Тернопільська піснярка Алла Бінцаровська підготувала до друку нову збірку пісен

Тернопільська піснярка Алла Бінцаровська підготувала до друку нову збірку пісен
По-справжньому гарячим видалось цьогорічне літо для тернополянки Алли Бінцаровської. Вона не лише встигла підготувати до друку збірку своїх пісень, чотири диски з відеовиставами, відеопроект “Тобі, Україно!”, а й написати кілька нових пісень та відпочити у Карпатах і в Криму.

- Знаю, що День Незалежності України співпадає з днем вашого народження. Як святкуватимете?
- Відколи Україна стала незалежною, відзначаю свої іменини на концертних майданчиках. Цей рік також не буде винятком. Тож, сподіваюся, що буду приймати вітання і на Співочому полі, і на Театральному майдані, і на відкритті “Українського дому”. Як правило, святкую впродовж тижня - на роботі, вдома, у колі рідних.
- Про які подарунки мрієте?
- Для мене найкращі подарунки - це щире і добре слово, увага з боку моїх друзів і близьких. Хоча, зізнаюся, найбільше люблю квіти і кімнатні рослини. Той, хто часто гостює у мене вдома, знає, що затишок у моєму родинному гніздечку створюють саме вони. Люблю довго споглядати на них, це заспокоює і знімає втому.
Вихованці тішать перемогами
- Ви керуєте народним театром пісні “Для тебе”. Які ваші останні здобутки?

- У червні управляння освіти і науки області нагородило наш університет за перше місце в огляді-конкурсі творчих звітів вищих навчальних закладів нашого краю. Думаю, цим багато сказано. Учасники театру пісні “Для тебе” отримали чимало дипломів лауреатів цього конкурсу. Нещодавно мої вихованці побували на всеукраїнському пісенному фестивалі “Пісня над Бугом” та міжнародному конкурсі “Музична парасолька”. Повернулись із перемогами.
Протягом останнього часу записали чимало нових пісень у виконанні гурту “Струни серця”, солістів Тетяни Шарган, Ірини Новомлинської, Надії Дерев’яної, гурту “Діадема”, а також наймолодших наших зірочок - Роксолани Залізняк, Ірини Кушнір, гурту “Краплинки”. Наразі гурт “Струни серця” готує до випуску аудіоальбом “Найбільше в світі диво”, що отримав назву з однойменної пісні колективу. Майже всі твори, що увійдуть до альбому, - на музику Сергія Родька і мої тексти. Це 18 пісень. До деяких із них диск міститиме мінусові фонограми для усіх охочих їх виконувати.
Тішуся тим, що театр пісні знову поповнюється новими вихованцями-першокурсниками, які щойно вступили до ТНЕУ і поряд з навчанням прагнуть творчо себе реалізовувати.
- Де можна буде почути театр пісні “Для тебе” найближчим часом?
Влітку ми спільно з іншими творчими колективами ТНЕУ підготували новий відеопроект “Тобі, Україно!”, який презентуватимемо на місцевих телеканалах у час святкування Дня Незалежності. Це музичний фільм із тематичними пісенними і хореографічними композиціями, переплетеними патріотичною поезією відомих поетів України і нашого краю зокрема.
Крім того, ми із задоволенням відгукнулися на запрошення міської ради взяти участь у святкових заходах з нагоди відзначення Дня Незалежності України та Дня міста. Тож впродовж свят тернополяни і гості міста зможуть побачити більше 30 пісенних і танцювальних композицій творчих колективів ТНЕУ на кращих концертних майданчиках міста.
Вийдуть чотири диски казок
- Коли, нарешті, побачить світ ваша друга книжка?
- Збірка пісень “Заквітчаю піснею весну” практично готова до друку. Вона складатиметься з кількох розділів, серед яких - цикли патріотичних, духовних, дитячих творів, пісень про кохання. Щиро завдячую усім виконавцям, які дали життя цим пісням. До речі, ідея створення книжки належить моїй колезі і найкращій подрузі Світлані Сорочинській. Іноді мені здається, що вона вболіває за мою творчість більше ніж я сама. Вона підтримує, підбадьорює, підштовхує. Тож, якщо ця збірка побачить світ, то саме завдяки Світлані. Це вона відбирала твори, вичитуючи по кілька разів кожен текст.
- Наскільки мені відомо, невдовзі вийдуть також диски із казками, які ви написали і поставили в ТНЕУ?
- Студія звукозапису “ГроЛіс” виявила зацікавленість у випуску музичних фільмів на різдвяну та великодню тематику. Тож незабаром побачать світ чотири диски з відеовиставами, які підготували творчі колективи ТНЕУ: “Бублики у в’язочці, а дива - у казочці”, “Казка Різдвяного Ангелика”, “Котилася писаночка” та “Поспішає Весна на гостину”. Надіємось, що юні глядачі з усієї України будуть раді переглянути казки, які вже встигли полюбити тернопільські дітлахи.
- Де відпочивали влітку?
- Традиційно з чоловіком і друзями були в Карпатах, цього разу - в Буковелі. Там мали можливість вдосконалювати свої сімейні стосунки та милуватися мальовничими краєвидами. Наодинці з природою, перебуваючи в захмарних вершинах гір, вкотре усвідомлюєш, що красою Божого творіння можна захоплюватися нескінченно.
Також удвох із чоловіком побували в Криму, вперше відвідали Балаклаву і просто закохалися у тамтешню природу: неповторні скелясті гори, кришталево чиста вода - що ще потрібно для відпочинку душі?

Розмовляла Леся ЗАМОРСЬКА, 0-97-504-25-48
Біографія
Алла Бінцаровська
народилася 24 серпня 1975 р. у Тернополі. У 1992-1997 рр. навчалася в Тернопільській академії народного господарства (“Інженер-програміст"). У 2003-2005 рр. - у Київській християнській музичній академії (“Викладач диригентсько-хорових дисциплін”). Працювала в Тернопільському міському центрі творчості дітей та юнацтва, із 2007 р. - у ТНЕУ. Художній керівник народного театру пісні “Для тебе”, поет-пісняр. Автор пісенної збірки “Не залишай мене, дитинство”, лауреат літературної премії ім. В.Вихруща.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up