14-річні вже можуть бути власниками авто

14-річні вже можуть бути власниками авто
  • В книгу обліку вносять також прізвище одного з батьків або піклувальника. І ставлять відмітку про заборону зняття з обліку без їхнього дозволу та доволу органу опіки і піклування.
  • Після досягнення неповнолітнім 18-річного віку всі обмеження знімаються.

Чи може дитина бути власником авто? Чи можна офіційно зареєструвати транспортний засіб за дитиною? І як можна буде зняти згодом з обліку автомобіль, зареєстрований на дитину? Такі питання надіслав на гарячу лінію редакції читач Анатолій Горчук.

  • Нам потрібно тимчасово зареєструвати автомобіль на мого сина, якому скоро виповниться 14 років, - пише Анатолій Горчук. – Але потім, можливо, доведеться зняти з реєстрації. За яких умов це можна зробити? Куди потрібно звертатись?

Чоловік пояснив, що наразі перебуває за кордоном, тому поки не може звернутись до сервісного центру із запитаннями. В Україну повернуться з родиною на кілька днів. Тому часу, аби «оббивати пороги» буде мало.

  • Бачив, що ви допомагали нашим заробітчанам, які зараз перебувають за кордоном, з  відповідями на їхні питання і вирішенні їхніх проблем, - пише Анатолій Горчук. – Тому наша родина також просить вас про допомогу.

Питання ми адресували до регіонального центру МВС в Тернопільській області.  

Відео дня

Зареєструвати транспортний засіб за неповнолітнім власником можна. Щоправда, у цьому випадку існує кілька обмежень. Про це повідомили у регіональному сервісному центрі.

  • Транспортні засоби, які належать неповнолітнім, реєструються за ними за умови досягнення неповнолітніми 14-річного віку - окрім випадків успадкування за законом, - повідомив провідний спеціаліст сектору кадрового забезпечення та зв’язків з громадськістю сервісного центру Василь Барановський. - За нотаріально засвідченою згодою батьків чи усиновлювачів, або піклувальника.

В обліковій картці та книзі обліку таких транспортних засобів також зазначається прізвище, ім’я та по батькові батьків чи усиновлювачів неповнолітнього або його піклувальника. І ставлять  відмітку про заборону зняття з обліку транспортних засобів без їх дозволу та дозволу органу опіки та піклування. 

  • Після досягнення неповнолітнім 18-річного віку всі обмеження щодо державної реєстрації чи перереєстрації, зняття з обліку транспортних засобів, які встановлювалися для неповнолітніх, - знімаються, - повідомив Василь Барановський.

Довідка

На Тернопільщині до регіонального сервісного центру входять п’ять підрозділів: у Тернополі, Кременці, Чорткові, Підгайцях і Теребовлі. Графік роботи: з вівторка до п’ятниці – з 9.00 до 18.00, субота – з 9.00 до 16.45. Неділя, понеділок – вихідні.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Барюсік Пазітіффф

    перше пусьть начиться їздити  ато покупляють прав і гасають як придурки людей збивають і саміж гробляться

    Максім Ярошук reply Барюсік Пазітіффф

    1-навчишся писати тоді поговоримо
    2-транспорт не завжди реєструють на дитину для неї ,а якщо і реєструють то научать їх на ньому їздити
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up