З яких країн можна повернутися в Україну на автомобілі

З яких країн можна повернутися в Україну на автомобілі

Через поширення коронавірусу ситуація змінюється дуже динамічно. Після рішення Володимира Зеленського з 28 березня закрити кордони для всіх, в Україну тепер потрапити можна лише автомобілем або пішки.

Станом на 28 березня:

1. З Німеччини, Австрії, Чехії можна доїхати до України через транзитний коридор через Австрію та Угорщину.

  • Транзит з Німеччини дозволено трасою А1 Мюнхен-Зальцбург. Він працює з 17.00 до 01.00.
  • Рух територією Австрії можливий з 17.00 до 01.00.
  • Перетинати чесько-австрійський кордон потрібно з повним баком бензину та проїхати територію Австрії транзитом, без зупинок, аж до кордону з Угорщиною.
  • До Угорщини можна в’їхати через пункт пропуск Нікелсдорф-Хед'єшхалом (Nickeldorf- Hegyeshalom). На території Угорщини коридор працює з 21:00 до 5:00. В'їзд до України через пункт пропуску Чоп-Захонь.

2. З Білорусі, РФ, Молдови, Словаччини, Румунії, Польщі – через КПП, які позначені зеленим на інтерактивній карті Державної митної служби: http://www.customs.gov.ua/?p=533

Відео дня

3. З Литви та Латвії транзит можливий лише через Білорусь.

4. З Сербії можливий транзит через Румунію. Для цього посольство України в Румунії має завчасно повідомити Міністерство закордонних справ Румунії офіційною нотою з переліком осіб, які планують здійснити транзит.

МЗС закликає суворо дотримуватися усіх запобіжних заходів, зокрема режиму самоізоляції після прибуття в Україну (інструкція від МОЗ України тут: https://bit.ly/3aa1).

Якщо у вас є можливість залишитися у країні вашого теперішнього перебування, будь ласка, зважте усі ризики. Ваша відповідальна поведінка може зберегти ваше здоров'я і життя людей, що навколо.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Pavl Rebrov

    ОЦЕ ЗАКРИЛИ ГРАНИЦІ!!!!!?????? Жопа-дєло)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up