Тернополянам пропонують запросити в гості іноземця

Тернополянам пропонують запросити в гості іноземця
  • Міжнародна молодіжна організація AIESEC у Тернополі запрошує тернополян, відкритих до нових знайомств, взяти участь у програмі «Host Family» та прийняти у себе вдома іноземного волонтера.
  • Випускниця AIESEC Христина Тригуб  запрошувала до себе у гості більше 20-ти іноземців з різних кутків світу.

Разом із програмою “Приймаюча сім’я” кожен охочий може прийняти у себе вдома волонтера із будь-якої частини світу, який працюватиме у соціальному проекті, що відбуватиметься у Тернополі. Це спосіб дізнатись про іншу країну, попрактикувати англійську чи навіть вивчити іншу мову й можливість показати українську культуру і гостинність.   

Христина розповідає, що у неї жили  китайці, єгиптяни, італійці та іспанці, а також волонтери з Гонконгу, Індонезії, Туреччини, Мороко, Індії  та Аргентини.

 - Я почала приймати іноземних студентів, коли сама ще була студенткою, - каже дівчина. – Перший мій досвід хостингу був з дівчиною з Аргентини, яка була надзвичайно приємною  і це заохотило мене продовжувати приймати іноземних гостей.

Відео дня

Дівчина займається хостингом вже декілька років.  Вона каже, що головне бути відкритим, а іноземці у свою чергу будуть вам дуже вдячними.

- Одного разу я возила на Різдво до бабусі гостя з Туреччини. Ми старалися зберегти усі традиції і іноземець був приємно здивований, - каже дівчина.

Для того, щоб долучитись до цієї благодійної програми, потрібно лише заповнити заявку на участь, поспілкуватись із представниками AIESEC Тернопіль  та підписати договір про участь.

Потрібно спальне місце і душ 

Волонтерами приїжджають лише студенти, тому  нічого особливого для проживання їм не потрібно. Головне бути толерантним та приділяти їм увагу.   

- Вони радіють, коли ви приділяєте їм увагу, - запрошуєте прогулятися містом чи елементарно повечеряєте разом, - розповідає Христина.

Також вони завжди привозять свої сувеніри, розповідають про  традиції чи особливості життя в їх країні. Турки, наприклад, завжди привозять каву, - зазначає дівчина.

Для того, щоб поселити у себе іноземця не обов’язково володіти англійською. Можна, до прикладу, спілкуватися з ними за допомогою Google перекладача.

 - Дуже допомагає, якщо в сім’ї є діти, - зазначає Христя. -  Наприклад, моя маленька сестра, яка зовсім не знає англійської, проте може легко знайти з ними спільну мову. 

Їм подобаються вареники та затишок міста

Тернополянка, яка приймала іноземців каже, що вони завжди вражені гостинністю тернополян. Кажуть, що жителі нашого міста дуже відкриті і завжди готові допомогти.

Також їм дуже подобається місто, бо воно затишне і не стресове для них. Іноземці розповідають, що обожнюють гуляти центром міста та набережною Тернопільського ставу.

- А вареники – це те,  що подобається майже усім іноземцях, які гостювали в мене, - каже Христина. – Здебільшого українська кухня їм не підходить, бо для них вона специфічна, але от вареники з вишнями подобаються майже усім.

Як розповідають волонтери AIESEC, декілька тижнів проведених із людиною із цілком іншої культури, з іншим світобаченням та бажанням відкривати нове - це вихід із зони комфорту і, без сумніву, весело проведений час.

Деталі про участь у програмі дізнавайтесь на сайті AIESEC в Тернополі: http://aiesec.ua/host-family/

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up