Водій з Тернопільщини, який перебуває у міжнародному розшуку, у момент аварії був п’яним

Водій з Тернопільщини, який перебуває у міжнародному розшуку, у момент аварії був п’яним
  • Чоловік через кордон тікав на таксі. Як відбувалась втеча і чи покарають родичів, які йому допомагали, деталі розповіли у поліції.
  • Після смерті другої пасажирки автобуса справу перекваліфікували. Аби убезпечити водії у місці концентрації ДТП, на перехресті Біла-Чистилів облаштують світлофори та острівці безпеки.

Водій легківки, яка у грудні врізалась в автобус, в момент скоєння ДТП був п’яним. Про це, ссилаючись на результати експертизи, повідомив начальник головного управління нацполіції в області Олександр Богомол.

Нагадаємо, водій легківки Арсен Будій через кілька днів після ДТП утік з лікарні та виїхав з країни. Чоловіка оголосили в міжнародний розшук. Тим часом у лікарні померла друга пасажирка автобусу.

  • При зіткненні автомобіля з автобусом було дуже важко одразу на місці визначитись, хто винуватець. Автомобілі розкидані, експерти на місці все оглянули і зафіксували. Чоловік був у важкому стані, тому його доправили до лікарні, - прокоментував Олександр Богомол втечу з лікарні, а потім з країни, водія легківки. – Вже на сьогодні є результати експертизи – він був в нетверезому стані. На жаль, стався такий випадок, що він покинув територію держави.

Лікарі – не конвоїри. І не несуть відповідальність, не мають утримувати силою пацієнта в лікувальному закладі.

Відео дня

Через кордон з мамою тікав на таксі

Поліція отримала інформацію, що Арсен Будій залишає країну, коли він був вже перед кордоном.

Зв’язались з водієм автобуса, який його віз. Той відмовився Арсена перевозити. На кордоні розгорівся скандал.

  • Є в нас свідчення водія, - каже Олександр Богомол. - Мама йому допомагала утекти. Вони взяли таксі і на ньому переїхали через кордон. Це все майже детективна історія. Офіційно ми не могли його зупинити, бо він не був ще тоді оголошений у розшук.

Через декілька днів, коли поліцейські зібрали достатньо матеріалів, його оголосили в розшук. У випадку, коли його місцеперебування встановлять, обов’язково проведуть екстрадицію*.

Олександр Богомол пояснив також, яку відповідальність нестимуть родичі, які допомагали йому втекти спочатку з лікарні, а потім і з країни.

  • Якби він тікав з-під варти, вони були б співучасниками, - пояснив Олександр Богомол. – Ми вивчимо ситуацію участі родичів і дамо кваліфікацію. Але поки що я не можу сказати, що вони вчинили якийсь злочин.

Що робити зі смертельним перехрестям

Управління патрульної поліції, а перед тим і превентивної діяльності ГУНП у 2016, 2018, 2019 роках по декілька разів звертались в Службу автомобільних доріг, аби навести лад на перехресті Чистилів-Біла та впровадити там додаткові заходи безпеки.

  • Ми пропонували там облаштувати кільце, але змін наразі немає, - каже Олександр Богомол. - Буквально місяць тому голова облдержадміністрації також піднімав це питання, ми надавали інформацію, а він обіцяв вплинути на ситуацію. Ми бачили, що там потрібне кільце і більше світла в темну пору.

Нагадаємо, 11 грудня на автодорозі «Обхід м. Тернополя» водій автомобіля Dacia Logan виїхав на смугу зустрічного руху та врізався в рейсовий автобус. Внаслідок зіткнення 65-річна Ольга Крива, яка сиділа поруч з водієм автобуса, вилетіла через переднє скло, а після цього потрапила ще й під його переднє колесо. Пасажирка загинула. Ще сімох осіб було госпіталізовано, в т.ч. і пані Ярославу.

«Бачимо, що назустріч нам летить машина…»
4 січня у лікарні померла 58-річна Ярослава Цупер – друга пасажирка, яка від удару вилетіла з автобусу. 58-річна Ярослава сиділа біля водія разом з Ольгою, яка загинула на місці ДТП. Обидві пасажирки вилетіли через лобове скло.

Після аварії жінку доправили до реанімації у тяжкому стані. У неї були серйозні травми хребта і ребер. Коли прийшла до тями, пані Ярослава згадувала про те що сталось: «Бачимо, що назустріч нам летить машина, крутить її, я в той момент закриваю очі – і страшний удар у автобус. Відкриваю очі – вже на асфальті».

  • Поліцейські оголосили у міжнародний розшук 23-річного водія Арсена Будія, причетного до скоєння 11 грудня ДТП за участі рейсового автобуса, - повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції в області. - Вказаного чоловіка після аварії госпіталізували до реанімаційного відділення Лікарні швидкої допомоги. Медики заявили, що чоловік у важкому стані і залишати лікувальний заклад йому небезпечно для життя. Також лікарі надали довідку про те, що стан хворого не дозволяє перебувати в умовах ІТТ чи слідчого ізолятора. У зв’язку з цим поліцейські не могли доправити підозрюваного до суду для обрання запобіжного заходу.

За відомостями правоохоронців, 15 грудня підозрюваний в супроводі двох колег та бабусі покинув приміщення лікарні на інвалідному візку. Невдовзі оперативники з'ясували, що підозрюваний разом з родичами перетнув державний кордон в пункті пропуску «Грушів» в бік Республіки Польща, а після цього з матір’ю пересів в таксі марки Volkswagen та продовжив рух в невідомому напрямку. Правоохоронці перевіряють інформацію про можливе перебування підозрюваного на території Італії.

Одразу після ДТП подія була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України – йдеться про смертельну ДТП, де загинула одна людина. Після смерті Ярослави її перекваліфікували на ч. 3 – загибель кількох людей. Санкція статті передбачає  позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Коментар

Богдан ШЕВЧУК, начальник управління патрульної поліції в області:  

 - Ми планували облаштувати на перехресті Біла-Чистилів кільце, але його облаштувати там немає змоги. Була з цього приводу нарада з органом місцевого самоврядування, за участю Служби автомобільних доріг. Було прийнято рішення зробити там світлофорний об’єкт та облаштувати острівці безпеки.  

 

Що говорять у Службі автодоріг – читайте Кільця на перехресті Біла-Чистилів не буде. Що робити, аби жертв ДТП там було менше?

Довідка

*Екстрадиція — видача особи державі, компетентними органами якої ця особа розшукується для притягнення до кримінальної відповідальності або виконання вироку. Екстрадиція включає офіційний запит про видачу особи, її встановлення на території однієї держави, перевірку обставин, що можуть перешкоджати видачі, а також прийняття рішення за запитом та фактичну передачу такої особи іншій державі, компетентні органи якої звернулися із запитом про видачу.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • саша

    міліція не співпрацює з пограничниками так всі винні потікають міліцію за таке треба наказувати
  • Анонім

    Я щось одного не розумію ,а як на таксі вони кордон перетинали ,і чому це щофера автобуса поліцейські повідомили ,а погранців не повідомиди .Ох щось тут дуже все мутно ,і купа нестиковок .

    Роман reply Анонім

    ніхто нікого не повідомляв, то все лапша народу. якби хотіли повідомити пограничників і ті або завернули "без будь-яких" пояснень, або затримали на кордоні (вони це вміють), поки не приїхали поліцейські. Насправді Богомол положив собі в кишню не одну тисячу, щоб коло палати не було охорони і щоб людина покинула країну !!!
  • Анонім

    Я щось не розумію ,а які їм ще докази треба було щоб оголосити йому підозру . Бухий був і на це є документ , одна людина на той момент загинула ,які ще докази треба . Йде слідство і тут якісь мудаки вивозять цього ж мудака з лікарні ,а де реакція медичного персоналу чому не повідомили слідчого . С.....а та тут змова на змові і підкупом поганяють . Ще раз кажу бухі за кермом це потенційні вбивці ,а відповідно термін мають відбувати як вбивці від 15 років або довічно . На мою думку родичі теж є співучасниками злочину оскільки вони прекрасно розуміли ,що цей мудель скоїв тяжкий злочин  будучи в бухому стані ,а відповідно вони допомогли ухилитися від покарання ,слідчих дій і так далі . На місці слідчих я б клопотав перед судом арештувати усе майно яке належить цьому муделю і його родині .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up