До цвинтаря у Довжанці автобус ходить лише у вихідні та релігійні свята

До цвинтаря у Довжанці автобус ходить лише у вихідні та релігійні свята
  • Нове міське кладовище відкрили, а дістатись туди нічим, нарікає тернополянка.
  • В неділю є три рейси. Вирушають від зупинки громадського транспорту на вул. Мазепи. Вартість проїзду 5 грн, кажуть у міськраді.
  • Як так? Нове міське кладовище відкрили, а дістатись туди нічим. І діла до цього, бачу, нікому немає, - на тому боці телефонного дроту вирують емоції. Жінка, трохи опанувавши себе, представилась пенсіонеркою Оксаною Іллівною. – Як так може бути? Чим вони – оті міські мужі – думали? Як людям дістатись на цвинтар, аби відвідати рідних? Обіцяли ж, що запустять транспорт…

Пані Оксана розповіла, що її настільки обурило. Близько півроку тому помер її чоловік. Жінка тяжко хворіла, тому на цвинтар, провідати покійного, їздила нечасто. А якщо і їхала – сил було мало, тому завжди просила когось зі знайомих чи дальніх родичів, аби підвезли машиною. Нещодавно виписалась із лікарні і вирішила навідати могилу чоловіка та впорядкувати її. Знайомих навантажувати своїми проблемами не хотіла. Чула, що раніше автобус до цвинтаря в Довжанці ходив щодня – приблизно після 11 ранку з «Дружби».

  • Приїхала на зупинку ще до 11.00, - розповіла пані Оксана. – Чекала 15 хвилин, 20 – нічого. Пройшли півгодини, потім година – жодного транспорту у бік цвинтаря. Запитала у пасажирів, які чекали на маршрутки, чи їде щось у бік Довжанки. Ті запевнили – нічого. Хіба «ловити» попутку чи якийсь міжміський автобус, що їздить у той бік.

Витративши купу часу, пенсіонерка так ні з чим повернулась додому. Подзвонила в управління транспорту – там слухавку понад годину не брали. Тоді набрала номер журналіста.

  • Скажіть мені, як так можна? – запитує засмучена бабуся. – Там вже добру ділянку захоронили. А провідати рідних, виходить, немає як. Не всі ж мають машини… Може, я помилилась і громадський транспорт, який обіцяли, їздить у бік Довжанки?

Питання тернополянки ми адресували до прес-служби міськради.  

Відео дня
  • Необхідне сполучення з кладовищем на Львівському шосе забезпечує автобусний маршрут №32 «Вул. Гетьмана Мазепи – Міське кладовище», - повідомила речник міськради Мар’яна Зварич. - Виконання рейсів повязане із потребами пасажиропотоку. На даний час маршрут виконує рейси в суботу і неділю та релігійні свята.

В суботу автобус їздить лише один раз на день – о 12:00. У неділю – виконує три рейси – о  10:30; 11:30; 12:30. В релігійні свята – об 11:40.

  • Також в даному напрямку працює значна кількість приміського транспорту, в різні періоди дня, яким пасажири можуть скористатись для сполучення з кладовищем, - каже Мар’яна Зварич.

Всі маршрутки №32 вирушають від зупинки громадського транспорту, що на вул. Мазепи, пояснили у міськраді. Це з боку виїзду на Львівську трасу і одразу маршрут на Довжанку. Через місто не курсують. Назад повертаються через 30 хв з моменту прибуття на цвинтар.

Вартість проїзду – 5 грн. Картка тернополянина дійсна, як і в міському громадському транспорті, запевнили у міськраді.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Сергій Моткалюк

    швидше завезли б туди Мединьського з міськрадою тоді буде більше транспорту
  • Софія Любачівська

    Туди беруть всі автобуси які йдуть на Зборів, окрім дальніх рейсів (на Львів наприклад).Думаю це не проблема взнати на приміський автостанції розклад руху автобусів на Зборів. І звичайно додатково 32 маршрутка

    Віра Гудима reply Софія Любачівська

    І що ви заплатите 5грн.з автовокзала до Довжанки. Щось для пенсіонера закруто буде.
  • Наташа Евтушенко

    Про Картку тернополянина  неправда, водій навіть валідатор ховає і зі всіх бере по 5 грн. Маршрутка вщент переповнена, одного разу нарахувала 65 пасажирів. І хоч би якусь зупинку вже зробили на ткму кладовищі, ні від сонця, ні від дощу сховатися ніде.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up