бугор ,що далі . Все життя там не пропрацюєш . А якщо туда їхати то це означає загробити своє здоровя через погане харчування , надмірні фізичні навантаження ,а в кінцевому єтапі повне зношення організму . І ,що потім тут у людей вилазять болячки типу онкологія , серцево-судинні захворювання ,і  всі ті бабки зароблені підуть на лікування, і  ще не факт  ,що вистачить тих грошей .
  • Андрей Грынюка

    Самі експерти пишуть коментарі. Візьміть землю в оренду дайте людям роботу і зарплату на рівні 700 - 800 доларів. А тоді будьте розумні і пишіть коментарі. Цікаво чим заробляють ті шо не бидло і живуть не в ярмі?

    Анонім reply Андрей Грынюка

    Значить на вашу думку земля у нас збиткова,і  нам нах..... нужно її обробляти ,і її треба продати . Господарства є тільки ось робити ніхто не хоче , бо привикли прийти на все готовеньке . Нинішне господарство спочатку треба підняти ,а це значить треба відремонтувати техніку ,збудувати корівники ,а це все робочі руки ,а у нас зараз фактично 90% безробітних це так звані "білі комірці" тобто педагоги ,економісти ,юристи ,менеджери ,бухгалтери ,і що вони будуть піднімати сільське господарство та х..... там правда навіть за тих сами 700-800 баксів . Ну для прикладу реальний випадок. Значить  прийшов молодий пацан працювати токарем в приватну контору ,зарплата на початках 10 тис. грн умови нормальні, і що  ну його хватило на тиждень . Не в зарплатах справа.

    Петрович reply Андрей Грынюка

    якщо не вигідний бізнес, то не займайтесь ним. Ви ж не отримуєте з нього 4 000 грн? Але зате хочете людям платити 4000, бо вам буде не вигідний бінес. Не брєд? Не наглість?

    Anonymous reply Петрович

    То започаткуй свій бізнес і плати працівникам по 15 тис.

    Петрович reply Anonymous

    потрібно і людям, і собі. Звісно платив би 15, а не 4. А собі 50

    Андрей Грынюка reply Anonymous

    А де взяти стартовий капітал? Позичити в банку під 60 % річних?

    Петрович reply Андрей Грынюка

    бандюки дають під менший %)))

    Stels reply Андрей Грынюка

    Стартовий капітал заробляється власними силами.

    Андрей Грынюка reply Stels

    Власними силами за кордоном. Уточнення.

    Stels reply Андрей Грынюка

    Не обов'зково за кордоном, можна і в Україні заробити.

    Пустило reply Stels

    Якщо вже говорити про капітал,то у нас його можна тільки вкрасти( ті,що його мають так зробили це різними способами),за кордоном це не можливо для наших ,а заробити заробітчанам там можна старе залізяччя,  купу болячок і трохи грошенят,щоб потім ходити по дохторах,гонорово роздавати їм ті гроші,хизуючись перед сусідами,що я типу ліпший,можу собі дозволити і всім кажу:а ти поїдь і си зароби.

    Stels reply Пустило

    Було б реальне бажання працювати,та бажано бути Майстром у своїй справі ,і за 2-3 роки  10-20-30к ує можна заробити на стартовий капітал. Хто радить щось грабувати скажу так :дивіться фільми і чупа чупс вам в руку )))

    Anonymous reply Stels

    Можна. Банк пограбувати, чи сусідів...
  • Цьвєк

    Бидло потребує відгодівлі, ярма і батога,без того вже не може.

    Андрей Грынюка reply Цьвєк

    Якби не те бидло яке висилає регулярно валюту додому то такої держави як Україна вже би не було.Заробітчани вкладають більше ніж всі інші інвестиції разом. А ти певно не в ярмі живеш? Може в якійсь паралельні реальності де Україна могутня процвітаюча держава? Думати головою треба а потім коментарі писати.

    Анонім reply Андрей Грынюка

    В які інвестиції заробітчани вкладають .Значить вкладати в квартири ви називаєте інвестиуіями . Інвестиції це ,коли ти вкладаєш в проект і з часом  отримуєш прибуток від проданої продукції  при цьому покриваючи всі витрати . А вкладати у квартири ,щоб вони потім стоять порожняком це значить норм . Замість того щоб створити групу таких заробітчан вложитися у справу , забезпечити безробітних людей роботою ,і все можна отримувати свій прибуток ,а це фактично ,і продукція ,і живі гроші ,і покращення економіки країни . Он поляки вирощують вже роками таку рослину як Актинідія (плоди за смаком як ківі) ,а наші агрономи тільки до неї приглядаються ,і саме основне на цю рослину не кидаються хвороби ,і сонця їй треба мізер ,і поливів мізер ,і хімії 0 .Ціна за цю ягоду деже висока навіть 250 грам упаковки дорого для поляків ,і тому продають її в 125 грамовій тарі . Виникає питання ми ,що гірші від них .

    Пустило reply Андрей Грынюка

    Це не зовсім так, но хтось вміло вложив дану інформацію у ваші  недалекі  голови і вона добре прижилась.Комусь це вигідно.Піпл, як кажуть,схавав.

    Андрей Грынюка reply Пустило

    Що не зовсім так?

    Цьвєк reply Андрей Грынюка

    Пишеш коментар, людина типу Андрей Грынюка думає,що він розумніший за тебе і на хвилину забуває,що його життя гавно.Посміхаєшся.

    Андрей Грынюка reply Цьвєк

    В сміху без причини нічого хорошого нема.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up