Хто влаштував транспортну проблему на Кременеччині

Хто влаштував транспортну проблему на Кременеччині

На зупинку рейсових автобусів до Кременця скаржаться мешканці кількох сіл - найвіддаленіше з них близько 30 км. Люди в розпачі і погрожують перекриттям дороги. Активісти вимагають у влади негайно забезпечити перевезення пасажирів. В іншому разі залишити теплі кабінети і власними автівками перевозити людей. Ті ж обіцяють: автобуси вже 7 грудня відновлять роботу.  

На Кременеччині раптово і без попередження зупинились рейсові автобуси, які курсували  від райцентру до кількох сіл. Про це в соцмережах повідомив активіст Ярослав Шуляк.

  • Отримав кілька телефонних дзвінків - виявляється в Кременецькому районі Тернопільської області за незрозумілими для місцевих жителів причинами відрізано від цивілізації кілька населених пунктів, - пише Ярослав Шуляк. - Мова йде про раптову зупинку всіх рейсових пасажирських перевезень з м. Кременець в села: Підгора, Града, Кімната, Комарівка, Гаї, Крижі Кременецького району.

Найвіддаленіше з перерахованих сіл від міста - близько 30 км. З ще одного джерела інформації активістові стало відомо, що автобусів на даних маршрутах не буде як мінімум до нового року, а це майже повний календарний місяць.

Люди погрожують пікетами

  • Раніше автобуси на даних маршрутах були бідовенькі, схожі на той, яким їздили Шарапов і Жиглов у фільмі "Місце зустрічі змінити не можна", але з огляду на те, що Кременеччина в рамках декомунізації не змогла їх замінити на сучасні аналоги Українського виробництва - особливого обурення в пасажирів ці музейні експонати не викликали, - іронізує Ярослав Шуляк.

    <

    Відео дня
    /li>

Тепер люди в розпачі, називають це відвертим геноцидом. Підіймати галас поки що побоюються. Просять допомогти...

  • Кому прийшло в голову таке зробити, а головне - де контроль з боку місцевої влади? – пише Ярослав Шуляк. - Не буду зараз перераховувати, що для місцевих жителів це відсутність можливості не те що вчасно, а й взагалі хоч якось добратися на роботу в м. Кременець, вчителям та вихователям з міста - добратися в сільську школу чи дитсадок, а медична реформа взагалі залишила без ліків першої необхідності всі сільські медпункти і за ними тепер треба їздити в місто.

Активіст звертається до органів державної влади та місцевого самоврядування: «Скоординовуйтесь і вже сьогодні повертайте автобуси на дані маршрути! А якщо це вам не під силу - беріть своїх кабінетних побратимів, попередньо взявши на роботі вихідні за власний рахунок, приїжджайте і самі возіть людей на своїх іномарках за графіками рейсових автобусів. Влада для народу - іншого я не бачу".

  • Написали три депутатські звернення на ім'я пана Козубського, щоб допоміг розібратися в даній ситуації, - пише в коментарях Тетяна Шемчук. - Завтра піду з тими зверненнями до районної адмінстрації. Чи вийде щось з цього – не знаю. Але вважаю, що якщо за кілька днів нічого не зміниться, потрібно буде збиратися у великий гурт, їхати до районної адміністрації і блокувати всім перевізникам дорогу, поки хтось не зверне на нашу проблему уваги і не допоможе її вирішити.

Влада обіцяє: від 7 грудня автобуси ходитимуть

В чому причина зупинки і коли рейси до сіл відновлять – ми поцікавились в Управлінні регіонального розвитку, інфраструктури та дорожнього господарства Тернопільської обласної державної адміністрації. Очільник структури Леся Серетна запевнила, що рейсові маршрути – компетенція суто районної влади.

Начальник управління економічного розвитку Кременецкої райдержадміністрації Роман Березовський визнав, що проблема була. Проте запевнив, що від 7 грудня транспорт ходитиме.

  • Завтра (7 грудня – прим. авт.) маршрут буде відновлено, - запевнив Роман Березовський. - Були деякі питання з оформленням документів з перевізником, що обслуговує даний маршрут. Всі питання вирішено. І вже завтра транспортне сполучення з даними селами відновиться.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців Від читача 10:03 На Тернопільщині шукають роботу 554 переселенці 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up