У тернополянина з банківської картки в тролейбусі зняло 8 грн замість 6-ти

У тернополянина з банківської картки в тролейбусі зняло 8 грн замість 6-ти
  • Тернополянин у четвер, 1 листопада, о 8.09 оплачував проїзд у тролейбусі банківською карткою. 
  • Згідно з рішенням виконкому, з неї валідатор мав би зняти 6 грн. Але чомусь зняв 8 грн, як при оплаті готівкою. 

Безконтактною банківською карткою та NFC розрахуватись за проїзд в громадському транспорті можна від 22 лютого. Для того, щоб скористатися послугою оплати за проїзд банківською карткою, вона повинна бути з системою PayPass. На картці буде відповідний чіп з маркуванням, а на картках деяких банків може бути і сам надпис - PayPass. Він є у картках Mastercard. А от у картках Visa система PayWave. 

Згідно з рішенням виконкому від 30 жовтня, на якому затвердили нові тарифи на проїзд, з персоніфікованою карткою тернополянина пасажири мають платити 5 гривень у тролейбусах та 6 гривень у маршрутках. При оплаті електронним квитком, банківською карткою чи телефоном - 6 гривень у тролейбусах та 7 у маршрутках. Готівкою -  8 гривень за проїзд у тролейбусі і 9 - у маршрутці. 

Про те, що при оплаті за проїзд банківською карткою, валідатор зняв більшу суму, ніж потрібно, у редакцію "20 хвилин" 1 листопада написав читач пан Ігор. 

Відео дня

Цього ж дня, 1 листопада, тернополянка Наталя розповіла журналістці, що теж хотіла оплатити проїзд у тролейбусі банківською карткою. Але не знала, що для цього у її картці має бути система PayWave або PayPass. Тому жінці заплатила 8 грн.

- Але кондуктор розповів мені цікаву деталь. Я запитала його, якби у мене на картці була ця система, то зняло б з неї шість чи вісім гривень, - розповідає жінка. -  Він, імені його не запитувала, сказав, що не факт. Бо лише три банки мають якісь угоди, а з інших банківських карток знімають повну вартість. 

У прес-службі міської ради з посиланням на керівника ТОВ "Системний зв'язок" Віталія Васильківа кажуть, що 1 листопада триває налаштування системи з банками.

- Всі банки мають переналаштувати все необхідне до завтра, 2 листопада, і все має працювати нормально, без збоїв, - кажуть у прес-службі. - Люди, у яких зняло більшу суму при оплаті проїзду банківською карткою можуть звернутись в ТОВ "Системний зв'язок", щоб банк повернув гроші.

ТОВ "Системний зв'язок" працює за адресою вул.В.Чорновола, 1 (2поверх). Щодо угод, про які розповів пасажирці кондуктор, то цю інформацію спростовують і запевняють, що при оплаті карткою будь-якого банку з системою PayWave або PayPass валідатор має знімати 6 грн у тролейбусах та 7 у маршрутках. Про вартість проїзду банківською карткою у тролейбусі в 6 грн говорить і директор КП "Тернопільелектротранс" Андрій Мастюх. У тролейбусах уже є і відповідні наклейки.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Петро Білецький

    Я вас лохів з тими карточками попереджав, шо така ху...та буде. Вони тепер будуть не просто бачити скільки у вас нарахунку, але і управляти ним власноручно. Захочуть і взагалі заблокують., а захочуть то знімуть всі гроші з карточки. Такий собі аналог чіпізації.
  • Саша

  • Адвокат

    Ой та капєц. Туалет сина того дяді, не памятаю як його там звати, шо обзивав "лохами" вартує 4ГРН. Шо вам тих 2 грн?
  • Віктор Бойко

    які гарні новенькі наклейки з моднили логотипами, на бичому фоні маршрутки..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 До Дня міста «Алея зірок» у Тернополі поповниться новою зіркою 15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію 10:26 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці буде безкоштовним 09:45 Тернопільська громада втратила Героїв Петра Воробця і Олега Єрмошина 09:00 Масований удар по Україні 8 травня — ворог випустив понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів» 07:59 МВС запустило два нових електронних сервіси для військових. Що з їх допомогою можна зробити 21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up