Маршрутки перекошені. Таке враження, що зараз впадуть на бік, а люди повипадають

Маршрутки перекошені. Таке враження, що зараз впадуть на бік, а люди повипадають
  • Під час операції «Перевізник», патрульні виявили на рейсах 13 технічно несправних автобусів і ще 36, які не пройшли обов’язковий технічний контроль.
  • В управлінні транспорту міськради запевнили, що вже надіслали листи перевізникові з вимогою ще раз звернути увагу на технічний стан автобусів.

 

Тернополяни надали редакції фото з перекривленими на один бік салонами маршруток. Люди переживають за власну безпеку та цікавляться, хто такий транспорт випустив на маршрут.

В патрульній поліції підтвердили: це порушення. За таке максимальний штраф 850 грн.

У міськраді запевняють: всі маршрутки зранку мають пройти огляд і вже надіслали претензії перевізникам.

Відео дня

Всі ці фото зроблені на зупинці громадського транспорту біля літака, - надіславши фото до редакції, повідомила читачка Лілія. – Ви знаєте, страшно на таке дивитись. Я вже мовчу про те, щоб сідати в такий автобус.

Навіть іноземці матюкаються українською

Картину з набитими вщент людьми салонами тернополянка, каже, спостерігає щоранку, коли дістається на роботу. Чимало пасажирів було і раніше, проте після 3 вересня, коли до міста з канікул повернулись студенти, всі зранку прагнуть дістатись Центру або «Дружби», де в Тернополі найбільше вишів. Серед пасажирів – чимало іноземців, які, невдоволені ситуацією з транспортом, обурюються англійською. Проте лаються вже українською мовою, каже

читачка.

  • Фото не передають, наскільки ті маршрутки перехилені, - каже пані Лілія. - Таке враження, що зараз автобус просто перекинеться, чи впаде на бік. А люди звідти повипадають. І так щоранку. Проїзд подорожчав. А де обіцяні зміни на краще? Чи хоча б безпечне перевезення? Йдеться ж про здоров’я і навіть життя людей.

Ще один очевидець вояжу містом перекошених автобусів кепкує, що то, мовляв, старі маршрутки маскуються під низько підлогові. Аби їх не викинули з ринку перевезень і затвердили на наступних конкурсах перевізників.

У міськраді повідомили: усі автобуси, які працюють на міських маршрутах щоденно, перед виїздом на маршрут проходять перевірку механіками технічної справності на контрольно-технічних пунктах базових підприємств.

На конкурс допускаються лише технічно справні

  • Двічі на рік усі автобуси проходять обовязковий технічний контроль, у відповідності до Порядку проведення обов’язкового технічного контролю та обсяги перевірки технічного стану транспортних засобів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 січня 2012 р. № 137, - запевнила речник міського голови Мар’яна Зварич. - До участі в конкурсі допускаються лише претенденти з технічно-справними транспортними засобами, відповідно до Умов проведення конкурсу.

Щодо перекошених маршруток, що на фото, в управлінні транспорту і зв’язку міськради запевняють, що надіслали листа перевізнику з вимогою ще раз оглянути технічний стан.

Штраф до 850 грн загрожує водієві, якщо він керує несправним транспортом, запевнили в управлінні патрульної поліції в області. Від 23 липня, відколи в області тривала операція «Перевізник», патрульні виявили на рейсах 13 технічно несправних автобусів і ще 36, які не пройшли обов’язковий технічний контроль.

Можуть позбавити прав. Або - штраф

  • Відповідальність за керування водієм транспортним засобом, який використовується для надання послуг з перевезення пасажирів, що має несправності, передбачені частиною першою ст.. 121 КУпАП, або технічний стан і обладнання якого не відповідають вимогам стандартів, правил дорожнього руху і технічної експлуатації, — повідомила речник управління патрульної поліції в області Оксана Смільська. – Це тягне за собою накладення штрафу від сорока до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тобто, від 680 до 850 грн.

Керування водієм транспортним засобом, що підлягає обов’язковому технічному контролю, але своєчасно його не пройшов, — тягне за собою накладення штрафу від двадцяти до двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Це 340-425 грн.

  •  Повторне протягом року вчинення будь-якого з порушень, передбачених частинами першою — третьою цієї статті, - тягне за собою позбавлення права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців або адміністративний арешт на строк від п’яти до десяти діб, - повідомила Оксана Смільська.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Бульба

    Так це не маршрутки а "перожинки" а кому належить право на  "конхфетки" і "перожини" ми всі добре знаємо))). Їздити просто немає більше на чому!! Монополія.
  • Mary Starak

    Пора маршрутки відмінити старі і поломані...а переходити на тролейбуси,нові звичайно...
  • Ольга Никоненко

    А де обіцяні  міською владою ночі автобуси, які повинні  були вийти на маршрути ще весною?
  • Romka Kondzolka

    А за що їх мають ремонтувати, якщо при оплаті через nfc гроші з рахунку не знімаються, і пасажир їде безкоштовно.
    А якщо розказати про цю проблему АТП, то почуєте у відповідь: «та нам пох».
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up