Документи у смартфоні: у поліції показали, як уникнути штрафу, якщо забули посвідчення

Документи у смартфоні: у поліції показали, як уникнути штрафу, якщо забули посвідчення
  • Мобільний додаток "Дія" презентували в Україні на початку лютого. Відтепер тернополяни зможуть мати у смартфоні цілу державу. 
  • Зокрема, більше зручностей обіцяють водіям, які зможуть через додаток пред`являти посвідчення та техпаспорт на авто.
  • Як діятиме "Дія" у Тернополі, розповіли патрульні.

Застосунок "Держава і я", який має на меті оцифрувати державні послуги та документи для українців. Його можна безкоштовно завантажити у App Store та Play Market. Ідентифікація користувачів відбувається за допомогою технології BankID через систему Національного банку та Приватбанку.

Читайте також: Документи у смартфоні: де можна використовувати та чи безпечно. Як працює «Дія» у Тернополі.

Наразі у додатку можна "розмістити" водійські посвідчення і техпаспорт на автомобіль (лише у тому разі, якщо він зареєстрований саме на користувача застосунку). 

Відео дня

Доступний для всіх водіїв

Як патрульні з допомогою свого службового планшета будуть сканувати персональні QR-коди із додатків, встановлених на смартфонах водіїв, продемонстрували на пресбрифінгу в управлінні патрульної поліції 11 лютого. 

 -У рамках проєкту «Держава в смартфоні» від сьогодні водії транспортних засобів можуть користуватися електронними посвідченнями водія та електронними свідоцтвами про реєстрацію на транспортний засіб, - каже командир батальйону управління патрульної поліції в Тернопільській області Павло Данькович. - Якщо раніше обов'язковою умовою, згідно з правилами дорожнього руху, було пред'явити для перевірки посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію та поліс обов'язкового страхування, то на сьогодні це дещо відходить на задній план. І за допомогою додатку ми зможемо перевірити, що електронне посвідчення водія є дійсним. 

Тому, якщо вас зупинили патрульні, а ви виявили, що забули документи вдома - можете скачати додаток одразу в присутності поліцейського.

QR-код діє кілька хвилин

Як працювати з "Дією"?

Після того, як ви скачали додаток - необхідно буде пройти верифікацію. Далі через сервісний центр програма підтягує ваше посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію. Як кажуть в управлінні, згодом програму планують розширити та додати можливість внесення страхових полісів. 

- Поліцейський бере до рук службовий планшетний пристрій та з допомогою спеціальної програми зчитує QR-код із вашого додатку, - демонструє Павло Данькович. - Далі на планшеті патрульного відображається серія та номер посвідчення водія, дані про нього. Абсолютно всі дані, які необхідні, щоб підтвердити право людини керувати автомобілем. 

Цікаво те, що механізм верифікації документів у "Дії" заснований на QR-коді, що генерується застосунком. Він не містить ніякої персональної інформації і є дійсним лише протягом 3 хвилин,

За словами пана Даньковича, для того, щоб завантажити додаток, необхідно 3-4 хвилини.

Окрім того, цифрове посвідчення водія можна буде пред’являти у якості документа, що засвідчує особу - на внутрішніх залізничних та авіарейсах. 

Опитування

Чи будете ви користуватись додатком "Дія"?

Автори:

Ольга Турчак, Федір Восінський

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Юра Х

    Зовсім не зрозумів, щодо відсутності інтернету. То проблема чи ні? Вони можуть перевірити без інтернету?! Так дає пояснення, що нічого не зрозуміло. Спочатку говорить ТАК, потім говорить що QR-код дуже важливий. Коли вони навчаться нормально висловлювати своъ думки?
  • Ненза

    Їбанати ублюдські, та йобана хуйбляндія підтягує документи,видані після 2013-2014 років. До пізди таку хуйню
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:02 Про блуд, зради і церковний шлюб. Отець Олексій Філюк відповідає на гострі питання про сім'ю photo_camera 21:01 На війні загинув захисник з Почаївської громади Віталій Сімора, якого вважали зниклим безвісти photo_camera 20:01 Тернопільські поліцейські отримали нові авто 19:04 У кого можуть вилучити авто, за новим законом про мобілізацію Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 18:03 У Тернополі відкрили виставку до річниці першої згадки про місто photo_camera 17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільська модель, студентка ЗУНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up