Майже 300 за місяць! Ми дізналися, у які дні та години трапляється найбільше аварій

Майже 300 за місяць! Ми дізналися, у які дні та години трапляється найбільше аварій
  • Найбільше люди гинуть в аваріях через наїзд на пішохода — 70%. Решта випадків — у результаті зіткнення транспортних засобів.
  • Ми проаналізували, які дні тижня є найбільш аварійними. У які години трапляються ДТП з потерпілими і які причини?

262 ДТП трапились на Тернопільщині лише протягом січня 2022 р. З них з постраждалими — 52.

«20 хвилин», опираючись на дані, надані управлінням патрульної поліції в області, проаналізувала, які дні тижня є най аварійнішими, в які години доби найчастіше стаються ДТП із постраждалими. А також з’ясували найпоширеніші причини аварій і згадали найрезонансніші із них.

Резонанси січня

Нагадаємо, 8 січня близько 17:45 водій автомобіля Chevrolet Tacuma, рухаючись автодорогою в смт. Заводське, не надав переваги у русі Opel Vectra і врізався в нього. В результаті удару Opel відкинуло на смугу зустрічного руху, де він зіткнувся ще й з автівкою марки Renault Duster. До лікарні з тілесними ушкодженнями потрапили  двоє пасажирів, серед яких — вагітна. 

Відео дня

Ще одна аварія трапилась цього ж дня о 22:33. На лінію 102 надійшло повідомлення від невідомого про те, що на автодорозі Івано-Франківськ-Бучач-Тернопіль, неподалік села Варваринці, — ДТП. За попередньою інформацією, водій автомобіля Ford Escort не впорався з керуванням, з'їхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з Opel Astra.

Водієві Ford(а) та двом пасажирам надали меддопомогу й госпіталізували.

Аварія з потерпілими трапилась поблизу с. Надрічне Золотниківської територіальної громади 11 січня о 6.24. Як повідомляють в Головному управлінні ДСНС України в Тернопільській області, 32- річний водій автомобіля Skoda Octavia Tour, житель с. Старе Місто Підгаєцької територіальної громади Тернопільського району, не впорався з керуванням, з’їхав з дороги, внаслідок чого автомобіль перекинувся. Під час ДТП отримав травми пасажир автомобіля, 1994 року народження, житель с. Старе Місто. На місце події залучались рятувальники, які деблокували потерпілого пасажира з автомобіля та передали працівникам екстреної медичної допомоги.

Час і день Х: понеділок, четвер і п’ятниця з 18 до 20 год.

— У січні 2022 р. найбільше ДТП зареєстровано у понеділок та четвер, це 56 % від усіх ДТП, — повідомила речниця управління патрульної поліції в області Катерина Метельська. — Найчастіше автопригод з постраждалими за вказаний період відбулися у понеділок та п’ятницю — це 37 % від усіх ДТП з постраждалими за вказані дні тижня.

Найбільша кількість дорожньо-транспортних пригод з постраждалими припадає на 17 та 18 годину. У цей час трапилося 27 %  від усіх ДТП з постраждалими.

— Аналізуючи кількість ДТП за часом скоєння, слід відмітити пік аварійності, що припадає на 18 та 20 годину, — у цей час було скоєно 30 % від усіх ДТП, — повідомила Катерина Метельська.

Поширеними видами автопригод є:

  • зіткнення (50%),
  • наїзд на перешкоду (18%),
  • наїзд на транспортний засіб, що стоїть (17%),
  • наїзд на пішохода (8%),

що загалом складає понад 90% від усіх дорожньо-транспортних пригод.

Найбільше люди гинуть при наступних видах автопригод:

- наїзд на пішохода (70%);

- зіткнення (30%).

Відносно травматизму найбільш значущими є:

- зіткнення (50%);

- наїзд на пішохода (25%);

- перекидання тз (13%)

17 аварій у січні скоїли п’яні водії

В аварії на Кременеччині загинув пішохід. Дорожньо-транспортна пригода з летальними наслідками трапилася 19 січня на Кременеччині. На автодорозі Доманово-Ковель-Чернівці-Тереблече, в межах села Білокриниця, водій автомобіля Peugeot 301, збив перехожого. За попередніми даними, потерпілий переходив дорогу у забороненому та неосвітленому місці.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області. Кермувальник каже, побачив його занадто пізно, не встиг загальмувати і збив. 57-річний чоловік загинув на місці автопригоди. Смерть настала до приїзду бригади швидкої.

ДТП на Бережанській: 17-річна дівчина потрапила під колеса автомобіля. Аварія трапилася у Тернополі 24 січня близько 18:00. Водій FORD C-MAX, рухаючись вулицею Бережанська, неподалік перехрестя з вулицею Лучаківського, збив пішохода.

За попередньою інформацією, потерпіла переходила дорогу на нерегульованому пішохідному переході. Її доправили до реанімаційного відділення, а у водія взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. 

17-річну жительку Козови з закритою черепно-мозковою травмою, струсом та іншими тілесними ушкодженнями госпіталізувала бригада швидкої допомоги.

— Основними причинами автопригод, які були скоєні протягом січня 2022 р., є порушення правил маневрування – 105 автопригод (40%) від усіх ДТП, а також перевищення безпечної швидкості – 90 ДТП (34%), керування транспортним засобом у нетверезому стані — 17 ДТП (6%), порушення правил проїзду перехресть-11 ДТП (4%), — зазначила Катерина Метельська.

Погіршення погодних умов суттєво впливає на кількість ДТП. Тому водіям потрібно бути максимально пильними, щоб вчасно реагувати на зміну дорожньої обстановки та встигнути вжити заходів для уникнення ДТП. Для цього тримати безпечну дистанцію, не порушувати швидкісний режим і не відволікатись за кермом, на той же мобільний телефон, — аби не втрачати пильність.

17 січня зафіксували своєрідний сумний рекорд: протягом доби сталось 26 ДТП — і це лише на території обслуговування управління патрульної поліції в Тернопільській області.

17 ДТП скоїли водії, перебуваючи напідпитку.

 

Читайте також:

Поблизу Зборова подвійна ДТП з потерпілими. Що відомо?

Збив на пішохідному переході: у Тернополі під колеса автомобіля потрапила 40-річна жінка

Аварія біля Білого замку. Є загиблий і троє травмованих

Вночі на в'їзді в Тернопіль сталась смертельна аварія. Загинула жінка

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up