Коли авто можуть забрати на арештмайданчик і у скільки це обійдеться

Коли авто можуть забрати на арештмайданчик і у скільки це обійдеться
  • Примусова евакуація автомобіля можлива лише у випадку вчинення одного із 11 адмінправопорушень.
  • Повернення авто, яке зберігається на спеціальному майданчику чи стоянці, здійснюється за письмовим зверненням його водія, власника за умови оплати ним витрат.

202 авто доправлено на арештмайданчик у Тернополі від початку року.

Про це повідомила речник управління патрульної поліції Тернополя Оксана Смільська.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити Eagle в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Поліцейські наголошують, що авто можуть примусово доправити на арештмайданчик лише у випадку вчинення адміністративних правопорушень, які передбаченні у ст. 265-2 КУпАП та за умов, якщо розміщення затриманого транспортного засобу суттєво перешкоджає дорожньому руху.

Відео дня
  • У разі порушення Правил дорожнього руху (далі ПДР – прим. ред.), що створило суттєву перешкоду для руху інших транспортних засобів чи унеможливило рух пішоходів, виноситься постанова за ч. 3 ст. 122 КУпАП, - повідомила Оксана Смільська. - Вона передбачає накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу розміром 510 грн.

У патрульній поліції наголошують: на озброєнні мають техніку, яка дозволяє виявляти транспортні засоби, що перебувають в активному розшуку. Йдеться і про ті, котрі розшукують органи виконавчої служби як майно боржника, й про транспортні засоби, які перебувають в розшуку як викрадені тощо.

  • При виявленні вказаних транспортних засобів працівники поліції також проводять  примусове доправлення вказаних транспортних засобів на спецмайданчик до вирішення питань по суті, - наголосила Оксана Смільська.

Повернення тимчасово затриманого авто, яке зберігається на спецмайданчику чи стоянці, здійснюється за письмовим зверненням його водія, власника (співвласника) за умови оплати ним витрат, пов’язаних з транспортуванням та зберіганням такого транспортного засобу, та пред’явлення відповідного протоколу про адміністративне правопорушення.

Скільки коштуватиме примусова евакуація*

 

 

№ з/п

Найменування послуги

Одиниця виміру

Розмір плати, грн за

один транспортний засіб

1

Транспортування транспортного засобу на спеціальний майданчик (стоянку) повною масою:

   
 

до 2000 кг включно

За послугу

600 грн

 

від 2000 до 3000 кг

За послугу

700 грн

 

від 3000 кг

За послугу

850 грн

2

Зберігання транспортного засобу на спеціальному майданчику (стоянці):

   
 

за першу-сьому добу, включно

за добу

120

 

за кожну наступну добу, починаючи з восьмої доби

за добу

20

  • Розміри плат за транспортування і зберігання тимчасово затриманих транспортних засобів на спецмайданчиках затверджено спільним Наказом Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства фінансів України від 10.10.2013 р.  № 967/1218/869.

За що можуть примусово доправити авто на арештмайданчик (КУпАП)

ч.1 ст.121

Керування водієм транспортним засобом, що має несправності, з якими відповідно до встановлених правил експлуатація його забороняється, або переобладнаний з порушенням відповідних правил, норм і стандартів

ч.2 ст.121

Керування водієм транспортним засобом, який використовується для надання послуг з перевезення пасажирів, що має несправності, передбачені частиною першою цієї статті, або технічний стан і обладнання якого не відповідають вимогам стандартів, правил дорожнього руху і технічної експлуатації

ч.3 ст.121

Керування водієм транспортним засобом, що підлягає обов’язковому технічному контролю, але своєчасно його не пройшов

ч.6 ст.121

Керування водієм транспортним засобом, не зареєстрованим або не перереєстрованим в установленому порядку, його експлуатація без номерного знака або з номерним знаком, що не належить цьому засобу чи не відповідає вимогам стандартів, або з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, закритим іншими предметами, у тому числі з нанесенням покриття або застосуванням матеріалів, що перешкоджають чи ускладнюють його ідентифікацію, чи забрудненим, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів, перевернутим чи неосвітленим.

ч.3 ст.122

Порушення правил зупинки, стоянки, що створюють перешкоди дорожньому руху або загрозу безпеці руху

ст. 122-5

Порушення вимог законодавства щодо встановлення і використання на транспортному засобі спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв

ст. 124

Порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна

ст.126

Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки

ст. 130

Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції. 

ст. 132-1

Порушення правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів та правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами

ст. 206-1

Незаконне перевезення іноземців та осіб без громадянства територією України.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up