На Тернопільщині Віра кинулася в полум’я рятувати сестру Надію і загинули обидві

На Тернопільщині Віра кинулася в полум’я рятувати сестру Надію і загинули обидві
П’ятьох дівчаток, їхню маму та прабабусю врятувала з пожежі їх родичка. Сама ж жінка загинула, рятуючи від вогню свою сестру-близнючку. Трагедія сталася у селі Росохач Чортківського району у ніч на 23 квітня. Сестер Віру і Надію поховали 25 квітня.


Коли сталася пожежа, у помешканні було дев’ятеро людей – 57-річна Віра та її Надія, яка приїхала з Чорткова погостювати до рідних. Також там була донька Віри – Тетяна зі своїми п’ятьма доньками та старенька матір Віри і Надії, розповідає секретар сільради Росохача Оксана Шкира.

- Віра першою вночі почула, що в хаті горить, швидко розбудила і вивела усіх надвір, розповідає вона. – Згодом жінка побачили, що немає її сестри і кинулася за нею в палаючу хату, але вже не вийшла…
До речі, Віра і Надія з трійнят, у них ще є брат Михайло, який живе в Чорткові, додає секретар.

Всі врятовані з пожежі - живі та здорові. Лише діти трохи порізалися, адже їм доводилося вилазити через розбите вікно. Втім, усі вони шоковані від втрати своїх двох родичок. Ця сім’я була дуже дружня.

Відео дня
>- Тай нам, чужим, важко пережити таку втрату, - каже Оксана Шкира. – Віра вчителювала в нас у школі - викладала математику і християнську етику. Її всі знали і поважали. До речі, в її кімнаті було дуже багато книг, які легко займилися. Тай її сестра Надія теж вчителька, проте вже пішла на пенсію. В цієї жінки сиротами залишилося четверо дітей – серед них вже дорослі брат і сестра та двійнята-дев’ятикласники.

Полум’я настільки охопило будинок, що врятувати його було годі, продовжує секретар сільради. Туди ще до приїзду пожежників збіглося багато односельчан, втім побороти вогонь вони не змогли. Люди бігали з відрами води і виливали її на господарські споруди, аби вогонь не перекинувся хоч на них.

- Наше село велике, то збіглося дуже багато людей. Молодь якраз верталася з дискотеки і теж активно допомагала гасити вогонь, - каже пані Шкира. - Люди не стояли осторонь. Кажуть, у трьох сусідських криницях вичерпали всю воду. Проте будинок практично згорів вщент – вогонь зруйнував частину покрівлі, понищив кімнати, пропало все майно.

Дочка Віри Тетяна з п’ятьма доньками переїхала у свій новозбудований будинок в Чорткові, стареньку матір Віри забрала її старша сестра.

- Щастя, що ці люди хоч мають де подітися, - каже секретар.

У сільраді кажуть, що у Росохачі давно не ставалися такі масштабні пожежі, такого не пригадують навіть старожили. Односельці припускають, що ця пожежа могла статися через свічку. Адже сім’я кожного вечора молилася при свічці. Цю версію не відкидають і в управління Держтехногенбезпеки в Тернопільській області. За попередніми даними, пожежа завдала родині матеріальних збитків орієнтовно на 80 тис грн, наразі ще триває розслідування цього випадку. Пожежники наголошують, щоб жителі області були обережними у поводжені з вогнем, адже трагедії стаються дуже часто.

- Так, 24 квітня на Шумщині мало не загинули у пожежі матір з півторарічним сином, - повідомила інженер сектору планування, контролю та зв’язків із громадськістю управління Держтехногенбезпеки в Тернопільській області Олена Ткачик. - Пожежа трапилася через те, що на кухні сталося коротке замикання електропроводки холодильника. Жінка вчасно побачила дим у приміщенні, швидко схопила дитину на руки, вибігла надвір та викликала пожежників.
 

Коментарі (2)
  • Anonymous

    в селі вже розпочато збір коштів для їх родини.
  • Anonymous

    Необхідно МРаді помогти потерпілим.Християнська віра потребує.Біду ніхто не чекає.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up